Aprikoosikeikauskakku

Kaupallinen yhteistyö: Fine Foods & St.Dalfour

aprikoosikeikauskakku

Pääsiäinen lähestyy ja hyvä tapa herkutella pääsiäisen kunniaksi on leipoa tämä aprikoosikeikauskakku. Ihanan mehevä ja maukas aprikoosikeikaus on helppo valmistaa, joten jos et ole ikinä kokeillut keikauskakkuja ennen, nyt viimeistään kannattaa! Keikauskakut valmistetaan asettamalla hedelmät tai marjat kakkuvuoan pohjalle, ja hellästi täyttämään sen jälkeen vuoka taikinalla. Lopputuloksena on näyttävä ja ihanan mehukas kakku, josta ei puutu makua!

Meidän kakun mauksi valikoitui aprikoosi. Tuoreet aprikoosit eivät vielä ole valitettavasti sesongissa, joten teimme kakun säilykehdelmillä toteuttaen (mikä ei haittaa yhtään!). Tämän kakun mehevyyden salaisuus on kuitenkin taikinaan sekoitettava St.Dalfourin aprikoosihillo, mikä tuo mukanaan sekä makua että kosteutta. St.Dalfourin hillot ei kuitenkaan sisällä valkoista sokeria, joten kakku pysyy vain miedosti makeana, mikä sopiikin täydellisesti makeiden aprikoosien kohdalla. Jos haluat lukea lisää herkullisista, ranskalaisin menetelmin valmistetuista ja hedelmämehulla makeutetuista hilloista, kurkkaa täältä.

Valmiin kakun pinnalle valmistetaan vielä hillosta kaunis kiille, mikä saa kakun pinnan kiiltämään kauniisti. Koska St.Dalfourin hilloissa ei käytetä lainkaan säilöntä-tai väriaineita, pääsee aprikoosin luonnollinen sävy oikeuksiinsa kakun pinnalla. Tämä kakku onnistuu muistakin hedelmistä ja marjoista, esimerkiksi päärynästä tulisi varmasti oikein herkullinen keikaus. Siihen voit hyödyntää St.Dalfourin herkullista päärynähilloa.

aprikoosikeikauskakku

aprikoosikeikaus

Aprikoosikeikauskakku on ehdottomasti parhaimmillaan lämpimänä ja herkullisen vaniljajäätelön tai kastikkeen kanssa tarjoiltuna. Jos et ole perso makealle, sopii kakun kanssa tarjottavaksi myös vaikkapa hiukan happamampi vaniljajogurtti. Suosittelemme ehdottomasti tätä kakkua pääsiäisen herkuksi, mutta mikäli kaipaat jotain vähän makeampaa, mutta silti hedelmäistä, kokeile parin vuoden takaista pääsiäiskakkuamme, missä maistuu mango ja passion.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Aprikoosikeikauskakku

Ainekset (12 annosta)

3 rkl
demerara-sokeria
300 g
aprikoosinpuolikkaita (n.1½ purkkia)
200 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
hienoa sokeria
4 rkl
St.Dalfour aprikoosihilloa
4
kananmunaa
3½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
Kiille
3 rkl
St.Dalfour aprikoosihilloa
2-3 tl
sitruunamehua
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele 24cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla pohjalta sekä reunoilta. Ripottele vuoan pohjalle demerara-sokeri (myös muu ruskea sokeri käy) ja sen jälkeen asettele aprikoosit vuoan pohjalle haluamallasi tavalla, mutta tiiviisti. Siirrä sivuun.
  2. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota niistä vatkaimilla kuohkea, vaalea vaahto. Lisää sitten joukkoon hillo edelleen sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen, käy myös kulhon reunat läpi nuolijalla. Anna vatkautua vielä pari minuuttia.
  4. Mittaa kuivat ainekset pieneen kulhoon. Lisää valmiin vaahdon joukkoon kahdessa erässä. Älä ylivatkaa, ettei kakusta tule sitkeä.
  5. Kun taikina on valmis, lusikoi taikina varovaisesti aprikoosien päälle vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.
  6. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Pinnan kuuluu olla kauniin kullanruskea. Voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, anna vielä paistua hetki. Kosteat muruset (tai ei muruja lainkaan) puolestaan on kypsän kakun merkki.
  7. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassaan vartti, irroita sitten hellästi irtopohjavuoan reunat. Odota viitisen minuuttia, ja kumoa kakku vuoan pohjaa hyödyntäen tarjoilulautaselle.
  8. Lämmitä kiilteeseen tuleva hillo ja mehu yhdessä kulhossa mikrossa, sekoita ja sivele sitten sudilla aprikoosien pinnalle.
  9. Tarjoile lämmintä kakkua jäätelön, vaniljakastikkeen tai vaniljajogurtin kanssa. Valmista, jäähtynyttä kakkua voit säilyttää viileässä.

Vinkki! Korvaa aprikoosit päärynöillä, omenoilla, kirsikoilla tai luumuilla.

ruoka leivonta kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *