Pihkala
Pihkala

Verhoinspiraatiota ja muuta ihanaa

Olen tällä hetkellä aika hullaantunut verhoihin. Ne ovat yksi kätevimmistä ja helpoimmista tavoista tuoda uutta ilmettä kotiin; juuri sain todistaa tätä itsekin ripustettuani paksut samettiverhot omaan makkariini. Huoneen tunnelma muuttui kertaheitolla pehmeämmäksi ja aavistuksen ylellisemmäksikin, ja ilmeestä tuli jollain lailla puetumpi. Siksi minusta onkin mukavaa, että verhoja näkee nykyään taas paljon sisustuksissa, ne kun kuitenkin viimeistelevät ja huolittelevat sisustuksen ihan erilaiseksi.

Tässä Elisabeth Heierin blogista bongaamassani kohteessakin huomioni herätti nimenomaan verhot – niitä on käytetty kuvien asunnossa runsaasti useammassa huoneessa. Verhoratkaisut tuovat pehmeyttä ja tunnelmaa muutoin kovin niukkalinjaiseen kalustukseen, ja niistä voi poimia mukavaa inspiraatiota omaankin kotiin.

Tämä on ehdoton lempikuvani, pehmeän sävyiset verhot luovat kaunista tunnelmaa pieneen työhuoneeseen. Kuvista ei selviä, onko verhot ripustettu tilanjakajaksi, mutta siltä se ainakin näyttäisi – verhoilla voikin kätevästi myös rajata ja sulkea erilaisia tiloja. Tässä huoneessa on muutenkin tosi kaunis haalea väripaletti, muutamat harkitut kalusteet istuvat paikoilleen kauniisti. Kyllähän tuolla työskentelisi.

Nykyään suositaan etenkin vähän paksumpia, runsaana laskeutuvia verhokankaita, näiden avulla lopputuloksesta tulee kauniin veistoksellinen ja selkeä. Ylipitkät verhot jakavat mielipiteitä, mutta itse pidän niistä, lattialle laskeutuva verhokasa on minusta vain kaunis yksityiskohta. Toki ylipitkät verhot vaativat vähän normaalia enemmän asettelua ja huolellisempaa siivousta, ja eläinperheessä eivät liene se toimivin vaihtoehto. Itse en ole kuitenkaan koskaan kokenut ylipitkiä verhoja sen haastavammaksi vaihtoehdoksi, ja tälläkin hetkellä elelen tyytyväisenä sellaisten kanssa.

Makuuhuoneen puolella on puolestaan yhdistetty paksumpaa ja ohuempaa verhoa, tällainenkin yhdistelmä toimii vallan hyvin. Ohut valoverhotyyppinen kangas keventää näkymää ja tuo mielenkiintoa ripustukseen. Huomatkaa myös verhojen toispuolinen asettelu, joka on minusta varsin toimiva ratkaisu; tässä tapauksessa verhot näyttäisivät liian raskailta molemmille puolille aseteltuna. Yksi paksu verhoveto puolestaan voisi näyttää vähän turhan yksinäiseltä, mutta tuo ohuempi verho yhdistää ja keventää näkymää juuri sopivasti. Tämä yhdistelmä on etenkin hotelleista tuttu, mutta toimii varsin hyvin kotioloissakin, tälläkin tavoin voi siis yhdistellä erilaisia materiaaleja ja kangastyyppejä.

Verhotangon- tai kiskon ripustuskorkeuskin voi tuottaa hankaluuksia. Nykyään suositaan paljon katosta lattiaan -tyyliä, joka sopiikin useimpiin ikkunoihin. Tässäkin yksinkertainen valkoinen verhokisko on asennettu kattoon koko ikkunaseinän mitalle, ja verhot ulottuvat komeasti koko seinän korkeudelle. Tämä luo ennen kaikkea selkeän ja tyylipuhtaan vaikutelman ja sopii niin moderneihin kuin klassisiimpiinkin koteihin.

Asunnossa on toki verhojen lisäksi paljon muutakin katseltavaa; erityisesti pidin tästä työhuoneen seinähyllyratkaisusta (kannattimet taitavat olla Ikeaa) sekä lukuisista upeista valaisinklassikoista, joita voi bongailla sieltä täältä. Lisäkuvia asunnosta pääsee kurkkimaan esimerkiksi täältä.

Mitä te tuumaatte tämänhetkisestä verhotrendistä – oletteko lähteneet mukaan vai jättäneet välistä?


This lovely apartment belongs to the Swedish interior designer and stylist Madeleine Asplund Klingstedt and offers a lot of inspiration. I love especially all the curtains in the apartment, they bring a great deal of warmth and cosiness to the minimalistic spaces.

kaikki kuvat/all pictures Kristofer Johnsson for Residence, via Elisabeth Heier

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *