Ulkokalusteita pienelle parvekkeelle

kuva Skagerak

Kesä ja helteet ovat houkutelleet ulkoelämään ja terassien ja parvekkeiden sisustussesonki käykin juuri nyt erittäin kuumana. Ulkokalusteisiin on minusta tullut viime vuosina mukavasti valinnanvaraa ja kaikenlainen tuunaaminen tuo tähän vielä paljon lisää mahdollisuuksia. Esimerkiksi kokopuiset tai muoviset kalusteet käyvät vallan hyvin myös ulkotiloihin, vaikka tuotteella ei varsinaista ulkokaluste-leimaa olisikaan – pintakäsittelyt tuovat lisää kestävyyttä ja pienellä fiksauksella tuotteet löytävät helposti uusia käyttötarkoituksia ulkotiloissa.

Kauneimmat ulkokalusteet tekee mielestäni tanskalainen Skagerak. Heiltä löytyy vaikka mitä ihanuuksia, sekä perinteisempiä puisia että modernimpia metallisia. Itsehän omistan tältä merkiltä Mira-ryhmän, jolle toivon löytyvän vielä joskus käyttöä – epäilemättä yksi ihanimmista ulkokalustesarjoista, mitä maan päällä on. Mutta vaikka ulkotilat ovat nykyään muuttuneet itsellä pienemmiksi, onnistuu kauniin ulkotilaryhmän luominen kuitenkin vallan mainiosti. Kokosin muutamia suosikkejani, jotka sopivat vähän pienemmällekin patiolle tai parvekkeelle:

Granit / IKEA / Skagerak / Skagerak / IKEA / Jotex / HAY / Granit

Kiinnitän ennen kaikkea huomiota kalusteiden kokoon ja mittasuhteisiin: ilmavat, kevyet kalusteet toimivat pienessä tilassa parhaiten. Tällaisia ovat mm. kuvassa näkyvät Skagerakin uutuudet, taittuva ruokapöytä sekä kaunis pieni apupöytä, joista jälkimmäinen olisi kyllä tosi ihana myös sisätiloissa. Tuo taittuva pöytä puolestaan on tosi näppärä parvekekaluste, sillä pöytää voi käyttää joko puolikkaana tai kokonaan avattuna. Varsin kätevä idea, joka säästää mukavasti tilaa.

Edullisimmista merkeistä Granit ja IKEA ovat paikkoja, joista voi tehdä hyviä bongauksia. Rottinkia ja kesäisiä tekstiileitä löytyy molemmista paikoista, nämä toimivat aina ja miltei kaikkialla. Jälkimmäisestä nostaisin esille myös IKEA ja HAY -yhteistyönä taannoin lanseeratut YPPERLIG-malliston tuolit, jotka passaavat hyvin myös ulos. Nämä ovatkin minusta tosi kivat joko ruokatuoleina tai kuvan astetta reilumman kokoisina ulkonojatuoleina – ja sopivan sirot myös pieneen tilaan.

Pikkutuolien ohella pienet sivupöydät ja penkit ovat pienten parvekkeiden luottokamoja. Ne eivät vaadi paljoa tilaa ja luovat kuitenkin mukavia oleskelunurkkauksia. Ilmeen viimeistely hoituu puolestaan oman makuni mukaan mieluiten isolla rykelmällä kasveja ja ruukkuja sekä muutamilla rennolla tekstiileillä, niistä tulee mukavaa viihtyisyyttä tilaan. Kuvakollaasin tapaan tykkään pitää kuite itse aika neutraalina ja simppelinä, kasvit ja ympäröivä luonto tuo kuitenkin kokonaisuuteen väriä ja ilmettä.

Oletteko te jo sisustaneet pihat ja parvekkeet kuntoon?


Here´s some ideas and my favourites for small balconies and patios.

Kommentit (3)
 1. https://tuuletuksiajantunen.blogspot.fi/
  22.5.2018, 16:24

  Ihania vaihtoehtoja olet poiminut tähän 🙂 Olen tässä juuri pohtinut, miten voisi kohottaa tunnelmaa ankean väliaikaisasunnon parvekkeella. Kukkaset ja mukavat istuimet ovat varmaan parasta ensiapua.

  Aurinkoista viikkoa 🙂

  1. Juu, kukkasiin ja mukaviin istuimiin minäkin luotan. Kauniit, sirot kalusteet ja tosiaan ne kukat tekevät jo paljon! Paljon vain ruukkuja ja kaikenlaista vihreää sekaan.

   Ihanaa viikonloppua sinne!

 2. Pidin todella ideoista ja asioista, joita käytit parantaaksenne. Voit myös käyttää mattoja parvekkeella vain sen värikkyyden lisäämiseksi. Tässä on hienoja mattoja – https://www.trendcarpet.fi. Tarkista ja jakaa kokemuksesi. Kaikki parasta tulevaisuutta varten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *