Valkoisissa pellavissa

Puhtaat lakanat ovat arjen pientä ylellisyyttä ja niiden vaihto on traditio, joka kuuluu erityisesti viikonloppuihini – minusta on aivan ihanaa pujahtaa viikonlopun alkajaisiksi puhtaiden lakanoiden väliin! Useimmiten käytössäni on muutama erilainen lakanasetti, lähinnä valkoista ja harmaata pellavaa sekä yksi värikkäämpi kamelinsävyinen setti. Niin kivasti kuin värit piristävätkin valkoista makuuhuonettani, on valkoinen petaus kuitenkin ikisuosikkini – se on vain aina yhtä raikas ja klassinen valinta. Valkoinen pellava toimii aina, ja on minusta yksi kodin sisustuksen peruspilareita. Se on skarppi sellaisenaan, mutta on myös helposti muunneltavissa yksittäisillä tyynyillä, torkkupeitoilla ja muilla tekstiileillä haluttuun suuntaan.

Nyt viikonlopuksi petasin sänkyyn Lovely Linenin valkoiset pellavalakanat*, joita otimme keväällä myös Koodiin myyntiin. Tämä lakanalaatu on mukavan jämäkkää ja ylellistä; petauksesta tulee sen myötä mukavan muhkea ja jämpti, eikä se vaadi enää minusta ollenkaan erillistä päiväpeittoa. Kesäkuumalla tämä vähän paksumpi kangaslaatu toimii mainiosti myös sellaisenaan, ilman sisuspeittoa. Pellava pysyy paksuhkonakin mukavan ilmavana ja rentona, ja ryppyisyys tuo lakanoihin kivaa ilmettä. Toisinaan sileä puuvillakin tuntuu ihanalta, mutta kyllä pellava on loppujen lopuksi aina pellava – se vain paranee pesukertojen myötä, muuttuu silkoisemmaksi ja pehmeäksi säilyttäen kuitenkin samalla ihanan raffin ja ilmavan tekstuurinsa.

Lovely Linenillä on valikoimissaan vaikka mitä kivoja värejä, tsekatkaa vaikka Annen huimat violetinväriset lakanat, jotka ovat tätä samaa laatua. Oma valintani kääntyi kuitenkin raikkaaseen valkoiseen, sillä halusin itselleni yhden laadukkaan ja kestävän, klassisen valkoisen lakanasetin, josta on iloa pitkälle tulevaisuuteen. Valkoiset lakanat ovat minusta sisustusklassikko, joka olisi hyvä löytyä jokaisen kaapista – ne kun tosiaankin muuntuvat kaikenlaiseen käyttöön ja toimivat aina ajasta ja trendeistä piittaamatta. Nyt heitin mukaan pari vanhaa tummanvihreää tyynyliinaa, ne tuovat mukavaa kontrastia petaukseen ja yhdistyvät kivasti vihreän kivisen ikkunalaudan ja makuuhuoneen kasvien kanssa.

Tämä sunnuntaiaamu alkoi leppoisissa tunnelmissa, aamiaisen jälkeen livahdin vielä takaisin sänkyyn nauttimaan hedelmistä ja ekstrakupista kahvia. Nyt ohjelmassa ei ole mitään erityistä – eli tiedossa sunnuntain viettoa parhaimmillaan.

Ihanaa sunnuntaita!


Spending sunday morning in white Lovely Linen sheets*. I love white sheets, they are always so classic and timeless choice. I think everybody should own at least one pair of white sheets in good quality – no matter what the trend, they look always good.

*lakanat saatu/gifted

Kommentit (1)
  1. Marina Vuorenpää
    10.6.2018, 19:54

    Loistava valinta! Pellava on pellava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *