Laskiaispullaskonssit

laskiaispullaskonssit

laskiaispullaskonssit

Me rakastetaan pullaa, mutta sen leipomiseen menee oma aikansa ja joskus ei vaan jaksa eikä ehdi väkertää useaa tuntia (…siksi usein laskiaispullakin päädytään hakemaan leipomosta). Tällä kertaa leivoimme laskiaispullaskonsseja, eli kardemummalla maustettuja skonsseja mitkä sisältää laskiaispullan täytteet! Helppoa, nopeaa ja niin hyvää! Laskiaispullaskonssit valmistuu ihan reippaasti alle tunnissa, joten aika paljon nopeammin kuin perinteinen pulla.

laskiaispullaskonssit

laskiaispullaskonssit

Jos kaipaat tavallista pullaa, kokeile tehdä taikina tällä sitruunapullien reseptillä. Vaikka suosittelemme kyllä kokeilemaan laskiaispullaskonsseja tavallisten sijaan! Tai jos oikein villiksi heittäytyy, niin tavallisten ohella!

Me ollaankin tällä viikolla leivottu ihan urakalla, sillä lähdemme ensi viikolla lomalle ensimmäistä kertaa neljään vuoteen (vihdoin!) ja siksi täytyykin tehdä useamman viikon hommat etukäteen. Reseptejä ilmestyy siis loman aikanakin, ja blogin synttäreiden kunniaksi on pientä arvontaakin luvassa lähiaikoina! Arvontaa ja tulevaa lomaa pääsee seuraamaan instagramimme puolelta!

Laskiaispullaskonssit

Ainekset (12 annosta)

5 dl
erikoisvehnäjauhoja
4 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
½ dl
sokeria
90 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2 dl
maitoa
1
kananmuna
+ kermavaahtoa, hilloa, mantelimassaa
45 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

  1. Mittaa blenderiin vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja voi. Sekoita aineksia, kunnes seos on ”hiekkaisen” murumaista. Halutessasi voit tehdä tämän myös sähkövatkaimella.
  2. Sekoita toisessa pienessä kulhossa maito ja kananmuna. Kaada muruseoksen joukkoon, mutta säästä nesteseoksesta n. 2rkl voitelua varten.
  3. Sekoita taikina huolella sekaisin ja kaada sitten jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta pallo ja kaulitse noin 2cm paksuiseksi. Leikkaa taikinalevystä pyöreitä paloja ja nosta pellille. Voit muodostaa ylijäämäpaloista vielä kerran toisen levyn ja leikata lisää paloja (kolmannella kerralla taikinapalat voi olla jo liian sitkeitä).
  4. Voitele skonssit ja paista 200 asteisessa uunissa n.15-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmiit skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja nousseita.
  5. Anna skonssien jäähtyä ja täytä sitten kermavaahdolla, hillolla ja mantelimassalla.
ruoka leivonta makeat-leivonnaiset leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *