Verhot vaihtoon

Näin kevättalven korvalla raikkaus on sana, joka taitaa toistua jokaikisessä julkaisussani. Tämän myötä makuuhuoneen ikkunalla ollut ruskea samettiverhonikin alkoi tuntua tunkkaiselta – nyt ei enää tummaa ja paksua, vaan jotain keveämpää, kiitos. Pienen Instagram-storyissani toteuttaman kyselyni mukaan muutkin liputtivat vahvasti raikkauden puolesta, joten asia oli sillä selvä, verhot saivat lähteä vaihtoon. En kuitenkaan rynnännyt kauppaan, vaan kävin kaapilla. Siellä jemmassa olleet vaaleat samettiverhot saivat kelvata nyt tähän vaaleuden kaipuuseen.

Sametti on verhoissa ylellinen ja näyttävä materiaali, ja ovathan raskaasti valuvat, ylipitkät samettiverhot upea sisustuselementti. Tähän mielentilaan keveä pellavakin olisi passannut enemmän kuin hyvin, mutta sellaista ei nyt sattunut löytymään valmiina. Olen tullut viime vuosina hirveän harkitsevaksi uusien hankintojen suhteen ja usein jätän uudet hankinnat tekemättä, jos en keksi niille mielestäni tarpeeksi hyviä perusteluja. Toki kotia on edelleenkin välillä ihan kiva piristää myös uusilla pienillä sisustusjutuilla, mutta koitan välttää hetken huumassa tehtyjä hankintoja – ja varsinkin sellaisia, joita kaapista löytyy eri muodoissa jo entuudestaan. Nyt kun jemmassa oli entuudestaan jo useampia verhoja, en oikein kokenut järkeväksi taas yksien uusien verhojen hankintaa, vieläpä jos elättelen vielä tälle vuodelle hataria muuttohaaveitakin. Tuli se kaivattu muutos jo tälläkin vaihdoksella!

Olen tullut viime vuosina hirveän harkitsevaksi uusien hankintojen suhteen ja usein jätän uudet hankinnat tekemättä, jos en keksi niille mielestäni tarpeeksi hyviä perusteluja.

Tavallaan tykkäänkin samettiverhoista juuri tähän vuodenaikaan: vaalea väri tuo raikkautta, mutta paksu materiaali kuitenkin samalla myös lämmintä, talveen sopivaa tunnelmaa. Kellertävä kermansävy ei nyt ehkä ole ihan nappivalinta harmaiden seinien kanssa, mutta makkarin muiden keltaisten yksityiskohtien kanssa verhot yhdistyvät kuitenkin ihan kelvolliseksi kokonaisuudeksi – eikä se ole aina niin tarkkaa, vaikkei kaikki ihan saumattomasti yhteen sopisikaan. Kesäksi saatan napata jopa verhot kokonaan pois, sillä vaihteeksi verhottomuuskin on tosi virkistävää.

Itse tykkään toisinaan myös kasata verhot epäsymmetrisesti toiselle sivulle. Kahdessa vierekkäisessä samettiverhossa on reilusti volyymia, ja toisaalta näin aseteltuna huoneen yleisilme myös hieman raikastuu, kun verhot eivät hallitse koko ikkuna-alaa. Verhoista on niin moneksi, ja pienillä muutoksilla ne muuttavat todella tehokkaasti huoneen tunnelmaa!

Tarkkasilmäinen saattaa huomata näissä kuvissa myös pikkuisen muuta muutosta aiempaan tyyliini verrattuna. Kokeilin näihin kuviin testiksi saamaani Pohjola Presets -filttereitä*, sillä kaikenlainen uuden testaaminen ja kuvankäsittelytaitojen kehittäminen kiinnostaa aina. Itse en ole aiemmin filttereitä kuvissani käyttänyt, sillä en ole halunnut muokata liiaksi sisustuskuvien sävymaailmaa. Pohjola Presets SISUSTUS-presetit on kuitenkin suunniteltu juuri tämäntyyppisiin kuviin, ja vaikuttavat ensituntumalta tosi kiinnostavilta. Testailuni jatkuu vielä, sillä filtteripaketissa on mistä valita, joten katsotaan mihin lopullinen tyylini kehittyy.

Mutta milläpä linjoilla te olette verhojen suhteen – kevyttä, paksua vai ei verhoja lainkaan?

*tuotepaketti saatu testiin

Kommentit (3)
  1. Itse tykkään valkoisista pellavaverhoista. Meillä on makuuhuoneessa sellaiset ja lisäksi pitkät pimennysverhot (kaksi verhotankoa katossa kiinni vierekkäin), jotta kesälläkin saa nukuttua. Makuuhuone kun on todella valoisa ulos avautuvien pariovien ansiosta.

    1. Oi, vaaleat pellavaverhot ovat kyllä aina yhtä ihanat! Sellaiset varmaan itsekin hankkisin, jos nyt uudet verhot ostaisin. Kuulostavat hyvältä kombolta pimennysverhojen kanssa, niin saa samalla tämänkin puolen hoidettua. 🙂

  2. Verhoja | Urheilu-uutiset
    4.5.2020, 11:27

    […] Verhot vaihtoon – Pihkala | Meillä kotona – Nyt kun jemmassa oli entuudestaan jo useampia verhoja, en oikein kokenut järkeväksi taas yksien uusien verhojen hankintaa, vieläpä jos elättelen vielä tälle vuodelle hataria muuttohaaveitakin. Tuli se kaivattu muutos jo tälläkin vaihdoksella! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *