Tulinen tomaattikeitto

Viime päivinä ollaan saatu nauttia kirpsakasta pakkasesta ja kuulaista talvipäivistä. Pakkassäällä tekee usein mieli jotain lämmintä ja mausteista, ja keitot ovatkin minusta tällaisten kylmien talvipäivien parasta syötävää. Muutama päivä sitten tein tomaattikeittoa, josta tulikin niin hyvää, että ajattelin jakaa reseptin täälläkin. Reseptistä en kuitenkaan voi ottaa kunniaa, sillä ajatus keiton tekoon lähti Annelta, itse jatkoin ohjetta vielä myöhemmin pienillä lisäyksillä. Kyllä tuli hyvää ja helppoa, ja vieläpä tosi nopeasti!

 

Tulinen tomaattikeitto

 

1 tölkki kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja (Mutti)

1 tölkki kookosmaitoa

1 chili

valkosipulia

puolikkaan limen mehu

suolaa

sokeria

(chili)pippuria

 

päälle korianteria, krutonkeja, smetanaa ja pähkinöitä

Kuullota valkosipuli ja chilit oliiviöljyssä. Lisää kattilaan tomaatit, mausta suolalla, pippurilla ja hyppysellisellä sokerilla, vähän lisää chiliäkin voi vielä rouhaista myllystä. Muhittele kattilassa ja lisää kookosmaito. Tirauta joukkoon puolikkaan limen mehu ja koristele valmis annos leipäkruntongeilla, erilaisilla pähkinöillä tai siemenillä, kourallisella korianteria ja nokareella smetanaa. Tarjoa tuoreen rapsakkakuorisen vaalean leivän kera.

Keitto vain paranee vanhetessaan, ja on ehkä vieläkin maistuvampaa seuraavana päivänä. Parasta ohjeessa on kuitenkin se, että ruoka valmistuu miltei itsestään, todella nopeasti ja edullisista aineksista. Arjen pikaruokaa parhaimmillaan!


Last days have been very chilly here, so I wanted to make some warm and spicy soup. I wanted to share a recipe of this spicy tomato soup, which is very easy and quick to prepare. Everyday fast food as its best!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *