Halloween-pikkuleivät
Meillä otettiin varaslähtö halloweeniin jo syyskuun alussa milloin koristelimme ystävämme Marikan kanssa herkullisia halloween-pikkuleipiä. Halloween-pikkuleivät ovat maultaan appelsiini-kardemumma, ja pitävät kauniisti muotonsa paiston aikana. Pinnalla on ihan perinteinen pikeeri halloweeniin sopivilla sävyillä. Me ei todellakaan olla mitään taitureita pursottelussa, mutta se on hauskaa ajanvietettä. Ja meille onkin muodostunut melkein perinteeksi koristella pikkuleipiä tai pipareita aina ystävänpäivänä, halloweenina sekä jouluna. Aina kehittyy vähän lisää!
Löydät ihan perinteiset fantasiapikkuleivät täältä, sekä suklaiset version tästä. Makuja ja myös keksien värejä voit muokata oman makusi mukaan, näihin saa nimittäin upotettua mausteita, kuoriraasteita ja aromeja.
Niin hauskaa (halloween-tunnelmaan voi päästä myös toimimalla zombie-käsimallina), ja pian saa koristella lisää sillä joulu tekee tuloaan vauhdilla. Tykkäättekö te koristella pipareita ja pikkuleipiä? Vai oletteko enemmän vain herkuttelijoita? Kumpikin toimii.
Kaipaatko lisää karmaisevia halloweenherkkuja, seuraa meitä instagramissa @drjinna
Halloween-pikkuleivät
Ainekset (30 annosta)
- 170 g
- voita (pehmeänä)
- 1¾ dl
- hienoa sokeria
- 1
- kananmuna
- 4½ dl
- erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- kardemummaa
- ½
- appelsiinin kuoriraaste
Tee näin:
- Mittaa kulhoon voi ja sokeri, vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa sillä aikaa kuivat ainekset toiseen kulhoon ja siivilöi ne, lisää joukkoon myös kardemumma ja raastettu appelsiininkuori.
- Kun voi-sokerivaahto on kuohkea ja vaalea, lisää joukkoon kananmunat (sekä aromi, jos lisäät nestemäistä) ja jatka vaahdottamista vielä hetken, kunnes kananmuna on sekoittunut kunnolla joukkoon.
- Lisää sitten kuivat ainekset vaahdon joukkoon kahdessa erässä. Kaavi kulhon reunat ja sekoita vielä hetki. Älä kuitenkaan ylivatkaa, ettei taikinasta tule sitkeä.
- Kaavi taikina leivinpaperin päälle, painele vähän alas ja paina sitten toinen leivinpaperi taikinan pinnalle. Kaulitse taikina leivinpaperien välissä muutaman millin paksuiseksi (kuten piparit) ja nosta sitten kylmään noin 3-4 tunnin ajaksi.
- Ota taikina jääkaapista ja irrota päällä oleva leivinpaperi. Leikkaa sitten haluamasi muotoisia keksejä (kasaa lopputaikina palloksi ja kaulitse taas paperien välissä, laita takaisin kylmään) ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla, kunnes keksit ovat vaalean kullanruskeita. Siirrä ritilälle tai lautaselle jäähtymään ennen kuorruttamista.
- Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaisia ja tomusokeria (n. ½dl valkuaisia ja 3 dl tomusokeria) kuohkeaksi. Pursota tyllalla ensin reunat, anna kovettua ja täytä sitten pikeerillä loput keksin pinnasta. Anna kovettua.
HUOM! Mitä kylmempää keksitaikina on, sen paremmin keksit pitävät muotonsa paistettaessa!
Osaatko neuvoa ihan kädettömälle pursottelijalle sopivaa tyllaa tai mitä itse käytät?
Ihan perinteinen pyöreä tylla (pieni), mieluiten metallinen. Itsellä oli näissä käytössä wiltonin tylla #1 🙂