Samsung The Frame – taulutelevisio sanan varsinaisessa merkityksessä

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Olohuoneen sisustus alkaa hiljalleen muotoutua. Käynnissä oleva keittiöremontti verottaa vielä jonkin verran huoneen järkkäilyä, sillä suuri osa keittiötavaroista odottelee vielä kaappiin pääsyä olohuoneen nurkassa. Huoneen peräosa on kuitenkin jo mukavassa oleilukunnossa, ja kun katseen suuntaa tänne päin, voi remontin jo (melkein) unohtaa.

Tila on sen verran kompakti, että haluan pitää sen mahdollisimman yksinkertaisena ja ilmavana. Niinpä televisionkin on syytä olla sisustukseen sulautuva, eleetön, kevyt ja mahdollisimman kaunis. Tätä kaikkea on Samsungin The Frame -taulutelevisio*, joka kirjaimellisesti on kuin taulu – se mukautuu kauniisti osaksi huoneen sisustusta ja antaa sopivasti tilaa muille sisustuselementeille.

Televisio löysi paikan Asplundin senkkini yltä, tässä oli juuri sopiva kohta pienelle tauluasetelmalle. The Frame ei tosin välttämättä tarvitse mitään tasoa alleen, sillä televiossa on One Invisible Connection -liitäntäkaapeli – tämän avulla tv:n voi sijoittaa vapaasti lähes minne tahansa. Kaapelissa kulkee kuva- ja äänilähteiden lisäksi myös sähkövirta, joten televisiosta ei lähde erillistä rumaa sähköjohtoa; ainoa näkyvä johto on tämä kuvissakin näkyvä ohut kaapeli. Kaapeli yhdistyy One Connect Boxiin, joka on helppo piilottaa lähes minne tahansa. Tällä hetkellä oma boksini on tuolla kaapin sisällä, mutta tilasin vielä lisävarusteena saatavan 15-metrisen liitäntäkaapelin. Tämän avulla saan boksin nätisti tilan toiselle puolelle, jossa olohuoneen ainoa antennipistoke sijaitsee. Antennipistokkeen sijainti ehtikin jo aiheuttaa vähän harmaita hiuksia, sillä remontin yhteydessä sitä ei saanut muutettua järkevämpään paikkaan. Ohuen, lähes läpinäkyvän liitäntäjohdon voi kuitenkin vetää nätisti ja huomaamattomasti listoja pitkin toisellekin puolen huonetta, joten ongelma ratkesi tämän television myötä tosi kätevästi.

The Framea on saatavilla erivärisillä kehyksillä, jotka kiinnittyvät magneettisesti. Värivaihtoehtoina on valkoinen, musta, vaalea puu ja tumma puu. Oma valintani osui tummiin standardikehyksiin, ne sopivat kivasti muiden mustakehyksisten taulujeni joukkoon ja tuovat kontrastia hiekkaiseen seinäsävyyn. Televisio kiinnittyy täysin seinään, joten kehykset ovat hyvin taulumaisen näköiset – myös syvyys rimmaa hyvin esimerkiksi Ikean Ribba-kehysten kanssa.

Itse olen vähän kaksijakoinen televisionkatsoja; enimmäkseen katson suoratoistopalvelujen kautta sarjoja tai elokuvia, harvakseltaan myös televisiolähetyksiä, ja useana iltana telkkari saattaa olla myös kokonaan kiinni. Siksi minulle on tärkeää, että televisio ei näytä alttarilta tai mustalta aukolta, vaan on kaunis katsottava myös silloin kun se on suljettuna. The Frame -telkkarin näyttökuvaksi saa valita taideteoksen television galleria-osiosta – tämä näkyy siis aina silloin, kun televisio on suljettuna. Kuvan kirkkaus säätyy itsestään ympäröivän valon mukaan, eli se näyttää aina luonnolliselta ympäristöön verrattuna. Valikoima ei pääse loppumaan kesken, sillä television Art Store -kaupasta löytyy yli 850 taideteosta mm. Tate Modernista, Van Gogh -museosta, Berliinin kaupunginmuseosta ja Lontoon Victoria & Albert -museosta. Niin kauniita kuvia, joita selaillessa saa vierähtämään tovin jos toisenkin.

Olin aikanaan Pariisissa tämän television julkistamistilaisuudessa, ja jo silloin ihastuin tähän näppärään ajatukseen. Olen aina vähän vierastanut olohuonetta hallitsevaa televisiota, onneksi nykypäivänä on kehitetty näin kauniita vaihtoehtoja perinteisten ruutujen oheen. Televisiokin voi olla sisustuselementti, eikä sitä valitsessa tarvitse aina tehdä kompromissia kauneuden suhteen. The Framessa löytyy vieläpä mukavasti kokovaihtoehtoja, tämän 49-tuumaisen lisäksi televisiota on nykyään saatavilla myös kokoluokissa 43″, 55″ ja 65″. Tästä löytyy siis vaihtoehto kaiken kokoisiin tiloihin.

Televisiosta löytyy lisätietoa tämän linkin takaa – ja kysäise toki kommenttiboksissa, jos jotain oleellista jäi laitteesta vielä kertomatta.


Let me introduce you Samsung The Frame tv* – it looks like a piece of art hanging on the wall and adapts perfectly to the surroundings. You can hang it on the wall next to other posters or paintings, and it looks exactly the same, the tv blends seamlessly to the background. When the tv is not in use, you can load an art picture to it from an art gallery of 850 works. The television has a thin Invisible Cable, so the cables no longer bother your eyes. Very nice, don´t you think?

*Samsung The Frame tv saatu testattavaksi blogin kautta / Samsung The Frame tv is in a test use

Kommentit (7)
  1. Mielestäni ymmärsin tekstin oikein, mutta kysyn nyt vielä varmuuden vuoksi. Sinullako ei lähde erillistä virtajohtoa televisiosta, vaan televisio saa virtansa läpinäkyvästä johdosta, jossa kulkee myös ääni- ja kuvasignaalit boksista? Minulla on 65-tuumainen The Frame enkä ole saanut televisiota koskaan toimimaan ilman virtajohtoa. Olinkin aika pettynyt, kun ymmärsin ostaessa, että yksi johta riittää, mutta meillä kulkee kuitenkin nyt kaksi johtoa – toinen sähkövirralle ja toinen kuvalle äänelle.

    1. Juuri näin, telkkarista lähtee vain tuo yksi johto, se yhdistyy Connect boxiin, josta puolestaan lähtee varsinainen virtajohto. Eli ääni- kuva ja virta kulkevat kaikki telkkariin tuosta yhdestä ja samasta johdosta. Olen ymmärtänyt, että Framen ekat mallit olivat tuollaisia kaksijohdollisia, mutta näissä uusissa 2018 malleissa tarvitaan vain tuo yksi ohut johto. Tämä telkkari on muuten juuri nyt hyvässä Black Friday -alessa Gigantissa 😉

  2. Ihanaa kuulla, että pidät The Framesta! Se sopii olohuoneeseenne erittäin hyvin 🙂

    T: Ella /Samsung

    1. Kiitos, televisio on kyllä ihan mieletön. Sulautuu niin kauniisti ympäristöönsä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *