Valmiina jouluun

Joulu on jo ihan kulman takana ja moni taitaa olla jo lähtenytkin joulunviettoon. Täälläkin aletaan olla jo hiljalleen joulutunnelmissa, vaikka vielä muutama steppi on edessä ennen täydellistä heittäytymistä joulutunnelmaan. Nyt viikonloppuna oli aika siivota koti joulua varten ja asetella viimeiset joulusomistukset paikoilleen. Huomenna vielä pikainen kauppareissu ja sitten saakin nostaa jalat pöydälle ja ottaa koirulaisen kainaloon. Tosin sanottakoon, että kovin kummoisia valmisteluita ei joulunvietto omalla kohdallani vaadi – joulu tulee pienellä vaivalla ja vähällä stressillä tänä(kin) vuonna.

Ruokapöydälle jätin tumman pellavapöytäliinan, se sopi siihen minusta niin kivasti. Pöytäliina tuo kyllä heti juhlan tuntua ja tumma väri korostaa kauniisti pöydällä olevia asioita. Kokosin sen päälle ison jouluisen kukkakimpun ja Muuton Gloria-kynttelikön, tämän perinteinen muoto sopii ihanasti etenkin wieniläistuolien ja perinteisten joulukukkien pariksi. Kukkakimppuun yhdistelin rennosti erilaisia oksia ja kukkia; erityisen ihana on tuo oranssihtava pieni amaryllis, jonka löysin Piia Jaalalta. Olisi tyylikäs myös yksinään korkeassa, yksinkertaisessa vaasissa.

Tänään kokoonnuimme ystäväporukalla luokseni, pikku-Kerttu sai paljon uusia kavereita ja vilinää vilskettä riitti totisesti. Nyt pieni lepää reporankana vieressä, päivän riehut ja tutustumiset vaativat veronsa. Hirveän reippaasti tämä pentunen uskaltaa tutustua uusiin asioihin eikä vierasta uusia ihmisiä lainkaan, vieraissa ympäristöissä oleskelu ja autolla kulkeminenkin sujuu jo melko mallikkaasti. Leikittämisen lomassa vaihdettiin porukalla kuulumiset ja juotiin jouluiset glögit, olipa kiva pitää tällainen pieni kokoontuminen vielä ennen joulua. Tästä kaikki lähtevät sitten omaan joulunviettoonsa kuka minnekin.

Sohvapöytää koristaa tänä vuonna iso selkeä kukka-istutus: sammalta kaverikseen saanut ritarinkukka, jonka istutin Artekin ruukkuuni*. Pieni asunto muuttuu helposti levottomaksi, jos jokainen taso on täynnä runsaita asetelmia. Siksi pyrin pitämään osan tasoista aina vähän selkeämpinä, vaikka asetelmista tykkäänkin. Jos senkillä ja ruokapöydällä on paljon tavaraa, saa sohvapöytä ja ikkunalauta olla ehkä vähän tyhjemmät, tai sitten päin vastoin – muuten kokonaisuus on minusta liian säläinen. Ritarinkukka – tai toiselta nimeltään amaryllis – on kauniin veistoksellinen joulukukka, joka toimii hauskasti myös näin yksittäin framille nostettuna, iso ruukku vain korostaa entisestään kasvin veistoksellisuutta. Kohta taidan nipsaista tuon kukkaan puhjenneen oksan jo maljakkoon, sillä vieressä on jo uusi  kasvamassa. Tästä kukasta saakin nauttia mukavan pitkään!

Tällaisissa joulutunnelmissa mennään tänä vuonna – hyvin simppelillä ja selkeällä meiningillä sekä reippaan punaisilla yksityiskohdilla. Itse jouluksi tiedossa on kyläilyjä ja kotoilua sopivassa suhteessa, ja saatankin innostua vielä palaamaan jouluisten kuvien kera tänne blogiin. Seuraavien päivien pääpaino on kuitenkin rentoilussa, aion ottaa koirulaisestani mallia ja tähdätä reporankana vatsa pulleana sohvalla makoiluun. Viettäkäähän leppoisa keskitalven juhla, missä tahansa ja miten tahansa sitä ikinä juhlittekaan!

*tuote saatu

sisustus joulusisustus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *