Seesteinen makuuhuone

Juuri nyt innostaa seesteisyys, moneltakin kantilta ajateltuna. Olohuoneessa se näkyy luonnonsävyissä, makuuhuoneessa puolestaan kaipaan eniten raikkautta ja tietynlaista tyhjyyttäkin. Helpoin kikka freesin ilmeen saavuttamiseksi on tietysti lakanoiden vaihto; valkoiset lakanat toimivat aina pomminvarmasti huoneen raikastajina, vuode kun on niin suuressa osassa koko huoneen sisustusta. Tänään vaihtelin taas tuttuun tapaan lakanat, samalla innostuin päivittämään huonetta hiukan muutenkin – ja nappaamaan siitä pari kuvaa talteen myös tänne blogiin.

Päivittäisiä siivousrutiinejani makuuhuoneessa on vuoteen petaus (en voisi kuvitellakaan jättäväni sitä aamuisin petaamatta). Minulla se tosin tarkoittaa niinkin nopeaa hommaa kuin peiton oikomista ja tyynyjen pöyhimistä ja pystyyn nostamista, hommassa ei tosiaankaan mene puolta minuuttia kauempaa. Tuulettaminen kuuluu myös jokapäiväisiin rutiineihini, sillä parhaat unet tulevat raikkaassa ilmassa. Yleensä avaan ikkunan hetkeksi auki heti aamuisin, jolloin huone täyttyy raikkaasta aamuilmasta, ja teen saman tempun vielä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Mieluiten nukkuisinkin ikkuna auki, mutta hyttysten ja toisinaan ikkunan alta kulkevien ihmisten vuoksi se vaihtoehto ei oikein toimi. Lisäksi puhtaat ja raikkaat lakanat ovat tietysti tärkeä juttu – näitä vaihtelen aina fiiliksen mukaan. Kaksi viikkoa on minulla ihan maksimi vaihtoväli, mutta usein saatan vaihtaa lakanat kerran viikossakin. On niin ihana fiilis hypätä puhtaisiin lakanoihin, että sen vuoksi näkee tuon pienen vaivan vaikka vähän useamminkin.

Yöpöydälläni majailee usein joku nätti somiste, pieni kukkanen tai kynttilä. Tämän pelakuun oksan kävin taittamassa parvekkeelta, saa piristää nyt hetken makkaria reippaalla värillään. Tämän lisäksi pöydällä on usein kirjapino – joskus näitä lifestylekirjasia, mutta nykyään yhä useammin romaaneja. Olen nimittäin innostunut uudelleen lukemisesta ja alkanut vierailla säännöllisesti kirjastossa. Nyt jälkikäteen tuntuu ihan hullulta, miksi tätä ei ole tullut tehtyä niin pitkään aikaan: lukeminen on ehkä parasta ajanvietettä, aivot saa narikkaan ja samalla uppoutua mielenkiintoisiin tarinoihin ihan vain sohvalla tai sängyllä lojuen.

Makkarin hyllylle asettelin taannoisen löydön Portsan pihakirppikseltä, vanhan Arabian kynttilälyhdyn. Minusta tuo on aivan ihana, kaunis esineenä jo ilmankin tulta. Lyhdyn takana lymyilee vanha Toikan lintufiguurini, jonka kaivoin esille varastosta, olen saanut sen jo monen monta vuotta sitten mummiltani. Ihana muisto ja kaunis esine, jolla voi maustaa erilaisia asetelmia. Olen ollut kyllä niin tyytyväinen tuohon hyllyyni, sen avulla saan luotua pientä eloa muuten hyvin minimalistiseen makuuhuoneeseeni. Asetelmat eivät toki ole kovin runsaita, mutta pidän siitä, että pienet väriläiskät ja muodot elävöittävät pikkuisen huonetta. Olenkin ottanut tavaksi vaihdella hyllyn esillepanoa aina vähän väliä, näin siitä löytyy aina uutta katsottavaa. Pieni vaihtelu on aina niin virkistävää.

Makuuhuoneessa kesän ajan esillä ollut romanttinen kukkatyyny sai väistyä ja tilalle tulla simppelin mustavalkoista. Tuo Marimekon tyyny* sopii minusta ihanasti juuri makkariin, se tuo juuri sopivan ripauksen graafisuutta tilaan. Juuri tällaista raikkautta ja puhtaita linjoja kaipaan juuri nyt – ainakaan hetkeen ei makkarissa tarvita mitään ylimääräistä.

Sängyssä on muuten H&M:n pellavalakanat – varsin mainio hinta-laatusuhde näissä. Mikä on sinun lakanasuosikkisi?

*saatu aikoinaan PR-lahjana

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *