Blogit
Koti asemalla

Värityskirjahulluutta

Ajattelin vielä mainita yhden saamani joululahjan, keittokirjojen lisäksi. Nimittäin sain värityskirjan. Joten niin se aikuisten värityskirja-hulluus tuli tähänkin taloon.
 Ennen jouluahan kirjakaupat pursusi kaikenlaisia aikuisten värityskirjoja, ja minäkin niitä pläräsin monet kerrat. Mä olen moneen kertaan noita jo katsellut mutta päättänyt että tohon en lähde. Käsityö-ja askartelujuttuja mulla on muutenkin tarpeeksi. Lopulta kuitenkin kirjojen vetovoima oli niin suuri, että pyysin äidiltä joululahjaksi omaa värityskirjaa. Varsinkin kun mun mielestä ehdottomasti parhaat lahjat jouluksi on uusi yöpuku ja joku askartelu-lahja, tai vastaava. Sitten loput joulunpyhät voi uudessa yöpuvussa tehdä sitä uutta lahjaa.

Joulupäivä, ja melkein Tapanikin meni siis väritellessä. Tuohon jää niin koukkuun kun alkuun pääsee. Jossain näin myös hyvän idean, maalata vesiväreillä näitä. Joten sitä varten olin toivonut Samilta kunnon vesiväritkin joululahjaksi. Toki muutoinkin haluaisin niillä maalata, mutta näitä väritysjuttuja nyt ensin. Vesiväreillä saa nopeammin valmista, eikä käsi väsy niin pahasti. Toki siitä tulee myös ihan erilaista jälkeä.

Tiesitkö että Youtube on täynnä videoita joissa väritetään näitä kirjoja? Mä tykkään hirveästi katsoa kun joku piirtää, maalaa tai vaikka meikkaa. Tosi rentouttavaa. Välillä illalla ennen nukkumaanmenoa saatan katsella youtubesta videoita jossa just joku maalaa tai meikkaa ja kertoo samalla tasaisella äänellä englanniksi mitä on tekemässä. Jonkinlaista meditointia tms rauhoittumista se on mulle. Outoa ehkä. No joka tapauksessa ajattelin kokeilla löytyykö tästäkin aiheesta videoita, ja todellakin löytyy. Ihmiset värittää todella upeasti ja neuvoo sielä miten voi värittää esimerkiksi lehden eri sävyin. Eräs nainen väritti noin 10 minuuttia yhtä pientä perhosta eri värein. Jonkinlaista hulluutta kai sekin, mutta olkoon. Itse löysin videoita ihan hakusanalla ”coloring books”.

Johanna Basfordin värityskirjat ovat selaillessa olleet mun yksiä lemppareita. Kun löysin vielä tämän Artist´s editionin jossa sivut saa irti ja kehystettyä, niin se oli heti suosikki. Näistä saa vaikka kivan taustapaperin valokuvan taakse, tai ihan vain sellaisenaan taulun seinälle. Näistä voi myös taitella askarteluun juttuja, vaikka paperitähtiä tai kirjekuoria.

Joulun jälkeen en ole saanut väriteltyä, mutta eiköhän tätä tule aina tehtyä silloin kun Mikikin värittelee omia juttujaan. Tai kun muuta ei jaksa tehdä ja jotain kevyttä rentoa puuhaa kaipaa.

Onko sinulla värityskirja? Tykkäätkö?

-Henna-

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Heipparallaa!
  Blogiasi jo kauan lukeneena ja siitä tykänneenä toivoisin kovasti kuvakokoelmaa remonteista.Siis tyyliin ennen-jälkeen.
  Olethan toki jotain kuvia julkkaissutkin,mutta niissä on aina niin kova etsiminen 😉 olisi kiva nähdä kerralla se huikea muutos,mitä talossa olette tehneet.
  Ihanaa alkavaa vuotta Sinulle ja perheellesi!
  -Nina

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *