Joulubrownie marjoilla – Joulukalenteri luukku 17
Kaupallinen yhteistyö: Dansukker
Koska pitäähän jouluresepteissä olla jotain suklaistakin, päätimme leipoa näitä herkullisen meheviä joulubrownie leivoksia. Browniet saavat jouluista makua Dansukkerin tummasta siirapista sekä mausteista. Mehevyyttä taikina saa raastetusta omenasta! Myös kesäkurpitsa tai päärynä toimisi brownieiden seassa! Jos haluat joulubrownieista todella mausteisia, voit korvata omenaraasteen inkivääriraasteella! Toimme lisäraikkautta pakastemarjoilla, ne piristävät kivasti muuten täyteläistä herkkua!
Vaikkakin tumma siirappi on klassikko, sopisi tähän reseptiin myös Dansukkerin muscovadosiirappi. Tämän kuvissa näkyvän kilon klassikkopurkin lisäksi, monista kaupoista löytyy pienempi 750g muovipurkki ruskeaa siirappia! Brownieiden lisäksi tummasta siirapista valmistuu meillä tällä viikolla laatikoita, tarkemmin sanottuna lanttu-ja porkkanalaatikkoa! En jostain syystä ole vielä uskaltanut perunalaatikon tekoon! Ehkä ensi vuonna sitten!
Tumma siirappi sopii hyvin suklaisten herkkujen kanssa ja tähän browniereseptiin paahteinen siirappi sopi erityisen hyvin. Monessa reseptissä sokereita voi muuten korvata siirapilla! Sokerithan on tavallaan myös nesteitä, sillä ne sulaa taikinan joukkoon! Suosittelemme testaamaan tätä joulubrownie reseptiä ja siirappia taikinoissa ylipäätänsä! Helppo tapa lisätä makua! Kurkkaa myös näiden kesäkurpitsabrownieiden resepti!
Huh, miten onkin enää muutama yö aattoon! Vielä on ruoanlaittoa ja leivontaa edessä, mutta eiköhän se joulutunnelma ala sieltä pikkuhiljaa tulemaan meillekin, vielä kun lunta saisi niin pihallakin olisi jouluisempaa!
Joulubrownie marjoilla
Ainekset (9 annosta)
- 175 g
- voita
- 2 dl
- Dansukker erikoishienoa sokeria
- 2 dl
- Dansukker tummaa siirappia
- 175 g
- tummaa suklaata
- 2
- isoa kananmunaa
- ½ dl
- omenaraastetta
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- ½ tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- kanelia
- ½ tl
- inkiväärijauhetta (paitsi jos laitat tuoretta)
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 dl
- rouhittua tummaa suklaata
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa n.20x20cm uunivuoka leivinpaperilla.
- Mittaa voi ja sulata se mikrossa. Sekoita sulan voin joukkoon sokeri sekä siirappi. Lämmitä kunnes seos vähän kuplii (älä polta seosta).
- Lisää kuumaan seokseen suklaa rouhittuna, sekoittele koko aika ja anna suklaan sulaa.
- Lisää sitten joukkoon kananmunat ja omenaraaste. Sekoita huolella joukkoon.
- Lisää viimeisenä kaikki kuivat ainekset, sekoita huolellisesti, mutta älä liikaa. Muuten brownieista voi tulla sitkeitä.
- Lisää vielä desi suklaata rouhittuna tuomaan lisää suklaisuutta taikinaan!
- Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, jos tikkuun ei jää “taikinaa”, vaan kosteaa murua, on browniet valmiit. Jos kuitenkin browniet jää vähän raa’aksi, ei se haittaa!
- Jäähdytä 15-30 minuttia ja irroita vuoasta. Leikkaa yhdeksään palaan ja koristele halutessasi tomusokerilla tai kaakaojauheella. Tarjoile pakastemarjojen tai marjasoseen kanssa!