Mustikkapiiras kanelimurulla – Joulukalenteri luukku 6
Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää Suomelle ja kaikille teille siellä ruudun toisella puolella! Meillä on ollut sinivalkoisten herkkujen sijasta tapana juhlistaa suomalaisia makuja. Ja tänä vuonna teimme herkullisen piiraan mustikasta ja kanelimurusta. Piiras toimii tietenkin muistakin marjoista tehtynä, mutta mustikassa ja kanelissa yhdistelmänä on jotain taianomaista! Murusta voi maustaa myös piparisen makuisen, lisäämällä muruseokseen inkivääriä, neilikkaa, kardemummaa ja pienen ripauksen pomeranssia!
Ihanaa itsenäisyyspäivää vielä kaikille! Me hiippaillaan hakemaan palat tätä piirasta ja jatketaan juhlatunnelmissa!
Mustikkapiiras kanelimurulla
Ainekset (20 annosta)
- 3
- kananmunaa
- 3 dl
- hienoa sokeria
- 150 g
- voita (sulatettuna)
- 1½ dl
- maitoa (lämpimänä)
- 3 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- kardemummaa
- 4½ dl
- vehnäjauhoja
- 400 g
- mustikoita
- Muruseos
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 1½ dl
- hienoa sokeria (tai fariinia, tuomaan paahteista makua)
- 75 g
- voita (pehmeänä)
- 3 tl
- kanelia
40 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
20 min
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia ja sokeria, kunnes niistä tulee kuohkea vaahto.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva mikrossa tai liedellä ja lämmitä samalla maito.
4. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Lisää niiden jälkeen sihdatut kuivat aineet massaan hellästi.
5. Levitä massa uunipellille tasaisesti. Säästä kulho.
6. Ripottele mustikat taikinan pinnalle. Valmista muruseos.
7. Voit tehdä muruseoksen piiraan kulhoon.
8. Sekoita kaikki ainekset yhteen vatkaimilla tai nuolijalla. Sekoita kunnes seos on murumaista.
9. Levitä mustikoiden päälle. Paista kullanruskeaksi, eli n. 15-20min uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Toimii näin toukokuussakin kun saa tyhjentää vielä pakastinta. Kiitos ohjeesta!
No ehdottomasti! Kiva että maistui! Mukavaa kesää! 🙂