Blogit
Pihkala

SAMSUNGIN LIFESTYLE-TV:T JA UPEA THE FRAME

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, piipahdin tällä viikolla Pariisissa Samsungin uusien tv-mallien julkistamistilaisuudessa. Maailmanlaajuisessa ensiesittelyssä olivat merkin uudet premium-valikoiman mallit, QLED TV sekä upea taulumainen The Frame. Julkaisin muutamia tunnelmapaloja jo paikan päältä Instagramin kautta, mutta tässä vähän parempi katsaus kevään kuumimpiin tv-uutuuksiin. Edistyksellisen teknologiansa ohella ne todellakin hivelevät myös sisustajan silmää!

Samsung Frame tv

Tilaisuuden tapahtumapaikaksi valikoitui ”valojen kaupungiksi” kutsuttu Pariisi, sillä ihanteellinen kirkkaus ja näyttävä visuaalinen katselukokemus ovat myös  QLED TV:n keskeisiä ominaisuuksia. Louvren alapuolella sijaitseva Carousel de Louvre -ostoskeskus tarjosi tilaisuudelle huikeat puitteet; sijainti yhden Pariisin tunnetuimman ja suosituimman maamerkin yhteydessä korosti myös ajatusta lifestyle-konseptista, joka toimii tuotekehittelyn lähtökohtana.

Samsung pyrkii tuomaan asiakkailleen edistyksellisintä teknologiaa, joka tarjoilee voittamattomia katselukokemuksia ja viimeisintä designia arkea täydentämään. Markkinoiden kärkeä edustavan kuvanlaadun, muotoilun ja älykkäiden ominaisuuksiensa avulla vuoden 2017 valikoimamme aloittaa uuden aikakauden televisioille, Samsung Electronicsilta kerrottiin.

Jonkinlainen uusi aikakausi tuntuu tosiaan olevan alkamassa televisioiden suhteen. Ne eivät enää ole isoja, hankalasti sijoitettavia pakollisia mustia ruutuja olohuoneessa, vaan paljon muutakin; tv on nykyään lifestyle choice, joka mukautuu räätälöidysti kaikenlaisiin tarpeisiin ja ulkonäkövaatimuksiin.  Kotia ei tarvitse enää suunnitella tv:n mukaan, vaan tv:n voi suunnitella kodin mukaan – näinhän se pitäisi ollakin, vai mitä?

samsung1-800

Uudet televisiomallit olivat tietysti ihan huikeita – niin muotoilullisesti kuin teknisestikin. Uuden Quantum Dot -teknologian myötä QLED-telkkareissa on huippulaatuinen kuvanlaatu: valovoima ja värintoisto ovat huipussaan. Uusien metallisten kvanttipisteiden avulla QLED TV huomioi kuvanlaadun kaikki osa-alueet, kuten katselukulmat, värivolyymin, kirkkauden ja kontrastin, ja värisävyt toistuvat oikein riippumatta näytettävän kuvan kirkkaudesta.

samsung10-800samsung2-800samsung4-800samsung9-800

Samsung esitteli myös useita fiksuja ja käytännöllisiä ratkaisuja, joiden avulla tv sulautuu entistä paremmin osaksi huonetilaa. Näitä olivat mm. uusi No Gap -seinäkiinnitys, jonka avulla tv:n voi kiinnittää ihan seinään kiinni ilman sivussa tavallisesti näkyvää rakoa. Seinäkiinnityssysteemiä on helpotettu, ja se luvataan hoituvan helposti ja nopeasti 15 minuutissa. Myös tukijalkojen designia on mietitty uusiksi, ja lattialla seisovan tv:n jalkavaihtoehtoina on useita kauniita malleja: mm. näissäkin kuvissa vilahteleva siro kolmijalkainen malli, tai vaivattomasti pyörivä Gravity Stand -jalusta.

Myös paranneltu Samsung One remote -kaukosäädin kuuluu tämän vuoden uutuuksiin: yhdellä kaukosäätimellä voi nyt ohjata entistä useampaa laitetta ja mahdollistaa myös laajemman ääniohjauksen Smart TV -toiminnoissa. Hyvä uutinen meille kaikille, jotka vihaavat kaukosäädinkasoja sohvapöydällä!

samsung5-800

Ehkä paras päivitys koskee kuitenkin virtajohtoa; rumat roikkuvat johdothan ovat aina vähän tylsä rajoittava tekijä kiinnitettäessä televisiota seinään. Uusissa tv-malleissa virtajohto on korvattu läpinäkyvällä Invisible Cable -johdolla, joka ei juuri seinästä erotu. Kaapeli yhdistyy Connect Box -laatikkoon, jonka ei välttämättä tarvitse sijaita suoraan telkkarin lähettyvillä, vaan se voidaan sijoittaa pitkän johdon ansiosta myös muualle huoneeseen. Tämä boksi yhdistää viihdelaitteet, kuten pleikkarit, tv:n ja äänentoiston yhdeksi kokonaisuudeksi ja mahdollistaa sen, ettei telkkarin tarvitse sijaita antennipistokkeen vieressä. Tämä on minusta ihan mahtava uudistus! Lähestulkoon näkymättömiä johtoja on jo odoteltukin.

samsung14-800samsung7-800

Ohut virtajohto näkyy mm. ylemmässä kuvassa, on kyllä todella huomaamaton ja siisti ratkaisu. Ja näistä kuvista päästäänkin tapahtuman mielestäni kiinnostavimpaan lanseeraukseen, eli uutukaiseen The Frame -televisioon. Tämä tv on tosiaankin taulutelevisio sanan varsinaisessa merkityksessä – tämän lähemmäs taulua ei tuskin voi enää mennä. The Frame on suunniteltu sulautuvaksi saumattomasti kotiin, se onkin ennen kaikkea sisustuselementti siinä missä muutkin kalusteet. Osa ylempien kuvien tauluista on The Frame -telkkareita, bongaatko joukosta nämä kappaleet?

samsung8-800

Lähtökohta The Framen suunnittelussa on vahvasti taiteellinen: ideana on laajentaa television käyttömahdollisuuksia myös niinä aikoina, kun tv:tä ei katsota. Tällöin televisio muuntuu taideteokseksi, johon voi valita vapaasti kuvan kuraattoreiden valitsemasta, yli 100 kappaleen teosvalikoimasta – tai halutessaan ladata myös oman kuvansa. Taidetilassa televisio himmentää kuvansa niin, että kuva vastaa ulkonäöltään paperia; kuvaruutu ei siis paista kirkkaana muiden taulujen joukosta ja heijastuksien määrä on minimoitu. Kuten kuvistakin huomaa, menee telkkari ihan täydestä taulukollaasissa ”oikeiden” taulujen keskellä.

Toinen fiksu ajatus on television virransäästö: siinä on sensori, joka tunnistaa kun huoneessa ei ole henkilöitä. Tällöin kuvaruutu sammuu, eikä tv vie virtaa turhaan. Sensori tunnistaa huoneeseen astuvan henkilön, ja näin kuva syttyy jälleen. Kuvaa ei siis tarvitse itse laittaa päälle uudelleen.

samsung13-800

The Framea saa nyt aluksi 55″-tuumaisena, myöhemmin Samsung suunnittelee laajentavansa kokovaihtoehtojen määrää. Kehyksen värivaihtoehtoja on kolme: valkoinen, vaalea puu ja tumma puu. Televisioon on myös saatavana räätälöitäviä lisävaruste-elementtejä, kuten vaihdettavat kehykset ja Studio Stand -lattiajalusta. Huikea tuote, jolle löytäisin heti paikan meidänkin kodista!

samsung11-800

Tapahtumassa oli esillä myös viime syksynä myyntiin tulleet Serif TV:t, joista olen kirjoittanut aikaisemmin tässä postauksessa. Aivan ihana mallihan tämäkin on edelleen, hivelee muotoilullaan silmää tämäkin.

Muotoilun suhteen Samsung on kyllä ehdottomasti maailman kärkikastia: sisustukseen sopivia, huippumuotoiltuja televisioita on yhtäkkiä nyt useampiakin markkinoilla. Ja sehän sopii meille sisustusintoilijoille, eikö vain. Enää televisio ei ole kompromissi muulle sisustukselle, vaan saumaton osa sitä – ja muunneltavissa helposti oman tyylin ja käyttötarpeiden mukaiseksi.


This week I participated Samsung´s global QLED TV launch event in Paris, where the brand introduced their new premium lifestyle televisions for media. The new QLED TV offers a very nice picture quality with a perfect combination of light and color, but – not surprisingly, hah – my favourite was The Frame TV that looks just like a framed piece of art. You can hang it on the wall next to other posters or paintings, and it looks exactly the same, the tv blends seamlessly to the background. When the tv is not in use, you can load an art picture to it from an art gallery of over 100 works – or you can use a photo of your own. The television has a thin Invisible Cable, so the cables no longer bother your eyes. Very nice, don´t you think?

*Pressimatka järjestetty Samsungin toimesta.

Kommentit (13)

 1. Katri / Tohkeissaan

  Siis wau! En erottanut telkkaria tauluista.. Ja mitä teknologisia kehitysaskeleita! En ole osannut ajatella telkkaria noin merkittävänä asiana, tai siis että raaskisin panostaa uuteen telkkariin noilla tekijöillä, mutta miksipä ei – olisihan kiva, että se johtoineen sulautuisi kotiin paremmin!

  • Maija

   Tuo uutuus on kyllä huikea! Minusta on ihan huippua, että teknisten laitteiden muotoiluun panostetaan nykyään näin paljon. Telkkari on kuitenkin niin iso ja olennainen osa monen kotia, joten onhan se mukava, että myös sen saa sulautettua muuhun sisustukseen sopivaksi. Työssäni törmään usein siihen, että olohuoneen sisustus on mietitty television ehdoilla, ja tämä toki sitten rajoittaa tilan muuta käyttöä. Tai sitten on pohjaratkaisuja, joihin telkkaria ei tunnu saavan sopimaan mitenkään järkevästi. Tällaiset ratkaisut vapauttavat tosi paljon tilasuunnittelua, kun tv:n voi sijoittaa vapaammin lähes mihin vain.

 2. Jonna

  Tämä on kylmä upea! Tämän pitäisi mennä kaikkien sisustushankintojen ykköseksi. Piti heti lähteä googlaamaan hintatietoja.

  • Maija

   No nimenomaan! Arvaa alkoiko itseäkin houkuttaa tämä tv… Tämän muuta saisi telkkariseinälle jotain muutakin kuin mustana möllöttävän ruudun. 🙂

   Hintatietoja ei valitettavasti ollut vielä tiedossa, tarkentuvat vasta myöhemmin kun tv:n toimitukset alkavat.

 3. Jutta / oblik

  Ihan samaa mieltä edellisten kanssa: pitäisi todellakin kiilata sisustushankintojen ykköseksi. Tämä on hieno edistysaskel tekniikan suhteen 🙂

  • Maija

   No on! Tämä vapauttaa kyllä tosi kivasti olohuoneen suunnittelua ja tv:n sijoitusta. Ihan huikea tuote tällaisille sisustusintoilijoille! 🙂

 4. suvi m

  Tuo on kyllä aivan huikean ihana uutuus! Haluaisin meille tällaisen telkkarin ehdottomasti. Sulautuisi kivasti meidän isin taulujen joukkoon. 🙂

  • Maija

   No niin sulautuisi! Arvaapa vain alkoiko tämä houkuttaa itseäkin… Tuollainen tauluseinä nykyisen telkkarin paikalla olisi kyllä ihana!

 5. Blue Peony

  En osaa sanoa kuin että ohoh! Minulla ei koskaan ole ollut telkkaria sen jälkeen, kun muutin kotoa, joten olen täysin missannut, miten telkkarit ovat kehittyneet!

  • Maija

   Kehitystä on kyllä tosiaan tapahtunut, mikä on kyllä tosi huikea juttu näin sisustajankin näkökulmasta. Enää telkkari ei ole se pakollinen paha musta aukko, vaan paljon muutakin – todellakin sellainen lifestyle choice, jonka voi valita omaan tyyliin ja käyttötarpeeseen sopivaksi.

 6. Piia

  Aivan mahtava keksintö! Tv kun on niin ikävä sijoitettava ja vie usein ihan liikaa huomiota. Meillä tämä tv asia on hyvinkin ajankohtainen sillä mies kävi tänään hankkimassa kotiin uuden tvn, valitettavasti ei tuommoista… En uskalla edes ajatella miltä uusi tv tulee näyttämään nykyisen 26” sijaan. Meillä siis tosiaan ollut sama, nykymittakaavassa ihan minikokoinen tv jo 15 vuotta! Ei ole ollut mitään vikaa ja kun kukaan meillä ei ole mikään elektroniikka intoilija niin uudelle ei ole ollut tarvetta. Luulen että ihan pikkuisen tulee järkyttämään kun 49″ möhkäle olohuoneeseen tupsahtaa…

  • Maija

   No nimenomaan, tämä sulautuu mukavasti osaksi muuta sisustusta. Ja vaihdettavan kuvan ansiosta sen saa räätälöityä justiinsa omaan makuun sopivaksi.

   Heh, kokomuutokset voivat kyllä tuntua aluksi tosi järkyttäviltä. Mutta jännästi uuteen isompaan kokoon kyllä tottuu tosi äkkiä, ja sitten vanha telkkari alkaa tuntua ihan kummallisen pieneltä… Meillä on käynyt näin pari kertaa 🙂

 7. KEITTIÖSSÄ – Pihkala

  […] olohuone olisi aika otollinen paikka. Olen vähän haaveillut Samsungin uudesta taulumaisesta Frame TV:stä, jonka lanseerausta olinkin taannoin seuraamassa. Tämän ympärille saisi rakennettua niin hienon […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *