Pientä kalusterulettia

Joskus pienikin vaihdos tai kalusteiden siirtely tuo ison muutoksen huoneen ilmeeseen ja siellä vallitsevaan tunnelmaan. Minulla kävi näin ruokapöydän suhteen, kun summanmutikassa päätin kokeilla sitä toisin päin olohuoneeni nurkkaan. Halusin vaihteeksi pitää pariovia kokonaan auki ja tuoda näin vähän enemmän tilan tuntua olohuoneeseen, mutta pöydän ollessa entisessä paikassaan ei toinen ovilehti mahtunut avautumaan kokonaan. Siispä pöytä kääntyi ympäri, ja tämän hassun pienen vaihdoksen myötä tila tuntuu omissa silmissäni taas pikkuisen freesimmältä.

Täytyy sanoa, että pöytä asettuu ehkä vähän luontevammin huoneeseen entisessä suunnassaan, pariovien viereisen seinän suuntaisesti. Mutta näin pitkittäin aseteltuna huoneen etuosaan jää vähän reilummin tilaa, ja huone tuntuu tämän myötä selkeästi avarammalta. Siispä tämä järjestys saa pysyä ainakin jonkin aikaa. Lähtökohtaisesti toki ruokapöytäni on tilaan vähän liian iso ja jos lähtisin pöytäostoksille, hankkisin tähän mieluiten pyöreän pöydän, ehkäpä tämän mallin tai jonkun muun reilun ja konstailemattoman puupöydän. Mutta pidän muutoin pöydästäni kovasti enkä usko, että tulen asumaan tässä asunnossa vuosikausia – niinpä en näe järkeväksi lähteä vaihtamaan pöytää nyt tässä vaiheessa. Pärjää sitä näinkin, ja lisäksi isossa pöydässä on etunsa vaikkapa ihan työskentelyäkin ajatellen.

Myös muita tasoja siivosin vähän uuteen uskoon; karsin, yksinkertaistin ja asettelin tavaroita vähän eri lailla. Asplundin senkin päälle päätyi kuivakukka-asetelma, sen värit sopivat aika ihanasti huoneen ja television tämän hetkisen kuvan kanssa yhteen. Lehtipinot ovat pysyviä elementtejä sisustuksessani, välillä ne vain siirtyvät paikasta toiseen. Pidän niiden tuomasta rennosta tunnelmasta, vaikka jonkun toisen silmään siellä täällä lojuvat lehtikasat saattavatkin näyttää vain sekaiselta. Myös tekniikka saa minun puolestani olla niin kaunista, ettei sitä tarvitse piilottaa – telkkarin lisäksi senkin päällä asuukin simppeli musta kaiutin ja kuulokkeet, jotka on helppo napata mukaan lenkille lähtiessä.

Ruokapöydän kääntämisen tuomaa muutosta on mahdotonta havainnollistaa kuvissa, mutta livenä tila tuntuu kuitenkin taas virkistävän erilaiselta. Tästä syystä tykkäänkin ”möbleerata” eli vaihdella kalusteiden paikkoja silloin tällöin, kotiin saa pientä uutta ilmettä nopeasti ilman, että pitää hankkia mitään uutta. Harmi vain, että nykyinen olohuoneeni ei oikein mahdollista kovinkaan monia kalustusvariaatioita – tai niitä varten pitäisi ainakin irroittaa tv seinästä ja paikkailla telineen jäljet, ja se ei ajatuksena innosta juuri nyt kovinkaan paljon.

Onko teillä tapana vaihdella kalusteiden paikkoja vai luotatteko kerran hyväksi havaittuun järjestykseen?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *