Blogit
Pihkala

Uudet ulkokalusteet valmiilla etupihalla

skagerak-mira15-800

Etupihamme noppakiveys on vihdoin valmistunut ja viimeiset saumaushiekat harjattu kivistä pois. Lopputuloksesta tuli omasta mielestäni todella kiva, vihdoinkin sisääntulo on siistin näköinen ja alueen saa järkevään hyötykäyttöön. Tänään kannoimme etupihalle uudet ihanat ulkokalusteemme, jotka olivat odotelleet parempaa esittelyä ja etupihan valmistumista jo jonkin aikaa takapihalla. Seuraavana vuorossa siis kurkistus uusiin ulkokalusteisiimme sekä etupihan uuteen ilmeeseen:

skagerak-mira1-800

Uudet ulkokalusteemme ovat Skagerakin Mira-sarjaa*. Olen ihastellut näitä siroja ja ihanan yksinkertaisia ulkokalusteita jo viime kesästä lähtien, ja tiesin jo silloin haluavani nämä meidän pihalle. Tänä vuonna kalusteiden hankinta tuli piharemontin myötä ajankohtaiseksi, eikä mallia tarvinnut juuri arpoa – valinta oli tehty mielessä jo kauan aikaa sitten. Mira on meidän talon tyyliin ihan täydellinen malli, tarpeeksi ajaton ja yksinkertainen, mutta silti vanhaan ympäristöön sopiva. Taas kerran todettakoon, että kyllä ne tanskalaiset osaavat!

skagerak-mira3-800skagerak-mira2-800 skagerak-mira4-800

Mira-sarjan tuotteet on tehty metallista; näin ne ovat huolettomia ja huoltovapaita kalusteita, jotka sopivat hyvin taivasalle. Metallikalusteet ovatkin meidän oloissa se ehdottomasti järkevin vaihtoehto, sillä ainakaan toistaiseksi meillä ei ole katettua oleskelupaikkaa – ja tuskin tällaista tuleekaan. Metalliverkko on myös kiitollinen vettä ja vaikka siitepölyäkin ajatellen; kumpikaan ei pääse kerääntymään niin helposti kalusteiden vaakapinnoille. Helppohoitoiset kalusteet pärjäävät siis vallan mainiosti ulkosalla, mutta talveksi ne on toki hyvä laittaa suojaan. Kevyiden, pinoutuvien tuolien ansiosta ne eivät vie paljoakaan tilaa varastosta, ja pöytälevykin on helppo tarpeen tullen irroittaa muutaman ruuvin myötä. Pöydässä on muuten myös säätöjalat, oikein tarpeellinen yksityiskohta epäsäännöllisen mallisilla noppakivillä. Eipä keiku pöytä kiveyksellä, vaan sen saa säädettyä just eikä melkein kivien muodon mukaiseksi.

skagerak-mira6-800 skagerak-mira7-800 skagerak-mira8-800

Skagerakin Mira-sarjan tuotteita tehdään tätä nykyä mustana ja tummanvihreänä, näistä jälkimmäinen eli hunter green oli meille ehdoton valinta. Väri sopii minusta tosi mukavasti talomme väreihin ja löytää parin samansävyisestä ulko-ovesta ja raja-aidasta. Ihanan elegantti väri tuo myös ihan uutta syvyyttä modernin yksinkertaisiin kalusteisiin. Tykkään ihan äärimmäisen paljon tällaisista kontrasteista; vanha talo ja modernit kalusteet, joissa on kuitenkin pehmeä, talon tyyliin ja tunnelmaan sopiva väri.

skagerak-mira10-800 skagerak-mira11-800

Mira-sarjaan kuuluu jonkin verran erilaisia tuotteita: näiden meidän käsinojallisten tuolien lisäksi samaa tuolimallia saa myös ilman käsinojia, ja tämän 160 cm pitkän pöydän lisäksi löytyy myös pienempi 80-senttinen neliskanttinen pöytä. Skagerak käyttää myös joissain muissa tuotteissaan tätä hunter green -väriä, näinpä väriin ihastunut voi sekoitella vallan hyvin eri sarjojenkin tuotteita keskenään. Vaikka kyllähän tällainen simppeli tuoli käy sekoiteltavaksi hyvinkin erilaisten pöytien kanssa. Juuri nyt minua viehättää kuitenkin tällaiset yhtenäiset kokonaisuudet, näitähän voi kuitenkin aina maustaa sitten vaikkapa erilaisilla yksityiskohdilla.

skagerak-mira12-800

Valitsimme tuoleihin myös sarjaan kuuluvat lisävarusteena myytävät istuintyynyt. Tuolien istuinmukavuus on hyvä jo ilmankin niitä, mutta toisinaan metallituoli saattaa tuntua vähän kylmältä, varsinkin iltasella pieni pehmike ja lämmike on siis ihan paikallaan. Sarjan istuintyynyt on tehty ulkokäyttöön tarkoitetusta Sunbrella-kankaasta, jota on hylkivän pintansa ansiosta helppo pyyhkiä. Erityisen hieno yksityiskohta on istuintyynyjen nauhattomuus: näitä ei solmita kiinni tuoliin, vaan ne pysyvät jämäkästi paikoillaan kumisen pohjansa ansiosta. Kumipohja tekee istuintyynyn myös sen verran raskaaksi, ettei se pääse lentelemään tuulessakaan. Hienosti mietitty tämäkin yksityiskohta, esteetikko kiittää.

skagerak-mira16-800

Mira-sarjan käsinojallinen tuoli toimii myös kivasti yksinään vaikka talon seinustan vieressä. Mikä ettei nämä voisi tuoda talven tullen sisällekin, olisivat itse asiassa aika ihanat vaikka meidän kuistillakin. Eli vaikka kesäsesonki on Suomessa melko lyhyt, voi laadukkaille ulkokalusteille löytyä käyttöä myös sen ulkopuolelta. Tästä syystä minusta ulkokalusteisiinkin kannattaa panostaa; laadukkaat ulkokalusteet palvelevat monen monta vuotta ja haukkuvat takuulla hintansa näiden varrella. Ja ovat ilo silmälle joka ikinen kerta kun ne pihalla näkee.

skagerak-mira17-800

Skagerakin huonekaluja voi tiedustella Sisustuksen Koodin kautta, vaikka tällä hetkellä kalusteita ei olekaan liikkeessä esillä. Alun lanseerauksen yhteydessä Mira-sarjan tuotteissa oli pitkiä toimitusaikoja, mutta nykyisellään tuotanto rullaa ja kalusteet tulivat nopeasti, minullekin joissakin viikoissa. Vielä on kesää kosolti jäljellä – näin ainakin toivon, jotta saisin nauttia uudesta etupihasta ja ihanista kalusteistani mahdollisimman pitkään. Kyllä nyt kelpaa kahvitella etupihalla!


The stone paving of the front yard is now finished and this week we were finally able to carry our new outdoor furnitures to the front yard. So finally now I am able to present these lovely furnitures also for you. I have been eyeing on these Skagerak´s Mira outdoor furnitures already since last summer, and as we started our garden renovation project this summer they were the first thing on my mind. I love the simple, timeless form of these products and the hunter green color that matches perfectly with our old house! The furnitures are made of metal, which is very practical as we don´t have a shelter or canopy at our terrace area. All the details are very well designed, like adjustable legs of the table, super slim and super stylish seat cushions, elegant form and lightweight feel of the chairs and last but not least is this beautiful color. I think I´ll enjoy these outdoors furnitures for many many years!

*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan/gifted

Kommentit (19)

 1. KaaPo

  Ihanat on ja tyylikkäät, olisiko budjetti antanut myötä omalla rahalla? Mikä olisi ollut se toinen vaihtoehto jos näitä et olisi saanut.

  • Maija

   Kiitos, niin minustakin! Olisin ostanut nämä joka tapauksessa, olin jo tehnyt ostopäätöksen ennen yhteistyöneuvotteluja. 🙂 Pyrin aina mieluummin vaikka säästämään vähän pidempään ja hankkimaan sitten kerralla mieluista ja toivottua kuin tekemään kompromissia tai väliaikaisratkaisua. Pelkistä tuoleistakin olisi voinut aloittaa, jos budjetti ei olisi antanut myöten koko satsin hankkimista kerralla.

 2. t.Rva46

  Eihän tässä ole oikeasti enää mitään järkeä, jokaikinen millimetri talossanne, värit ja yksityiskohdat on kuin huikeimmista unelmistani. Tuo tummanvihreän käyttö aidassa, ovessa ja kalusteissa; miksi noin täydellistä väriä ei yleensä muisteta? Kuulostaa varmasti pähkähullulta mutten välillä ”uskalla” katsoa t tänne kun kotinne ja pihanne on niin kauniita että oikeasti rintaan pistää!?

  • Maija

   Voi jestas, kiitos ihanasta kommentista! Kylläpä oli herttaisesti sanottu. 🙂

   Olen muuten ihan samaa mieltä tuosta väristä: tämä tummanvihreäkin nyt esimerkiksi on loppujen lopuksi tosi neutraali ja helppo väri, mutta kuitenkin tuo ihan eri lailla syvyyttä ja mielenkiintoa vaikkapa suosittuun harmaaseen väriin verrattuna. Sama pätee vaikkapa tummansiniseenkin. Maailmassa on niin paljon muitakin värejä kuin musta, valkoinen ja harmaa, ja silti voidaan pysyä hyvinkin neutraaleissa ja aikaa kestävissä tunnelmissa.

 3. Tiina

  Voin yhtyä edelliseen kommenttiin, teillä on niin upeaa, että pakahdun! Odotin kovasti jo kuvia pihakalusteita paikallaan ja odotukset ylittyivät! Aivan mieletön kokonaisuus teidän piha, talo, aita, ovi ja kalusteet! 🙂

  • Maija

   Kiitos paljon, onpa ihana kuulla! Kalusteet ovat kyllä huikeat ja noppakivistäkin tuli onnistuneet, hyvä näin sillä kyllä niiden asennuksessa oli oma hommansa. On kyllä kiva kun pihat alkaa hiljalleen siistiytyä, talon ostosta ja remontin startista lähtien ne ovat olleet ihan hirvittävässä kunnossa, joten jo oli jo aikakin…

 4. Anne

  Aivan jäätävän ihanan näköistä ja syön sanani aidasta 😉
  Tarkistin muuten yhdelle asiakkaalle ja näitä pitäisi olla Skagerakilla heti varastossa, eli nopsaan saa.
  Tässä on taas hyvä osoitus siitä, että maailmassa on niin paljon upeita sävyjä – muitakin kuin valkoinen, musta ja harmaa.

  • Samppa

   Huipputyylikäs etupiha!

  • Maija

   Kiitos!

  • Maija

   Kiitos! No näinpä juuri, tuo tummanvihreäkin on lopulta tosi neutraali, mutta kuitenkin heti vähän harmaata ovelampi. Ja kyllä se väri toimii aidassakin loppujen lopuksi ihan kivasti 🙂

   On kyllä huikeita nuo Skagerakit, pienetkin yksityiskohdat on huolella mietitty ja design tietty hivelee silmää. Kiva että niitä saa nyt nopsaan jos vielä tarvetta tulee tälle kesälle.

 5. Retromoderni

  HUIKEE kokonaisuus ?

  • Maija

   Kiitos paljon! 🙂

 6. Sarp

  Tuo vihreän sävy ovissa, aidoissa ja kalusteissa on kyllä ihana,
  Kuvia katsellessa mietin että kyllä noppakivi on vaan ihana ja ajaton.

  • Maija

   No on, onneksi päätettiin satsata noppakiviin eikä ottaa edullisempia betonilaattoja. Alue on kuitenkin sen verran pieni, ettei hintaero päässyt nousemaan kovin suureksi – ulkonäkö sen sijaan on ihan toinen. On se kyllä ajaton ja luonnollinen!

 7. Katja/Valkoisen vuoren rinteillä

  Ihan älyttömän hyvä piha, ja tuo vihreä kalusto on niin <3 !!!

  • Maria

   Onko nuo istuin pehmusteen minkä hintaisia? Ihanan väriset nekin, kuten myös kalusteet.

  • Maija

   Istuinpäälliset olivat muistaakseni neljänkympin tienoilla kappalehinnaltaan. Niissä on kaksi värivaihtoehtoa, tämä hiekka ja tumma harmaa. Aika ihania molemmat.

  • Maija

   Kiitos! Nuo Skagerakin kalusteet on kyllä ihan huikeat, ja niissä on niin hieno pehmeän vihreä väri. Värienkin valinta kertoo minusta tuotteen ja valmistajan laadusta; kyllähän sekin vaatii taitoa poimia värikarttaansa ne kaikkeista hienoimmat nyanssit sekä kiinnostavimmat ja käyttökelpoisimmat sävyt.

 8. Kesän parhaat jutut – Pihkala

  […] se on ehdottomasti pihojen valmistuminen. Takapihan laitoimme kuntoon jo kesäkuussa ennen lomia, etupihan kiveyksen ja istutusalueiden teko jäi puolestaan heinäkuulle. Olen supertyytyväinen molempiin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *