Aasialainen Coleslaw ja kurkkusalaatti

Aasilaisten Ribsien lisukkeeksi valmistin tietysti aasialaiseen teemaan sopivaa coleslawta ja kurkkusalaattia. Varhaiskaalia löytyy tällä hetkellä miltei joka kerta ostoskärryistä kaupassa käydessä, se on vain niiiiiiiiiin hyvää. Aasialainen coleslaw oli ihanan raikasta sekä tulista. Rapeiksi paahtuneet seasamin siemenet viimeistelivät salaatin.

Meillä koko perhe rakastaa perinteisiä hölskykurkkuja. Ribsien lisukkeeksi valmistin niiden aasialaista versiota. Aasialainen kurkkusalaatti oli taivaallista. Rakastan paahdetua seesamöljyä ja tähän salaattiin se sopi erinomaisesti. Molemmat salaatit olivat ihanan raikkaita ja toimivat hyvänä vastapainona rasvaisille ribseille.

 

Aasialainen Coleslaw

Ainekset

400 g
varhaiskaalia
3 kpl
kevätsipulia
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
½ dl
paahdettuja seasamin siemeniä
1 kpl
limen mehu
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
hunajaa
0
ripaus suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet ja kanta. Suikaloi varhaiskaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipulit. Hienonna korianteri sekä chili. Sekoita varhaiskaali, kevätsipulit, korianteri ja chili hyvin keskenään. Sekoita limen mehu, hunaja, öljy ja suola hyvin keskenään. Lisää coleslawn  joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Paahda seasaminsiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Sekoita juuri ennen tarjoilua coleslawn joukkoon. Tarjoile aasialaista coleslawta esimerkiksi grillattujen ribsien kera.

Aasialainen Kurkkusalaatti

Ainekset

1 kpl
iso kurkku (noin 300g)
2 kpl
kevätsipulia
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Salaatinkastike
2 rkl
riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seasamöljyä
1 rkl
rypsiöljyä
½ kpl
tuore punainen chili hienonnettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
hunajaa (voi korvata sokerilla)
0
ripaus suolaa
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista kurkusta kannat. Halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi veitsellä. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Sekoita kukku, kevätsipulit ja hienonnettu korianteri hyvin keskenään.

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset hyvin keskenään ja kaada kurkkusalaattin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkääpissa noin 15 minuuttia. tarjoile grilliruoan lisukkeena.

 

ruoka salaatit aasialainen-ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *