VIIKONLOPPUKIMPPU OMALTA PIHALTA

oksat3-800 oksat4-800 oksat5-800

Juuri nyt on alkamassa mielestäni paras aika vuodesta: valo lisääntyy, kevät koittaa ja ihana pitkä kesä on vielä kokonaan edessäpäin. Tämän myötä myös meille kukkien ja oksien ystäville koittaa onnenpäivät; hiljalleen kodin koristuksina voi taas hyödyntää luonnon ja oman pihan antimia. Tänä viikonloppuna skippasin perinteiset viikonloppukukkaset ja nappasin niiden sijaan koristusta maljakkoon pihalta. Hiljattain karsimme pihalta rehahtaneita syreenipensaita ja villinä sojottavaa omenapuuta (parempi myöhään kuin ei milloinkaan?), ja tästä operaatiosta jäi sopivasti oksia ylimääräiseksi. Nyt ne tuovat ruokasaliin mukavan keväistä tunnelmaa.

oksat6-800 oksat7-800 oksat8-800 oksat9-800

Kauneimmillaan oksat ovat juuri näin, kun vihreät silmut ovat juuri puhkeamassa lehteen. Syreenin oksat ovat tässä huomattavan paljon edellä, ja selkeät silmut ovat näkyvissä jo ulkonakin olevissa syreeneissä. Omenapuu puolestaan vasta kehittelee silmujaan maljakossakin, tämän lehdistä ja toivon mukaan kukistakin saadaan nauttia siis vähän myöhemmin. Näihin(kin) oksiin Marimekon Urna*-vaasi on täydellinen valinta – mikäpä ei tuohon vaasiin sopisi.

Oksien ja hiljalleen heräävän luonnon lisäksi olen fiilistellyt viime aikoina siunaantuneita ihanan valoisia päiviä. Pidän kovasti siitä, miten valo kulkee kotona ja millaisia varjoja aurinko heittää huoneisiin. Voisin kuvata valon ja varjon leikkiä loputtomiin enkä ollenkaan välitä, ovatko kuvat ylivalottuneita. Fiilis ennen kaikkea!

oksat10-800

Nyt alkamassa on earth hour, joten kone menee nyt kiinni, valot sammuvat ja kynttilät päälle. Huomenissa kurkataan jo tutuiksi käyneisiin kellarin seiniin, jotka ovat – yllätys yllätys – jo lakkausta vaille valmiit yhtä seinää lukuunottamatta. Ja täytyy sanoa, että pidän lopputuloksesta oikein kovasti! Kävimme myös kurkkaamassa saunapaneelivaihtoehtoja ja suunnittelimme pidemmälle kellariin toteutettavaa valaistusratkaisua. Palataanpa siis näiden tiimoilta taas asiaan.

Mukavaa viikonloppua!


I brought inside some branches from our garden. They create very springy, fresh athmosphere to the whole room.

*tuote saatu osana blogiyhteistyötä
Kommentit (6)
  1. Sama se on luonnossa, että puut ovat kauniimmillaan silloin, kun lehdet vasta puhkeavat..:)

    1. Niin ovat! Varsinkin vanha, paksurunkoinen ja vähän jo käkkäräoksainen koivu pikkiriikkisissä hiirenkorvissa on tosi herttainen ja liikuttavakin näky. 🙂

  2. Tämä aika on niin ihanaa! Täälläpäin on vaan vielä aika paljon lunta – odottelen, että ne sulaisivat nyt äkkiä. Mutta onneksi terassinkulmassa on jo aika lämmin, kun aurinko paistaa. Urna-vaasiin kyllä sopii niin monenlaiset kukkaset ja kasvit. 🙂

    1. Niin on, parasta aikaa vuodesta minusta! Täällä onneksi ei ole lunta ollut kunnolla enää aikoihin – liekö ollut oikein koko talvenakaan. Tuo Urna on ehdoton lempivaasini nykyään, siihen kun tuntuu sopivan ihan kaikki eikä näytä pahalta tyhjänäkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *