Valkoisissa lakanoissa

Olen kehittänyt itselleni pienen paheen. Linnoittaudun harva se ilta makuuhuoneeseen lehden, kirjan tai Netflixin pariin – ja yleensä jonkinlaisen syötävän kera. Pienet eväsretket peiton alla alkavat olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus, ja iltojen lisäksi harrastan näitä myös aamuisin. Yleisestikin olen aika koukuttunut muhkeaan sänkyyn peittoineen, viihdyn täällä huomattavasti paremmin kuin vaikka olohuoneessa. Itse asiassa olen alkanut kyseenalaistamaan tämän huoneen tarvetta ylipäätään, sen verran vähän aikaa täällä on tullut vietettyä. Loppujen lopuksi ihminen pärjää tosi pienellä tilalla, kun tavaramäärä on järkevä, asioilla oma paikkansa ja kodin toiminnot mietitty järkevästi ja toimivasti. Ei aina tarvita sen kummempaa; viihtyisyys ja mukavuus on tärkeintä ja niiden saavuttaminen ei usein vaadi paljoakaan tilaa.

Viime aikoina olen koukuttanut itseni myös veriappelsiineihin. Niiden paras sesonki taitaa olla jo taittumassa, mutta vielä näitä onnistuu löytämään kaupoista. Parhaimmalta ne maistuvat valmiiksi kuorittuna ja pilkottuna, näin syönti on mukavan helppoa ja vähän sotkevaa. Samalla tulee hoidettua päivän C-vitamiiniannoksen saamisesta – tämä riippuvuus on siis vain hyvästä.

Tällä hetkellä viehättävät yksinkertaiset valkoiset vuodevaatteet, mutta väritkin innostavat kyllä. Juuri tilailin valkoisen vastapainoksi uuden, astetta värikkäämmän pussilakanasetin, uusi tuplaleveä peittoni kun aiheuttaa pientä muutosta myös liinavaatevarastossa. Tämä täkki on kyllä ollut yksiä parhaita hankintoja; ihanan ison, muhkean mutta hengittävän untuvapeiton alle on ihana kääriytyä. En voi kuin suositella, vaikka pussilakanat menevätkin vaihdoksen myötä uusiksi. Mutta vaihtelu virkistää näissäkin, ihana saada välillä pientä muutosta myös vuodetekstiileihin.

Kuvissa vilahtelee uusin Avotakka ja palstani, johon poimin tällä kertaa kevään trendiväri violetin sävyjä. Lehden kuvan mukaiset, huikean liilat lakanat voi bongata myös Annen makuuhuoneesta, tällaiset väripisteet ovat kodissa ihan superihania. Tekstiileillä on kyllä niin helppo tuoda ilmettä kotiin – välillä viehättää klassinen ja skarppi valkoinen ja välillä taas vähän reippaammat sävyt. Pelkkiä lakanoita vaihtamalla saa makuuhuoneen tunnelman vaihdettua ihan erilaiseksi kätevästi, nopeasti ja edullisestikin. Tästä aiheesta onkin luvassa jatkoa vielä vähän tuonnempana, kunhan saan makkaria järkättyä vähän uuteen uskoon. Tällöin vilautan vähän laajempaakin kuvakulmaa huoneesta.

Iloista viikkoa!


Sunday mood in bedroom. At the moment I am so into crisp white sheets, even though I recently ordered also some color to my bedding. It´s so easy to change instantly the atmosphere of bedroom with different colored bed sheets.

Kommentit (4)
 1. Muuttuva kotini Päivi S
  12.3.2018, 22:50

  Minuaki on haluttanut jo laittaa ihan valkoiset vuodevaatteet esille, mutta tuntuu jotenki kun tällä on metri tolkulla lunta että meneekö liian valkoiseksi kaikki? Ihanan näköistä siellä, tunnelmallista silti.
  Mieki tässä ostin tuplaleveän pussilakana setin, niin isäntä meinas että oma täkki pitää olla eli eikö kauppaan vaihtaan…höh, mulla oli heti kuningas ajatus mielessä, että petauski näyttää paljon paremmalta tupla täkissä…mutta ei mennyt minun hyvä idea läpi:(

  1. Heh, vai siellä tuli palautusreissu. Yhtenäinen peitto on kyllä kieltämättä petauksessa ehkä vähän nätimpi ja isoon peittoon on ihana kääriytyä, minä käytin heti tilannetta hyväkseni nyt kun ei tarvitse asiaa muilta kysellä. :)) Mutta kaksi erillistä peittoa on kyllä ihan perusteltu valinta sekin, eipä toinen ryövää vahingossa koko täkkiä.

   Täällä ei ole enää juuri yhtään lunta, niin eipä ole valkoista enää kovin näkyvissä kun ulos katsoo, sisällä kyllä on vaaleaa senkin edestä. Toisaalta sellainen kokovalkoisuuskin on vaihteeksi ihanan freesiä ja virkistävää, varsinkin juuri näin kevättalvesta kun mieli tahtoo karata jo lämpimämpään aikaan… Hankin juuri näiden vastapainoksi vähän värikkäämmät lakanat, niistäkin juttua pian luvassa. Onpahan sitten pari erilaista settiä jonka avulla saa valittua kulloisenkin tunnelman. 🙂

 2. Hei!
  Minkä tuplapeiton valitsit hankkia?

  1. Heippa! Hankin Ringsted Dunin untuvapeiton, voisinkin kirjoitella siitä lisää tässä vähän tuonnempana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *