VAASEJA | VASES

Transylvanian reissu ei nyt varsinaisesti ollut mikään ostosmatka, mutta jotakin matkalta tarttui mukaan myös kotiintuotavaksi. Kööpenhaminan kentällä jäi vähän luppoaikaa, ja hullaannuimme Suvin kanssa molemmat Illums Bolighusin putiikista. Erityisesti iskimme silmämme klassisiin Kählerin ja Lyngbyn vaaseihin ja niinhän siinä taisi käydä, että molempien mukaan tarttui jotain ihanaa tästä hyllystä.
Kynttilänjalkoja on kertynyt kaappeihin jo vähän liiaksikin asti, mutta kauniista maljakoista on ollut vähän pulaa. Tykkään kuitenkin vaihdella näitäkin erilaisten kukkasten ja kulloisenkin fiiliksen mukaan, joten on mukavaa, että kaapissa on vähän valinnanvaraa. Nyt kokoelma karttui kahdella kauniilla, vähän erilaisella vaasilla. Kyllä nyt taas kelpaa somistella!

Hennon vaaleanpunainen vaasi on Kählerin Hammershøi, jota olen katsellut jo pidempään sillä silmällä. Meillähän Koodissa on Kählerin kynttilänjalkoja, mutta jätettiin vielä ainakin toistaiseksi vaasit tilaamatta, onneksi tämä ihanuus löysi kotiin nyt tätä kautta. Sininen maljakko on puolestaan suupuhallettu Lyngby vase, tanskalainen klassikko tämäkin. Molemmissa houkuttelivat ihanat värit ja vähän erilainen, ei niin nähty malli. En valinnut vaaseja sillä periaatteella, että ne sopisivat täydellisesti yhteen, käytetäänhän näitä yleensä erikseen. Sen sijaan valitsin kauniita värejä, jotka tuovat vähän erilaista tunnelmaa asetelmiin ja toimivat pieninä sisustuksen katseenvangitsijoinakin.
Muutenkin tällä hetkellä laadukas lasi ja keramiikka kiehtovat erityisen paljon. Olen vähän väsynyt kertakäyttöisiin trendikkäisiin esineisiin ja huomaan kaipaavani kotiin yhä enenevässä määrin laadukkaita ja klassisia, aikaa kestäviä esineitä. Minua viehättää suuresti se ajatus, että sama esine on ihan yhtä ajankohtainen nyt kuin kymmenen vuoden päästäkin, tällaisia esineitä haluan haalia ympärilleni. Ja kyllähän lasiklassikot tuovat sisustukseenkin ihan uutta ilmettä. Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain klassista, siinä sisustusresepti minun makuun.
I went a little crazy in Copenhagen airport. We had to wait our connetion flight for a couple of hours, so we had plenty of time to visit all those nice shops there. These vases from Kähler and Lyngby caught my eye and I had to buy them as a souvenir from the trip. I love the classic shapes and beautiful colors of them, they are a really nice detail and bring a hint of lovely classic vibe to the decoration.
Kommentit (2)
  1. Kaunis, suloinen on tuo vaalea roosa maljakko, vielä ihanampi punaisella kukalla kuten olet esitellytkin. Kyllä kannatti maailmalle poiketa Transylvanian kuvienkin suhteen; maailma on kaunis, näin kirjoitti lauluntekijäkin. Merry Xmas

    1. Kyllä ehdottomasti kannatti, matkailu avartaa aina ja kaunis maahan tuo oli. Maljakkoihin hullaannuttiin totaalisesti lentokentällä, nyt innostaa juuri tuollainen vähän klassisempi muoto ja kauniit värit.

      Ihanaa joulunaikaa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *