Värityskirjahulluutta

Ajattelin vielä mainita yhden saamani joululahjan, keittokirjojen lisäksi. Nimittäin sain värityskirjan. Joten niin se aikuisten värityskirja-hulluus tuli tähänkin taloon.
 Ennen jouluahan kirjakaupat pursusi kaikenlaisia aikuisten värityskirjoja, ja minäkin niitä pläräsin monet kerrat. Mä olen moneen kertaan noita jo katsellut mutta päättänyt että tohon en lähde. Käsityö-ja askartelujuttuja mulla on muutenkin tarpeeksi. Lopulta kuitenkin kirjojen vetovoima oli niin suuri, että pyysin äidiltä joululahjaksi omaa värityskirjaa. Varsinkin kun mun mielestä ehdottomasti parhaat lahjat jouluksi on uusi yöpuku ja joku askartelu-lahja, tai vastaava. Sitten loput joulunpyhät voi uudessa yöpuvussa tehdä sitä uutta lahjaa.

Joulupäivä, ja melkein Tapanikin meni siis väritellessä. Tuohon jää niin koukkuun kun alkuun pääsee. Jossain näin myös hyvän idean, maalata vesiväreillä näitä. Joten sitä varten olin toivonut Samilta kunnon vesiväritkin joululahjaksi. Toki muutoinkin haluaisin niillä maalata, mutta näitä väritysjuttuja nyt ensin. Vesiväreillä saa nopeammin valmista, eikä käsi väsy niin pahasti. Toki siitä tulee myös ihan erilaista jälkeä.

Tiesitkö että Youtube on täynnä videoita joissa väritetään näitä kirjoja? Mä tykkään hirveästi katsoa kun joku piirtää, maalaa tai vaikka meikkaa. Tosi rentouttavaa. Välillä illalla ennen nukkumaanmenoa saatan katsella youtubesta videoita jossa just joku maalaa tai meikkaa ja kertoo samalla tasaisella äänellä englanniksi mitä on tekemässä. Jonkinlaista meditointia tms rauhoittumista se on mulle. Outoa ehkä. No joka tapauksessa ajattelin kokeilla löytyykö tästäkin aiheesta videoita, ja todellakin löytyy. Ihmiset värittää todella upeasti ja neuvoo sielä miten voi värittää esimerkiksi lehden eri sävyin. Eräs nainen väritti noin 10 minuuttia yhtä pientä perhosta eri värein. Jonkinlaista hulluutta kai sekin, mutta olkoon. Itse löysin videoita ihan hakusanalla ”coloring books”.

Johanna Basfordin värityskirjat ovat selaillessa olleet mun yksiä lemppareita. Kun löysin vielä tämän Artist´s editionin jossa sivut saa irti ja kehystettyä, niin se oli heti suosikki. Näistä saa vaikka kivan taustapaperin valokuvan taakse, tai ihan vain sellaisenaan taulun seinälle. Näistä voi myös taitella askarteluun juttuja, vaikka paperitähtiä tai kirjekuoria.

Joulun jälkeen en ole saanut väriteltyä, mutta eiköhän tätä tule aina tehtyä silloin kun Mikikin värittelee omia juttujaan. Tai kun muuta ei jaksa tehdä ja jotain kevyttä rentoa puuhaa kaipaa.

Onko sinulla värityskirja? Tykkäätkö?

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Itsekin pidän värittämisestä ja löytyy muutama värityskirjakin. Mutta tosi loistavaa kuulla, että joku muukin rentoutuu siitä, kun voi katsella muita piirtämässä tai värittämässä. Olen ajatellut olevani ihan superouto, kun tykkään katsella muiden taiteilua. 😉 -kirmi

  • 1.1

   sanoo

   Haha! No joko me ollaan yhdessä outoja, tai sitten ei olla ainoita jotka niin tekee. 😀
   Mutta se on rentouttavaa kyllä. Tykkään melkein enemmän katsoa muiden tekemistä kuin tehdä itse!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mulla on monta värityskirjaa, kaikki viime syksyn aikana ostettuja. Hommasin myös puuväripakkauksen, jossa on yli 130 sävyä. Tykkään! Tilasin värityskirjoja ihan Amazonista asti, kun täkäläisissä yksilöissä oli vaan luontoaiheita ja erilaisia kuvioita. Tulee lapsuuden paperinukkeleikit mieleen kun värittelen 1700-luvun pukuja ja kimonoja.

  Tosi kauniita varjostuksia sulla 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Mä haaveilen kanssa sellaisesta värikynäpakkauksesta, mulla itsellä on vain pieni. Mikillä on paljon värejä mutta niistä ei tule kunnolla väriä… Katsoin just että kunnon värit maksaa yli 50€ kirjakaupassa, joten ne jäi vielä sinne….
   Kuulostaa ihanalta! Suomessa on paljon värityskirjoja, mutta ovat tosiaan kuitenkin melko toisensa kaltaisia…
   Kiitos.:)

 3. 3

  sanoo

  No itseasiassa tytär sai tällaisen jouluna ja huomenna oli tarkoitus postata juuri aiheesta. Olin itse hieman kummeksinut tätä innostusta, mutta huomasin, että tuo näyttää vievän mukanaan ja saa stressin sijaan rentoutumaan. Hieno keksintö niille jotka tykkäävät väritellä:)

  • 3.1

   sanoo

   Kyllä! Niillekin jotka ei koe oikein osaavansa esim kutoa tms. Kaikki osaa värittää, joten kaikki voi noita tehdessä rentoutua ja olla luovia. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Omaa väristyskirjaa en omista, mutta muistan kuinka sormet syyhysi aikoinaan lasten my little pony-värityskirjoihin ;)…
  Tänne muuten löysin uutena lukijana, ihania sisustusjuttuja ja tapetteja kotinne täynnä :)! Tervetuloa vastavierailulle, meillä myös on ikuisuusrempat päällä (kylläkin vähemmissä neliöissä mitä teillä) :).

  • 4.1

   sanoo

   No joo, minäkin monet kerrat lasten värityskirjoja väritellyt. 🙂
   Voi kiitos, ja tervetuloa! Täytyy tulla vastavierailulle.:)

 5. 5

  sanoo

  taidampa omistaa ihan saman värityskirjan 🙂 ja tyttö sai myös omansa jouluna…tosin mulla on aina vähän huono omatunto, jos ajaudun puuhastelemaan esim. tämän värityskirjan kanssa…ihankuin aina pitäis tehdä jotain tuottavaa…taidampa tänään hiukan ottaa omaa aikaa ja värittää pari kukkasta

  • 5.1

   sanoo

   No, on sitä pahempiakin "syntejä" kuin unohtua värityskirjan ääreen. 🙂 Varsinkin kun voitte tyttären kanssa yhdessä väritellä. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  No ei nämä värityskirjat, vaan näiden kuvioiden luominen itse! Hyvää paperia, kunnon mustat tussit, eri koon kärjillä, ja eikun kiemuraa kehiin. Googlaa tai pinnaa zentangle/zentangles. Koukuttavaa myös! Susanna

  • 6.1

   sanoo

   Voi ei, älä kerro mulle lisää koukuttavia juttuja!! 😀 Haha!!:D Todellakin täytyy googlata, TUOSTAKIN varmaan löytyy niitä youtube videoita. 😉

  • 7.1

   sanoo

   Sain sen joululahjaksi, mutta niitä saa ainakin Suomalaisesta kirjakaupasta. Joulun alla ne oli sielä taiteilija-kirjaosastolla eikä samassa kuin kaikki muut miljoonat värityskirjat.
   Tuo on kiva, varsinkin kun tosiaan saa ne sivut irti. 🙂

 7. 8

  sanoo

  Minäkin sain värityskirjan joululahjaksi (ja aiemmin nimipäivälahjaksi myös yhden 🙂 )! Kirja on postikorttikokoa (ja itseasiassa kuvat ovat 'postikortteja') joten niiden valmistuttua voi lähettää (jos kehtaa) ystäville. Olen ollut aina kova piirtämään ja värittämään joten tämä 'muotijuttu' oli ihan omiaan minulle. 😉

  -A-

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

 8. 9

  sanoo

  Ostin itselleni alkukesästä värityskirjan ja värittelin sitä päivittäin kun mökkeiltiin pari viikkoa vanhempieni kesämökillä. Se oli niin hauskaa ja innostavaa, jäin ihan koukkuun! Sitten palattiin kotiin ja arkeen eikä lasten kanssa lisäkäsien puuttuessa aikaa enää ollut samalla lailla värittää. Tuolla se kirjallyssä odottaa, ensi kesää kenties..

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Heipparallaa!
  Blogiasi jo kauan lukeneena ja siitä tykänneenä toivoisin kovasti kuvakokoelmaa remonteista.Siis tyyliin ennen-jälkeen.
  Olethan toki jotain kuvia julkkaissutkin,mutta niissä on aina niin kova etsiminen 😉 olisi kiva nähdä kerralla se huikea muutos,mitä talossa olette tehneet.
  Ihanaa alkavaa vuotta Sinulle ja perheellesi!
  -Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *