Blogit
Pihkala

UUTTA KOTONA: TISCAN VILLAMATTO

tisca-matto2-2800

Moni lukijani varmasti muistaakin viime joulukuisen matkani Romaniaan, jossa pääsin yhdessä pohjoismaisen bloggaajaporukan kanssa tutustumaan mattovalmistaja Tiscan tehtaaseen ja mattojentekoprosessiin sekä siinä sivussa myös Transylvanian seutuun.

Matkan jälkeen Tiscan Walter yllätti meidät iloisesti lupaamalla meille vapaavalintaisen maton Tiscan valikoimista muistoksi tästä reissusta. Valinta toinen toistaan kauniimpien villamattomallien väliltä ei ollut helppo, mutta tulihan se päätös lopulta tehtyä – ja matto toimitettiin minulle tämän jälkeen todella pikaisesti. Pakettini tuli perille viime viikon lopulla, ja viikonlopun aikana pääsin sisustamaan kotia tällä uudella tulokkaalla. Se päätyi nyt ensimmäiseksi meidän ruokasaliin:

 tisca-matto4-800tisca-matto3-800

Tiscalla on valikoimissaan upeita ja paksuja huovutettuja villamattomalleja, joista useassa matto on kudottu erilaisiksi pampuloiksi tai paksuiksi ryijymäisiksi pötkylöiksi. Minulla on kuitenkin ollut jo vuosikausia yksi pallomainen villamatto, joten halusin tällä kertaa vaihteeksi vähän sileämmän villamaton. Valintani osui Olbia Mesa -malliin, joka on sileä ja melko tiivis villamatto, mutta silti suloisen pehmeä jalan alla. Maton kudonta muistuttaa vähän koripunosta, se on pinnaltaan kauniin elävä ja vaihteleva. Aivan ihana matto!

tisca-matto5-800

Väriksi valikoitui lopulta vaaleanharmaa. En halunnut ihan luonnonvalkoista mattoa, sillä ajattelin pitää tätä välillä myös olkkarissa, ja siellä harmaa matto toimii valkoisen sohvan kanssa ehkä vähän paremmin. Tarkkaa väritoivetta en lähtenyt speksaamaan 96 värivaihtoehdon joukosta, vaan pyysin Tiscaa vain toimittamaan heidän mielestään kauniin vaaleahkon harmaan – ja nappiin meni. Sävy on juuri sopiva, kauniin helmenharmaa. Ei liian tumma, mutta kuitenkin sopivan sävykäs.

tisca-matto7-800tisca-matto6-800

Tämän maton myötä laittelin ruokasalissa olleen itämaishenkisen maton hetkeksi säilöön, se alkoi tuntua näin kevätkaudella vähän liian  raskaalta ja tunkkaiselta. Tämä harmaa, yksinkertainen matto raikastaa ruokasalia juuri sopivasti, ja sopii minusta aika kivasti myössiniharmaaseen seinäsävyyn. Olenkin kaivannut tuohon tilaan juuri tällaista raikasta elementtiä, joka häivyttää vanhan puupöydän ja messinkikruunun raskautta. Nyt maton keventämänä kokonaisuus toimii minusta paremmin, ja on myöskin enemmän omannäköiseni. Lämpimän ruskean ja kylmän harmaan liitto toimii, molemmat saavat toisistaan vähän vastapainoa.

tisca-matto8-800

Jossakin välissä pitää ehdottomasti testailla mattoa myös olohuoneen puolella, veikkaan nimittäin, ettei se huonolta näytä sielläkään valkoisten huonekalujen ja konjakinvärisen tuolin kaverina. Mutta nyt aluksi matto saa jäädä paikalleen tähän ruokasaliin – harmaasävyinen ruokasali tuntuu juuri nyt sopivan freesiltä.


Last december the rug manufacturer Tisca invited me and a group of other Scandinavian bloggers to visit their factory in Transylvania, Romania. As a fantastic surprise, all of us got a chance to choose a rug from their collection to ourselves, and after some hard pondering I chose to have model Olbia Mesa in light grey. The rug arrived at the end of last week and it is absolutely stunning! I definitely chose a right structure and color for myself. The rug is quite flat and easy to maintain, but still very soft and comfy. The structure is very beautiful and vivid, and the color is simply perfect. First I placed the rug to our dining room, it lightens the old furnitures in a nice way there. In the future I will definitely try it in the living room too, I think it will look stunning there as well. Thank you, Tisca!

*matto saatu

Kommentit (13)

 1. Piia

  Todella kaunis matto, sopii tilaan erinomaisesti kuten varmasti sopii myös olohuoneeseen! Se piristää sisustusta kummasti kun aina silloin tällöin pyöräyttää mattoja eri huoneisiin!

  • Maija

   Matoilla saa kyllä niin mukavaa muutosta aikaan! 🙂 Luulen myös, että tämä on aika kiva olkkarissakin, täytyy kokeilla sitä jossakin vaiheessa myös tuossa tilassa. Ihan vielä en malta siirtää siellä olevaa sisalia pois, se on niin kivan keväinen ja raikas…

 2. AnKa

  Niin ihania mattoja tuolla Tiscalla! Teidän mattokin on superkaunis ja istuu kyllä mainiosti väreihin! Voi kun itsekin joskus raskisi sijoittaa kunnon villamattoon.

  • Maija

   Tiscalla on kyllä tosi kauniita mattoja!

   Onhan laadukas villamatto toki vähän suurempi satsaus, mutta toisaalta se on sitten myös tosi kestävä sijoitus. Hyvälaatuinen villa kestää käytössä jopa vuosikymmeniä, joten siinä mielessä haukkuu kyllä hintansa takaisin ajan mittaan. 🙂

 3. Blue Peony

  Todella kaunis!

  • Maija

   Onhan se kyllä nätti! 🙂

 4. vilja

  Onpa kaunis! Tisca onkin mattojen kuningatar. Hieno valinta teille!

  • Maija

   Kiitos! Vähän jännitti tuo harmaan sävy, kun en ihan tarkalleen tiennyt millainen on tulossa. Mutta onneksi meni nappiin 🙂

   Tiscalla on kyllä huikeita mattoja!

 5. suvi m

  Vautsi, ihanan maton valitsit! Minä vielä odottelen omaani…meni niin kauan siinä valitsemisessa, vaikka lopulta päädyin siihen, mitä alunperin ajattelinkin. 😀

  • Maija

   Kyllä minullakin kesti valitsemisessa, niin paljon ihania vaihtoehtoja. Siihen nähden tämä toimitettiin kyllä tosi nopeasti, oikein vähän yllätyin kun matto oli yks kaks oven takana.

   Oi, se matto tulee näyttämään teillä upealta. En malta odottaa! 🙂

 6. Idis & Inteiööri

  Nappivalinta !

  • Maija

   Kiitos 🙂 On kyllä ihana matto, kudontatapa ja struktuuri mukavan erilainen. 🙂

 7. Walter Aigner

  Dear Maija, it was a huge pleasure for us to have you as our guest in our production. And I hope our rug will prolongue this pleasure for you. All the best and kind regards, Walter from Tisca

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *