Mausteinen omenakakku
Kaupallinen yhteistyö: Sunnuntai
Syksy kääntyy pian talveksi ja peiton alle kääriytyessään on aika ihana jos lautaselle voi kumota palan mausteista kakkua. Tässä tapauksessa kyseessä on mausteinen omenakakku, täydelliseen syksyiseen herkkuhetkeen. Helpon kakun salaisuutena on ihanan mehevä ja mausteinen omenapohja sekä pohjaa täydentävä herkullinen tuorejuustokreemi. Kakun valmistaa melko nopeasti ja vaivattomasti, makunsa puolesta se sopii hyvin arjen keskelle tai miksei myöskin tulevan joulun herkkupöytään!
Kun leivomme, käytämme lähes poikkeuksetta erikoishienoja vehnäjauhoja, mutta tällä kertaa saimme käytettäväksemme Sunnuntain kakkuihin tarkoitetun Anni Helena-kakkujauhon. Kakku onnistui erinomaisesti ja mielestämme jopa paremmin kuin erikoishienolla! Meistä taisi kertaheitolla tulla Anni Helenan luottofaneja! Anni Helena on vähän karheampaa kuin suosimamme erikoishieno ja jauhetaan vehnänjyvän ydinosasta. Huomasimme, että se soveltui kakun lisäksi hyvin myös piiraisiin, kekseihin ja muffineihin, ja nekin onnistuivat superhyvin. Anni Helena ja muutamat muut Sunnuntain jauhot ovat saaneet itselleen uudet, upeat pakkaukset ja me ainakin kiinnitimme heti jauhohyllyillä niihin huomiota! Kurkkaa täältä muutkin upeat uudistuneet pakkaukset!
Mausteinen omenakakku on helppo valmistaa ja niin herkullista. Ja tosiaan kakun sijasta tämän herkun voi myös tehdä (VIELÄ HELPOMMALLA!) peltipiiraan muotoon yhteen isoon uunipeltiin! Suosittelemme kokeilemaan tätä kakkua mikäli olette omenan ja mausteisten kakkujen ystäviä, ette varmasti pety! Jos kaipaat omenan sijasta toista, vähän perinteisempää mausteista kakkua, kurkkaa tämä!
Seuraa meitä instagramissa tästä.
Mausteinen omenakakku
Ainekset (20 annosta)
- 300 ml
- rypsiöljyä/sulaa voita
- 5 dl
- sokeria
- 4
- kananmunaa
- 400 g
- raastettua omenaa (käytimme Granny Smith)
- 5 dl
- Anni Helena kakkujauhoja
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- ruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)
- 2 tl
- kanelia
- 1 tl
- vaniljasokeria
- Kuorrute
- 400 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl
- vispikermaa
- 75 g
- voita (huoneenlämpöistä, pehmeää)
- 3½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
Kestääköhän hyvin pakastamisen jos täyttää valmiiksi?
Tuorejuustokreemi kestää kyllä pakastuksen (ja kakkupohja todella hyvin), siitä voi vaan tulla aavistuksen vetisempää sulaessaan. Maun puolesta ei pitäisi olla ongelmia!
Mitenköhän kuohukerma käyttäytyy,jos vispikerman tilalta?
Voi käyttää hyvin vispikerman tilalla. Kuorrute voi olla vähän kellertävämpää, mutta muuten ei haittaa ollenkaan! 🙂