Blogit
Pihkala

SUUNNITTEILLA RUOKASALIIN


Hyvää iltaa! Tänään kurkataan muutaman kuvan verran meidän ruokasaliin, jota ei olekaan juuri täällä näkynyt muutaman lähikuvan tai vilauksen lisäksi. Tila on vielä ihan keskeneräinen ja tarvitsee kipeästi muutaman kalusteen, tänään olenkin pohtinut mahdollisia lisäyksiä ja fiilistellyt vaihtoehtojen parissa.
Vaihdoin pöydän alla olleen itämaisen maton meidän olkkariin ja siirsin vaihtokaupassa olkkarissa olleen vanhan Hayn villamaton ruokasalin pöydän alle. Tila raikastui ihan silmissä, vaalea moderni matto kevensi kivasti tuota pöytää ja yhdistyi myös aika hyvin sen sävyihin. Harmi vain, että matto on pöydän alle auttamattomasti liian pieni, muuten voisin vaikka jättääkin sen tuohon. Eli ei auta, matto-ostoksille on suunnattava lähitulevaisuudessa.
Ykkösvaihtoehtoni tilaan on sisal, tällainen vaalea sävy kävisi hyvin pöydän kaveriksi ja yhdistyisi myös olohuoneen värimaailmaan. Taka-ajatuksena tässä on myös monikäyttöisyys, joskus halutessani olohuoneeseen kevyempää ilmettä voisin hyvin vaihtaa matot päikseen; itämaisen takaisin ruokasaliin ja sisalin olkkariin. Vaalea sisal näyttäisi nimittäin aika ihanalta myös valkoista sohvaa ja konjakinväristä tuolia vasten… Sisalissa on jotain mukavaa ajattomuutta, jonka vuoksi se kiehtoo materiaalina juuri nyt ihan älyttömästi.
lamp Tom Dixon | shelf & chair Muuto | candleholder Hay | rug Astra
Maton ohella ruokasaliin tarvitaan toki muutakin. Tilan peräseinälle olen kaavaillut jotakin kevyttä, hieman pöydästä korkeampaa hyllykköä, yksi potentiaalinen vaihtoehto on Muuton uusi Compile-hylly. Rivi seinään kiinnitettäviä ovellisia kaappeja olisi toki avohyllyjä käytännöllisempi ratkaisu, mutta samalla seinustalla keittiön puolella oleva korkea kaapisto kaipaa rinnalleen minusta ennemminkin jotakin kevyttä ja erilaista säilytyssysteemiä. En halua, että olohuoneesta katsottuna koko talon pohjoisseinä on pelkkää ovellista kaappia. Ja rintapaneelikin estää seinäkiinnitteisten kaappien kiinnittämisen toivotun matalalle, joten kevyellä lattiamallilla taidetaan mennä tästäkin syystä.
Valaisimeksi haaveilen jotakin näyttävää messinkistä valaisinta, tuo Tom Dixonin versio on ikisuosikkini, mutta tällaiseen tilaan toki ihan liian pieni. Tyyli saisi kuitenkin kernaasti pysyä samana. Lamppuostoksia ei kuitenkaan tarvitse vielä toistaiseksi miettiä, sillä nyt ensi alkuun ripustamme tuohon yhden hassun vanhan messinkikruunun. Ja mitäs muuta – pöydän päihin voisi laittaa jotkin vähän massiivisemmat verhoillut tuolit ja tason päälle mustia yksityiskohtia, grafiikkaa, kynttilänjalkoja, kirjoja ja sellaisia. Siinäpä ne suunnitelmat kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Our dining room is still unfinished, here´s the current look and some inspo for that space. I think I will start with a new sisal rug and light shelves, and then condisider to buy a couple of new chairs and some nice details…

Kommentit (11)

 1. Anonyymi

  Ai että mä rakastan tuota pöytää <3 niin ihana kontrasti modernien tuolien rinnalla!!! Mistäpä löytäis tuollaisen?! Minusta on ihanaa, että lämmin, tumma puu on tullut takaisin kaikkien vaaleiden ja pelkistettyjen jälkeen.
  Heli

  • maija

   Joo, kyllähän tuollaisesta tummasta puusta tulee ihan oma tunnelmansa, ja tosiaan kontrastia vaaleaan sisustukseen. Vaihteeksi ihan virkistävää tämäkin. Ei muuta kuin kirppiksiä kiertämään! 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta

  On tätä blogia ihana lukea…ihan, kuin katsoisi jotakin sisustusohjelmaa..:) Tykkään tuosta itämäisesta matosta!

  • maija

   Hih, ihana kuulla! Tässä tapauksessa vain muutokset taitavat tapahtua vähän hitaammalla tahdilla… 😉

   Matto kyllä täyttää paikkansa tuossa ihan mukavasti… Kelpo löytö siis!

 3. Anonyymi

  Ihana,hallittu & mielenkiintoinen kokonaisuus uutta ja vanhaa ♡♡! T. NinS

  • maija

   Kiitos! Vielä tuo kaipaa vähän täydennyksiä ja muutoksia, mutta perushuonekalut ovat onneksi jo kohtuullisen kunnossa. 🙂

 4. Anonyymi

  Miten olisi joku seinäkiinnitteinen hylly?

  H

  • maija

   No miksei, mutta tuo rintapaneeli estää sen kiinnittämisen kovin alas. Haluaisin kuitenkin, että hyllyn ylätasoa voisi käyttää laskutasona vaikka kattaus- ja ruokatarvikkeille, lehdille, kirjoille ja kaikelle nätille pientavaralle. Eli mieluummin sellainen tasomainen ratkaisu olisi toiveissa.

 5. Anonyymi

  Aivan ihanalta näyttää taas kerran, innolla odotan kaikkia sisutusjuttuja 🙂 Osaatko sanoa tehdäänkö tuota Hayn villamattoa enää? Etsinnässä on pineen olkkariimme uusi matto, ja tuo täyttää kaikki vaatimukseni, mutta en löydä vastaavaa mistään.

  Kivaa kun jatkat jokaviikkoisia remonttikuulumisia, ilolla luen edelleen! 🙂

  – Emilie

  • maija

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Tuota kyseistä väriä ei tehdä enää, mutta mattoa kyllä valmistetaan vielä parissa muussa sävyssä. Kurkkaa Hayn sivuilta matto Peas. 🙂

 6. Heli

  Onpa kaunista teillä rempan jäljiltä! Kiinnitin huomiota ihaniin verhotankoihisi. Mistä ne ovat löytyneet?

  Kaunista viikonloppua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *