Koti joulun jälkeen

Toivottavasti joulu meni kaikilla leppoisissa merkeissä! Täällä on lomailtu ja otettu rennosti jo päivätolkulla; nyt joulunaikaan tuli pidettyä pieni loma somesta ja töistä ylipäänsäkin, ja fiilis on tosiaankin sen mukainen. Tänään palasin hetkeksi työmoodiin aamupäiväisen asiakaskäynnin myötä, ja niinpä ajattelin samalla päivittää kuulumiset myös tänne blogin puolellekin. Vielä loma saa jatkua uudenvuoden yli, joten päivittelen somea vielä seuraavat päivät melko leppoisalla tahdilla – nyt kuitenkin kurkataan pikkuisen kotiin ja sen joulun jälkeiseen ilmeeseen.

Vielä joulu saa näkyä hetken kotoa, vaikka kaikkein ilmiselvimmät joulujutut siivosinkin jo piiloon. Paperitähdet saavat olla ikkunassa vuodenvaihteen yli ja jouluiset kukat kukkia sen minkä kestävät. Kun koristeita on vähän, on joulun siivous todella helppoa – tänä vuonna ei ollut pulmaa edes joulukuusen hävittämisestä, sillä sitä ei ollut lainkaan. Yleensä olen nauttinut joulutunnelmasta vuodenvaihteen yli aina loppiaiseenkin saakka, mutta tänä vuonna luulen riisuvani loputkin jouluiset jutut jo aika pian pois. Tunnelmaa saa kuitenkin luotua kynttilöillä ja muilla somisteilla tämän jälkeenkin.

Sänkyyn petasin vuodenvaihdetta silmällä pitäen raikasta valkoista – on ihana aloittaa uusi vuosi puhtaan valkoisissa lakanoissa. Muutenkin karsin makkaria turhista pienesineistä, tyhjä tila tuntuu niin freesiltä juuri nyt. Kynttilöitä polttelen edelleen paljon ja yöpöydällä palaa iltaisin Tom Dixonin tuoksukynttilä. Se on jo vanha, mutta olen polttanut sitä niin maltillisesti, että se on kestänyt todella pitkään. Tuo kultainen kippo on muutenkin kaunis sisustusesine – se onkin ehdottomasti säästettävä, kun varsinainen kynttilä on palanut loppuun.

Pienet punaiset yksityiskohdat muistuttavat vielä joulusta, mutta kuitenkin jo melko hillitysti – ruokapöydän iso joulukimppukin on jo punaisilta osiltaan melkein kuihtunut. Napsaisin ruukussa olleen ylikasvaneen amarylliksen maljakkoon ja jätin ruukkuun vain pienen nuppuisen varren. Tämä pelkistetty versio on minusta aika kauniin graafinen, jotenkin jopa keväisenkin oloinen. Ei siis ollenkaan haittaa säilytellä tuota istutusta vielä hetki näkösällä.

Uudelle vuodelle kaipaisin entistä enemmän raikkautta ja selkeyttä kotiin. Näkymät tosin ovat toistaiseksi vielä vähän liiankin selkeät ja kliinit, kun mattoja ei pienen koiranpennun vuoksi voi pitää. Ehkäpä alkutalven jälkeen näitäkin uskaltaisi taas palautella takaisin paikoilleen –  täytyy nimittäin sanoa, että varsinkin olkkarin osalta jo vähän kaipailen jotain pehmeää jalkojen alle. Muuten on jännä nähdä, mitä kaikkea tuleva vuosi tuo tullessaan; ainakin yhteiselon opettelua uuden perheenjäsenen kanssa, jänniä työkuvioita ja kenties loppuvuodesta uusia kotikulmiakin. Eipä kai siis muuta kuin innolla kohti uutta vuosikymmentä.

Ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

Kommentit (6)
  1. Hassua, minulla meni ihan saman kaavan mukaan: aiemmin olen nautiskellut joulujutuista pitkään, mutta nyt uudessa kodissa ekan joulun myötä tuli tunne, että jouluasu on parasta korjata pois ja nähdä koti vaan ihan selkeänä. Ja kun ei ollut muutenkaan paljon niitä koristeita, eikä ensimmäistä kertaa edes sitä kuusta, niin sain jo Tapaninpäivän iltana joulun laitettua pakettiin. Vain säilyneet punavalkoiset kukat ja punaiset servetit olen jättänyt ilostuttamaan meitä vielä pidempään. Teidän kodissa on kaunis harmonia, se ei minusta kaipaa yhtään lisää selkeyttä, mutta itsehän sen parhaiten aina tietää oman kotinsa tarpeet ja mahdolliset muutokset kulkevat myös oman mielen kanssa käsi kädessä. Ihanaa vuodenvaihdetta!

    1. Niinpä, jotenkin täällä pienemmässä asunnossa joulu korostuu niin paljon, että siitä halusi päästä nopeasti eroon. Vaikka tosiaan hyvin maltillisesti niitä koristeita olikin. 🙂

      Ja näinhän se on, oma mieli kaipailee välillä vähän muutosta ja tuuletusta, vaikka sinällään muutoksen tarvetta ei olisikaan. Etenkin näin vuoden alussa on taas ihana tuulettaa ja selkiyttää kotia, raikkaus kiehtoo nyt erityisesti. Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

  2. Kaunista jälleen, ja voi jestas tuo teidän uusi pentu on suloinen!

    1. Kiitos paljon! Ja hän on kyllä itse suloisuus. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *