Vadelma-valkosuklaakeksit

vadelma-valkosuklaakeksit

vadelma-valkosuklaakeksit

Huomenna on ystävänpäivä (wuup!), ja jos haluat leipoa jotain helppoa ja herkullista, suosittelemme kokeilemaan näitä ihania vadelma-valkosuklaakeksejä. Vadelma-valkosuklaakeksit valmistuu nopeasti ja vaivattomasti, ja niitä voi muokata mieleisikseen marjoja tai suklaita vaihtamalla. Omaan makuumme kuitenkin vadelman ja valkosuklaan liitto on juuri täydellinen ystävänpäivään ja vadelma-valkosuklaakeksit on muutenkin suloisia!

Kekseissä parasta on niiden muunneltavuus ja  koska valkosuklaa ei ole kaikkien mieleen, voit halutessasi vaihtaa sen maito-tai tummasuklaaseen! Keksejä on myös helppo maustaa vaniljalla, kardemummalla, kanelilla tai sitrushedelmillä (appelsiini on tähän tarkoitukseen loistava!).

vadelma-valkosuklaakeksit

vadelma-valkosuklaakeksit

Käytimme itse taikinassa että koristelussa pakastekuivattuja vadelmia. Niitä pitäisi löytyä ihan perusmarkettien leivontahyllyiltä (myös mansikkaversiona!), mutta myös muut kuivatut marjat tai hedelmät sopivat näihin kekseihin! Kurkkaa muuten myös nämä suosikkicookiet!

Ihanaa tulevaa ystävänpäivää!

Lisää ystävänpäivämeininkiä instagramin puolella @drjinna

Vadelma-valkosuklaakeksit

Ainekset (15 annosta)

115 g
pehmeää voita
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
vaniljasokeria
½ tl
ruokasoodaa
175 g
valkosuklaata (nappeina tai rouheena)
1 pss
pakastekuivattua vadelmarouhetta (Dr.Oetker)
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen, valmistele pelti. Mittaa kulhoon voi ja sokerit. Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna, kaavi kulhon reunat ja vatkaa kunnolla.
  3. Lisää vaahdon joukkoon kuivat ainekset. Älä ylivatkaa, jotta keksitaikinaan ei tule sitkoa.
  4. Kääntele viimeisenä joukkoon kuivatut vadelmat (voit jättää pienen määrän koristelua varten sivuun) ja valkosuklaahiput.
  5. Lusikoi taikinasta suunnilleen pingispallon kokoisia keksipalloja pellille (pellille mahtuu n.9kpl kerralla) ja paista uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  6. Nosta valmiit keksit jäähtymään ritilälle tai lautaselle. Lisää pinnalle vielä vähän vadelmarouhetta koristeeksi ja herkuttele!

Vinkki! Pakastekuivatun vadelman sijasta voit käyttää myös kuivattuja marjoja, lisää niitä taikinaan n. 1dl

ruoka keksit-ja-pikkuleivat leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Iina / MouMou
    15.2.2019, 11:48

    Valkosuklaa ja marjat on kyllä niin lyömätön kombo! 🙂

    http://moumou.fi

    1. Kyllä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *