Väriä makuuhuoneessa

Alkava viikonloppu kuluu varmaankin olosuhteiden johdosta aika monella kotosalla. Melkoista menoa tällä hetkellä maailmassa, mutta tästäkin voi kaivaa sen positiivisen puolen esiin: nytpä voi viettää aikaa kotona, katsella leffoja, lukea kirjoja ja oleilla perheenjäsenien kanssa. On myös aikaa tehdä se perusteellisempi siivous, järjestää kaapit tai pestä vaikka ikkunat, mikä homma sitten ikinä onkaan jäänyt rästiin.

Itse lykkäsin viikkosiivouksen suosiolla huomiseksi. Aloittelin tätä kuitenkin hieman jo tänään perinteisellä viikonloppua edeltävänä lakanoiden vaihdolla. Tykkään tehdä tämän homman ennen varsinaista siivousta, sillä vuodevaatteista pölisee väkisinkin pölyä ympäriinsä, siksipä olen todennut imuroinnin olevan järkevintä vasta petivaatteiden vaihdon jälkeen. Olen jo pitkään intoillut erilaisista raikkaista väreistä ja nyt teki mieli kokeilla vähän värikkäämpää ilmettä makkariin. Tämä onnistui näppärästi jo pelkällä lakanoiden vaihdolla.

Persikanväriset pellavalakanani ovat jo vuosia vanhat, ja viime aikoina jääneet aika vähälle käytölle. Nyt värihuumassani kaivoin ne esiin, sillä kaipasin kotiin jotain raikasta ja keväistä. En ole tyypillisesti pastellisävyjen suurin ystävä, mutta näissä lakanoissa on juuri sopivasti pientä oranssista persikkaisuutta, joka vie terän liialliselta söpöydeltä. Naisellinen ja hempeä tämä sävy on toki edelleenkin, mutta makkarin harmaat seinät ja pienet ripauksen mustaa taittavat tätä kuitenkin sopivasti. Näin helposti – kaapissa lojuneet lakanat kaivamalla – makkarin tyyli muuttui taas virkistävän erilaiseksi.

Olen kertonut jo aiemminkin ihailevani haaleiden pastellien ja reippaiden värien yhdistelmää. Mielelläni olisin nakannut näidenkin lakanoiden pariksi jonkun odottamattoman kirkkaanvärisen tyynyn, mutta sellaista ei nyt näköjään kaapeistani löytynyt. Oljenkeltainen tyynykin on kuitenkin ihan hausta persikkaisten värien parina, tekee huoneesta vieläkin vähän hersyvämmän sävyisen. Se nappaa myös kivasti parinsa kermanvaaleista samettiverhoista, jotka aurinko saa hehkumaan selvän keltaisena. Ihana tämä vaaleankellertävä sävy, tätä olen ihaillut viime aikoina myös Suvin vastamaalatussa makkarissa. Keltaiset sävyt tuovat niin paljon energiaa kotiin, ja erilaisista haaleankeltaisista sävyistä löytyy raikkautensa lisäksi myös kivan elegantti vivahde.

Nyt on hyvää aikaa nauttia kodista, katsella leffoja, lukea kirjoja ja oleilla perheenjäsenien kanssa – tai sitten hoitaa rästihommia ja siivota vaikka vaatekaapit.

Omalla kohdalla viikonloppu pitää pitkälti sisällään myös työhommia, kaikenlaista pakkaantunut taas tähän loppuviikkoon. Näiden ohella aion kirjojen lukemisen lomassa vilkuilla ruudun puolelta ainakin Fleabagia ja Modern Lovea, molemmat löytyvät Amazon Primeltä ja Fleabag osittain myös Yle Areenasta. Ensimmäinen on vähän outo ja kreisi ja siksi justiinsa hyvää aivot narikkaan -viihdettä, ja jälkimmäinen taas täynnä ihania hyvän mielen rakkaustarinoita. Molemmilla on minusta paikkansa juuri tässä hetkessä ja viikonlopussa.

Rauhallista viikonloppua!

Kommentit (2)
  1. Ihanan seesteistä makkarissa. Olen myös katsonut Fleabag sarjaa ja tykkään.

    1. Kiitos! Ja joo, Fleabag on hulvaton, vaikka on siinä se vakavampikin puoli. Osuva sellaisiin hetkiin, kun kaipaa sellaista aivot narikkaan -viihdettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *