Kurpitsapannukakut

kurpitsapannukakut

Kurpitsapannukakut on täydellisiä syksyyn, ja varsinkin näin halloweenin kynnyksellä. Pannarit saa makunsa myskikurpitsasta sekä kanelista. Myskikurpitsan voi laittaa taikinaan kypsänä ja soseutettuna, tai raakana raastettuna. Kumpikin toimii yhtä hyvin, mutta me päädyimme tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon tällä kertaa. Voit käyttää myös muita kurpitsoja näihin pannareihin (tai vaihtoehtoisesti myös porkkana tai bataatti toimii oikein hyvin!).

 Pohdittiin hetken tekisimmekö kurpitsasta vohveleita vai pannukakkuja, mutta pannarit voitti! Ehkä ensi vuonna voisi kokeilla vohveleitakin vähän samalla tyylillä. Me tarjoiltiin pannarit tällä kertaa pähkinöiden ja vaahterasiirapin kera, mutta myös kermavaahto tai jopa jäätelö sopisi mausteisten herkkujen kanssa. Jos kaipaat mausteisten pannareiden sijasta jotain raikasta, kokeile näitä ihania sitruunapannukakkuja.

kurpitsapannukakut

Sellaiset ihanat kurpitsapannukakut tällä kertaa. Meille on jo muodostunut melkein perinteeksi Sweet Food O’Mine Sarin kanssa tehdä yhteneväisiä herkkuja blogiin, samalla vähän kannustaen ja inspiroiden toisiamme. Ja tällä kertaa valitsimme halloween-teeman sekä kurpitsan ympärille tehdyn reseptin. Sarin blogista löydät ihanan halloween-drinksun, eli kurpitsamartinin! 🙂

Ihana kun ehdimme tehdä muutamat halloween-reseptit blogin puolelle. Joulukalenterin tekeminen on aina sen verran aikaa vievää, että ei ole aina varmuutta mitä muuta ennättää leipoa! Halloween on meidän mielestä kaikista juhlapyhistä toiseksi paras, heti joulun jälkeen. Ja mitä enemmän se Suomeen rantautuu, sen kivempaa meille! Joku vuosi olisi ihana järjestää jotkut halloween-juhlat sadonkorjuu-tyyliin. Heinäpaaleja, kummittelua ja tottakai täynnä notkuva herkkupöytä!

Seuraa meitä ja halloween tunnelmaa instagramissa @drjinna

Kurpitsapannukakut

Ainekset (14 annosta)

3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1-2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
fariinisokeria (muukin käy)
3 dl
maitoa
150 g
kurpitsasosetta/raastetta
1
kananmuna
2 rkl
rypsiöljyä
30 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Mittaa kypsä kurpitsa (tai raaka kurpitsaraaste) tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi. Lisää soseen sekaan vaniljasokeri, maito, kananmuna sekä öljy. Hurauta taas tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon vielä kuivat aineet ja sekoita nopeasti tehosekoittimella tai kulhossa nuolijalla sekaisin. Älä ylivatkaa, tai pannareista katoaa kuohkeus.
  3. Lämmitä paistinpannu ja lisää pieni määrä voita tai öljyä. Lusikoi sopiva määrä (n.1/2dl tavalliselle pannulle) taikinaa pannulle ja paista pannukakut kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeiksi (n. 1-2 minuuttia/puoli hellan tehosta riippuen).
  4. Lorauta valmiiden pannareiden pinnalle vaahterasiirappia ja pähkinöitä.
ruoka letut-ja-pannukakut leivonta halloween
Kommentit (2)
  1. Näitä kyllä tehdään vielä tällä viikolla! Nam!

    1. Nää oli kyllä herkkuja! Söin vielä illalla kylmänäkin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *