22. Luukku – Suolakaramellit

22. Luukku! Nämä suolakaramellit vie kielen mennessään! Koostumus on ihanan venyvän tahmea, mutta pehmeä ja maku paahteisen makea, suolaisella twistillä! Resepti on alunperin kirjastamme, mutta koska itsetehdyt joululahjat on tänä vuonna niin hitti, jaamme reseptin kanssanne täälläkin! 🙂
Suolakaramellit ohje;
115g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
3 rkl vettä
60ml vaaleaa siirappia/ glukoosisiirappia
2 1/3dl sokeria
merisuolaa, vuorisuolaa jne…
1. Voitele esimerkiksi 15 x 25cm leipävuoka kevyesti öljyllä. Leikkaa sen pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi, joka helpottaa karamellien irrottamisessa ja voitele sekin.
2. Kuutioi voi pienemmäksi ja aseta kerman kanssa kulhoon. Sulata mikrossa.
3. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vesi, siirappi ja sokeri. Muista kaataa sokeri hyvin varovasti veden ja siirapin päälle, ettei kiteitä pääse muodostumaan, joka vaikuttaa makuun ja koostumukseen.
4. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos kiehahtaa. Sulje kannella noin 1 minuutiksi, jottei kiteitä muodostuisi kuumentaessa.
5. Ota kansi pois ja aseta lämpömittari kattilaan. Kuumenna noi 5-10 minuuttia, kunnes seos on 160 asteinen. Lisää varoen ja hitaasti osissa voikermaseosta kattilaan samalla sekoittaen. Seos alkaa kuplia runsaasti.
6. Jatka kuumentamista taas 5-10 minuuttia, kunnes seos on 115 asteinen. Tästä lämpötilasta saat pehmeitä karamelleja. Jos haluat vähän kovempia karamelleja, kuumenna 118 asteeseen.
7. Kaada seos valmisteltuun vuokaan ja anna jäähtyä 20-30 minuuttia. Ripottele pinnalle haluamasi määrä suolaa ja anna jäähtyä kokonaan, noin 3-4 tuntia.
8. Poista vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kääri karamellit leivinpaperisuikaleisiin ja anna lahjaksi! Säilyy viileässä n. viikon!

Viimeisiä viedään joulukalenterin osalta <3 kohta nautitaan joulun tunnelmasta, ihanasta ruoasta ja parhaasta seurasta!
-Dr.Sugar-
Kommentit (2)
  1. Tuskin on suosikkini tulevaisuudessa, mutta voisi noitakin maistaa.

    1. Dr.Sugar/Jonna
      23.12.2016, 14:59

      Nämä ovat kyllä maistuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *