Sunnuntaita ja ystävänpäivää

Mukavaa sunnuntaita ja ystävänpäivää kaikille! Tämä päivä on kulunut lähinnä ulkoillessa, syödessä ja syömisen suunnitteluissa – just parasta sunnuntaitekemistä siis. Innostuin nappaamaan käsivaralta muutamia sekalaisia sunnuntaikuvia ja kertomaan niiden myötä satunnaisia kuulumisia kodista ja viime aikojen tekemisistä. Joskus on kiva nappailla tällaisia summittaisia kuvia, vaikkakaan en nyt muutenkaan sanoisi, että täällä niin vimpan päälle hiottua ja kuratoitua sisältöä olisi. Tässäpä siis sunnuntain mietteet ja tunnelmat:

Kertun kanssa tehtiin pitkä lenkki järven jäällä, toinen loikki siellä aivan innoissaan. Niin mahtavaa kun pakkanen on lauhtunut ja pääsee taas kunnolla ulkoilemaan. Koko viikonloppu ollaan saatu nauttia todella upeasta talvisäästä, juuri tällaiset ilmat ovat talvea parhaimmillaan. Ihmettelen päivittäin valon lisääntymistä, nytkin kello on puoli kuusi ja ulkona on edelleen valoisaa. Nyt on alkamassa se paras aika vuodesta, päivät pitenevät hurjaa vauhtia ja kevätkin on jo ihan kulman takana. En malttaisikaan odottaa, että pääsen keväällä pihan kimppuun, sen suhteen on jo kaikenlaisia suunnitelmia istutuksista oleskelualueihin. Mutta ensin toki nautitaan ihanasta kevättalvesta ja näistä huikeista ulkoilusäistä.

Keittiötä piristää tällä kertaa tällainen kukkakimppu. Se on nappaistu markettimatkalta, joten ranskalaisia tulppaaneja ja muita ihanuuksia ei nyt valitettavasti ollut saatavilla. Yhtä tämän vuodenajan suosikkiani mimosaa kuitenkin löytyi ja sitä hankinkin olkkarin puolelle (tosin oksat myöskin nuupahtivat ennätysajassa). Tämän kuvan kimpun kaltaiset leikot ovat kuitenkin siitä kivoja, että ne kestävät vaasissa viikkotolkulla. Ja vaihtelun vuoksi niiden kaveriksi voi asetella vaihtuvan yksittäisen kukkasen, joka muuttaa taas ilmettä vähän erilaiseksi.

Ystävänpäivää on täällä vietetty suklaisissa merkeissä. Jääkaapissa odottelee myös New York cheese cake, jota suuntaankin maistamaan seuraavaksi. Tällä kertaa testailtiin reseptiä, joka teki lopputuloksesta hieman karamellisoidun ja kinuskimaisen oloisen – jos se osoittautuu hyväksi, voin vinkkailla reseptistä täälläkin. Pieni herkuttelu kuuluu ehdottomasti ystävänpäivään!

Kerttu rakastaa muhkeita tyynyjä ja ne ovat koiruuden jäljiltä sohvalla aina ihan vinksin vonksin. Villaryijyt puolestaan ovat suojaamassa sohvaa koiran kuopsutuksilta, nekin ovat kovin mieluisia. Kohta kyllä siivoan nuo kokonaan pois hieman keväisemmän ilmeen myötä. Tekisi mieli hankkia sohvalle jokin shokkivärinen tyyny, oranssi, sininen tai keltainen. Esimerkiksi tässä sarjassa on aika herkullisia värejä, joista innostaa etenkin nuo värikkäämmät yksilöt. Pienet väripisteet ovat niin ihania ja ehkä helpoimpia keinoja kodin ilmeen muunteluun ja piristämiseen. Siispä tyynyjä ja muita yksityiskohtia ei voi olla liikaa, jos minulta kysytään!

Olen huomannut, että tämä vuodenaika saa aikaan sen, että kaappien sisältöjä tekee mieli tarkastella kriittisesti ja kierrättää eteenpäin kaikki itselle tarpeeton. Samaan projektiin kuuluu myös vaatteiden ja asusteiden huolto, näin saa kivasti freesattua myös vanhemmat lempivaatteet. Hankin hiljattain muutaman Arkive Atelierin neulehuoltovälineen, jotka pidentävät kivasti neuleiden käyttöikää ja siistivät nyppyiset neuleet tehokkaasti. Etenkin tuo kampa on ollut superkätevä kuvan tyyppisen sileän ja tiheän neuletyypin siistimiseen. Omani tilasin The Ateljesta, suosittelen ehdottomasti!

Tähän nurkkaan odottelen lähiaikoina pientä täydennystä korkean säilytyskaapin muodossa. Tuo vanha pöytä saa sitten väistyä kaapin tieltä muualle, ja nojatuolin viereen on tulossa vähän sirompi laskutaso. Tällaisia muutoksia siis tulossa kotiin nyt lähiaikoina. Ja tietysti suunnitelmissa on myös edellisen postauksen eteisjutut – vähän vahingossa meninkin jo myymään tuon tilassa olleen vanhan säilytyskaapin, joten nythän voisi laittaa hihat heilumaan jo nopeallakin aikataululla. Ehkä niin teenkin.

Tällaisia hassuja ja satunnaisia kuulumisia tällä kertaa. Nyt on vuorossa ystävänpäivän illallinen ja se juustokakku, joten pidemmittä puheitta toivottelen kaikille ihanat uudet viikot. Ja tietysti leppoisat sunnuntai-iltahetket vielä sitä ennen.

sisustus skandinaavinen-sisustus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *