Makuuhuoneen helppo muutos: uudet värilliset lakanat

Vaihdoin taannoin peittoni tuplaleveään ja tämän myötä sain hyvän syyn päivittää lakanavalikoimaani uuteen uskoon. Valkoisten lakanoideni oheen halusin jotakin värikkäämpää, ja katseeni kääntyikin hyvin nopeasti ruotsalaisiin Midnattin lakanoihin, joita olen ihastellut aiemmin mm. Suvin ja Maijun kauniissa kodeissa. Eipä siinä kauaa nokka tuhissut kun klikkasin tilauksen sisään, ja pakettikin saapui kotiin ilahduttavan nopeasti. Uudet värikkäämmät lakanat tuovat makkariin ihan erilaista tunnelmaa, ja näiden myötä koko makkarin ilme muuttui astetta pehmeämmäksi ja kutsuvammaksi.

Houkuttelevien värien joukosta valitsin lakanani Dromedary-sävyssä, joka on luonnossa jotakin kamelin ja mokan välimaastosta. Tämä vähän vahvempi sävy tuokin kivasti lämpöä kokovalkoiseen makuuhuoneeseeni. Vähän reippaampaa värivalintaa puolsi myös se, että halusin kaksi selkeästi erilaista lakanavaihtoehtoa: välillä on kiva mennä simppelillä ja klassisella valkoisella, ja toisinaan taas vaihtaa tunnelma kertaheitolla ihan erilaiseksi. Valinta oli oikein passeli, olen aivan hullaantunut tästä ihanan lämpimästä sävystä. Erityisen hyvältä se näyttää valkoiseen miksattuna, jolloin sävy raikastuu ja nivoutuu sulavasti ympäristöönsä.

Pidän myös erityisen paljon lakanoiden materiaalista, se on sileää, keveää ja mukavan pehmeää puuvillaa. Niin ihania kuin pellavalakanat ovatkin, on näiden rinnalle kiva saada myös vähän erilainen vaihtoehto. Kuvissa lakanat ovat ryppyiset, sillä en malttanut pakettia avatessani jäädä silittelemään vaan halusin mallata lakanoita paikalleen saman tien. Kun näille näyttää silitysrautaa, on lopputulos varmasti vielä pehmoisempi ja sileämpi – ollapa mankeli, jolla hurauttaa lakanat hetkessä silkoisiksi.

Lakanoiden vaihto on kyllä yksi tehokkaimpia ja nopeimpia keinoja vaihtaa makuuhuoneen tunnelmaa. Myös kokovalkoisista lakanoistani on luvassa tarkempaa juttua hieman myöhemmin, niiden kanssa makkari näyttää taas ihan erilaiselta. Molempi parempi, kaapissa onkin mukava pitää vaihtoehtoja sekä tunnelmallisemman että raikkaamman tunnelman saavuttamiseksi.


I have admired sheets from swedish Midnatt for a long time, and finally I decided to buy the sheets for myself. I picked the color Dromedary and I like it a lot, it looks really nice in my white bedroom. Also the material of the sheets is lovely, they are made of soft and lightweight cotton. Highly recommended!

Kommentit (4)
  1. Kauniit – eipä ole makkarissa mitään ihanampaa kuin uudet lakanat. Kiva kuulla, että noiden materiaali on miellyttävä. Meilläkin pian lakanahankintoja edessä!

    1. No sanopa muuta, uudet lakanat piristävät kyllä ihanasti ilmettä! Ja tuntuvatkin aina jotenkin ihan erilaisilta. Jos lakanahankintoja on sielläkin päin edessä, annan kyllä suositukseni näiden materiaalille, ovat tosi pehmeät ja ihanan keveät.

  2. Ai miten ihanasti lakanat ja kukkaruukku sointuvat yhteen! Tuli sellainen olo, että haluaisi heittää vielä konjakin värisen käsilaukun lattialle rekin alle 🙂

    1. Totta, se olisi täydentänyt tunnelmaa vielä entisestään. 🙂 Tuollaiset lämpimät ruskean ja terrakotan sävyt ovat kyllä ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *