Värityskirjahulluutta

Ajattelin vielä mainita yhden saamani joululahjan, keittokirjojen lisäksi. Nimittäin sain värityskirjan. Joten niin se aikuisten värityskirja-hulluus tuli tähänkin taloon.
 Ennen jouluahan kirjakaupat pursusi kaikenlaisia aikuisten värityskirjoja, ja minäkin niitä pläräsin monet kerrat. Mä olen moneen kertaan noita jo katsellut mutta päättänyt että tohon en lähde. Käsityö-ja askartelujuttuja mulla on muutenkin tarpeeksi. Lopulta kuitenkin kirjojen vetovoima oli niin suuri, että pyysin äidiltä joululahjaksi omaa värityskirjaa. Varsinkin kun mun mielestä ehdottomasti parhaat lahjat jouluksi on uusi yöpuku ja joku askartelu-lahja, tai vastaava. Sitten loput joulunpyhät voi uudessa yöpuvussa tehdä sitä uutta lahjaa.

Joulupäivä, ja melkein Tapanikin meni siis väritellessä. Tuohon jää niin koukkuun kun alkuun pääsee. Jossain näin myös hyvän idean, maalata vesiväreillä näitä. Joten sitä varten olin toivonut Samilta kunnon vesiväritkin joululahjaksi. Toki muutoinkin haluaisin niillä maalata, mutta näitä väritysjuttuja nyt ensin. Vesiväreillä saa nopeammin valmista, eikä käsi väsy niin pahasti. Toki siitä tulee myös ihan erilaista jälkeä.

Tiesitkö että Youtube on täynnä videoita joissa väritetään näitä kirjoja? Mä tykkään hirveästi katsoa kun joku piirtää, maalaa tai vaikka meikkaa. Tosi rentouttavaa. Välillä illalla ennen nukkumaanmenoa saatan katsella youtubesta videoita jossa just joku maalaa tai meikkaa ja kertoo samalla tasaisella äänellä englanniksi mitä on tekemässä. Jonkinlaista meditointia tms rauhoittumista se on mulle. Outoa ehkä. No joka tapauksessa ajattelin kokeilla löytyykö tästäkin aiheesta videoita, ja todellakin löytyy. Ihmiset värittää todella upeasti ja neuvoo sielä miten voi värittää esimerkiksi lehden eri sävyin. Eräs nainen väritti noin 10 minuuttia yhtä pientä perhosta eri värein. Jonkinlaista hulluutta kai sekin, mutta olkoon. Itse löysin videoita ihan hakusanalla ”coloring books”.

Johanna Basfordin värityskirjat ovat selaillessa olleet mun yksiä lemppareita. Kun löysin vielä tämän Artist´s editionin jossa sivut saa irti ja kehystettyä, niin se oli heti suosikki. Näistä saa vaikka kivan taustapaperin valokuvan taakse, tai ihan vain sellaisenaan taulun seinälle. Näistä voi myös taitella askarteluun juttuja, vaikka paperitähtiä tai kirjekuoria.

Joulun jälkeen en ole saanut väriteltyä, mutta eiköhän tätä tule aina tehtyä silloin kun Mikikin värittelee omia juttujaan. Tai kun muuta ei jaksa tehdä ja jotain kevyttä rentoa puuhaa kaipaa.

Onko sinulla värityskirja? Tykkäätkö?

-Henna-

Kommentit (18)
 1. Itsekin pidän värittämisestä ja löytyy muutama värityskirjakin. Mutta tosi loistavaa kuulla, että joku muukin rentoutuu siitä, kun voi katsella muita piirtämässä tai värittämässä. Olen ajatellut olevani ihan superouto, kun tykkään katsella muiden taiteilua. 😉 -kirmi

  1. hennaasemalta
   6.1.2016, 09:25

   Haha! No joko me ollaan yhdessä outoja, tai sitten ei olla ainoita jotka niin tekee. 😀
   Mutta se on rentouttavaa kyllä. Tykkään melkein enemmän katsoa muiden tekemistä kuin tehdä itse!

 2. Mulla on monta värityskirjaa, kaikki viime syksyn aikana ostettuja. Hommasin myös puuväripakkauksen, jossa on yli 130 sävyä. Tykkään! Tilasin värityskirjoja ihan Amazonista asti, kun täkäläisissä yksilöissä oli vaan luontoaiheita ja erilaisia kuvioita. Tulee lapsuuden paperinukkeleikit mieleen kun värittelen 1700-luvun pukuja ja kimonoja.

  Tosi kauniita varjostuksia sulla 🙂

  1. hennaasemalta
   6.1.2016, 09:27

   Mä haaveilen kanssa sellaisesta värikynäpakkauksesta, mulla itsellä on vain pieni. Mikillä on paljon värejä mutta niistä ei tule kunnolla väriä… Katsoin just että kunnon värit maksaa yli 50€ kirjakaupassa, joten ne jäi vielä sinne….
   Kuulostaa ihanalta! Suomessa on paljon värityskirjoja, mutta ovat tosiaan kuitenkin melko toisensa kaltaisia…
   Kiitos.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *