Blogit
Pihkala

SALIN PÖYDÄLLÄ

Ruokasalissa juuri nyt: hiljalleen siistiytyviä nurkkia ja tämänhetkisiä suosikkejani, pihalta poimittuja herukanlehtiä isossa vaasissa. Syksyn tullen on mukava yksinkertaistaa, enää ei kaipaa kesän herkkiä kukkasia vaan selkeät, veistokselliset oksat toimivat tähän mielentilaan. Aikaansa kutakin, nyt mennään hiljalleen kohti talvea ja riisutumpaa ilmettä.
Pöytä ja sen alla oleva matto kannettiin viikonloppuna sisään, niiden myötä tämäkin tila saatiin järkevään käyttöön. Kalusteet ovat lainassa ja saavat olla tuossa nyt ensi hätään, katsellaan sitten ajan kanssa toisia vaihtoehtoja. Onhan tuo kokonaisuus vähän raskas, mutta jotenkin hassulla tavalla ihan tykkäänkin noista vähän kolhoista tulokkaista, sopivat hyvin väreihin. Modernit tuolit ovat kuitenkin tuossa ehdottomat, keventävät pikkuisen kokonaisuutta. Päälle tulee vielä vanha, hassu kruunu, kunhan sen sähköistys saadaan ensin kuntoon. Samat kalusteet olivat mummillani joskus 70-luvulla ja nyt meillä vuonna 2016 – aika hauska ajatus, näin se vain joskus menee.
Branches of blackcurrant in our dining room. The table and rug is borrowed and will be replaced later when I find something better. But at the moment I think they work fine there. The look is a bit clumsy and heavy, but maybe that´s why I like it – it is definitely something different.

Kommentit (22)

 1. Maria

  Mun mielestä tuo kokonaisuus on tosi kaunis. 🙂

  • maija

   Kiitos! Kyllähän nuo ihan mukavasti tuonne sopivat ja kelpaavat mainiosti ainakin näin ensi hätään. Katsellaan sitten joskus pientä päivitystä, kun muut tärkeämmät hankinnat ovat ensin tehtynä. 🙂

 2. Pilviraitti

  Kaunis kokonaisuus! Pöytä ja tuolit sopii hauskasti yhteen, vaikka eri maailmaa ovatkin. Itse tykkään ainakin tällaisesta eriparisuudesta ja siitä, kun kaikki ei ole niin viimeisen päälle mietittyä. Näin sisustus on paljon mielenkiintoisempi.

  • maija

   Joo, kyllä minäkin tykkään kontrasteista ja erilaisista, vähän yllättävistäkin yhdistelmistä, näistähän se tunnelma tulee. Ehkä tuo ruskean suuri määrä ensin vähän vierastutti, mutta kyllähän tuo väri ihan kivasti sopii kylmän harmaaseen seinään ja kakluunin yksityiskohtiin. Taidan lisätä vielä vähän jotakin modernia tuonne joukkoon, niin tämäkin yhdistelmä raikastuu vielä pikkuisen lisää.

 3. Anonyymi

  Herukanlehdet tuoksuvat ihanilta! Itsekin laitan usein ei-niin-tyypillisiä asioita maljakkoon (samanlainen kuin sinulla, btw). Tuo matto on aivan upea! Ottaisin itsekin! Kokonaisuus on pehmeä ja aistikas – mielenkiintoinen.
  Nautitaan kesän lopusta,
  Tuulia

  • maija

   Kiitos! Kyllähän vanhoista huonekaluista ja kontrasteista tulee sitä tunnelmaa. Nuo meidän Eamesin tuolit ovat itsessään niin modernit, että kaipaavat minusta tällaisessa talossa käytettynä ehdottomasti jotakin kontrastia rinnalleen. Eli siinä mielessä tämä yhdistelmä toimii kyllä kivasti 🙂

   Tuo maljakko on oma lempparini, sinne sopii niin monenlaiset oksat ja kukat! Herukat ovat kyllä kivoja myös sisällä, niistä tulee tuoksua ja tunnelmaa. Täytyy hyödyntää oman pihan antimia niin kauan kuin vielä voi ennen talven tuloa.

 4. By Jaana K

  Onko matto hankittu mistä? Juuri tuollaista olen etsimässä makuuhuoneeseen

  • maija

   Matto ja pöytä ovat mummiltani peräisin ja hankittu joskus 70-luvulla, nyt en siis voi valitettavasti auttaa tässä asiassa. 🙂 Samantyyppisiä mattoja voi kyllä nykyään bongata useammastakin sisustusliikkeestä ja sisustustavaratalosta, tuntuvat olevan taas suosiossa.

 5. Hannele Ruusukummusta

  Tuo pöytä on ihana!!! ja maatto.

  • maija

   Kiitos! Pöytä yksittäin ei ehkä ole omaan makuuni ihan täydellinen, mutta tässä yhdistelmässä se kyllä toimii ihan mukavasti. Kelpaa ihan hyvin meidän tarpeisiin, nyt keskityn ensin muihin huoneisiin ja katson ruokasalia sitten joskus myöhemmin uudella silmällä. 🙂

 6. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Minusta kokonaisuus on aivan ihana, ei ollenkaan raskas 🙂 Pöytä ja tuolit muodostaa hauskan vastakohta-parin, ja mattokin täydentää tyyliä. Tässä on jotain erilaista 🙂

  • maija

   Kiitos, kiva kuulla! Kyllä minäkin tykkään kontrasteista ja uuden ja vanhan sekoittelusta, tästä se kodin persoonallisuus ja henki useimmiten syntyykin. Ehkä vain nyt aluksi vierastan vähän tuota tummanruskean suurta määrää… Mutta kuten edelläkin todettu, on tämä ihmeen hyvä yhdistelmä näin alkuun. Ja kun kalsuteet ovat vanhemmiltani lainattu (mummini vanhoja) ja täysin ylimääräisiä, saavat olla lainassa niin kauan kuin tarve on. Se on ihan mukava juttu, kun tässä muuton jäljiltä hankittavaa on kuitenkin kaikenlaista.

 7. Anonyymi

  nimenomaan, kuten Katja sanoi, jotain erilaista. noita massakoteja ja samoja pöytiä ja tuolia on joka blogi ja lehti niin täynnä, että kotinne sykähdytää ja saa huokailemaan pettämätöntä tyyli ja värisilmääsi ja keittiö, sen värit ja morrisonin tapetit ovat – ah niin ihania! onnea kauniista kodista

  t. Nina

  • maija

   Paljon kiitoksia, Nina! Tuo on ihan totta, onhan tämä kokonaisuus mukavan persoonallinen ja erilainen. Kyllä kodissa saa ja pitääkin olla kerroksellisuutta ja ovelia yhdistelmiä! Jos tuohon joskus jotakin muuta pöytää ajattelisi, saisi sekin minusta mieluiten olla vanha, ehkä jopa sorvatuin, massiivisin jaloin varustettu, tai sitten jokin ihana tamminen tanskalaisklassikko. Mutta kyllä tämä ihan kelpo kokonaisuus on tällaisenaankin – nyt keskityn hetkeksi muihin hankintoihin ja olen tyytyväinen tähän. 🙂

 8. Noushka

  Hieno pöytä! Mistä se on hankittu?

  • maija

   Kiitos! Pöytä on mummini vanha, hankittu joskus 70-luvulla. Vastaavia bongaa toisinaan kirppiksillä. 🙂

 9. messinki keittiöhana

  Siisti!

  • maija

   Kiitos!

 10. Anonyymi

  Onpa ihana pöytä! Ei tuo kyllä ole mitenkään raskas kokonaisuus. Ympärillä tilaa ja selkeyttä.

  • maija

   No mukava kuulla. Ympärillä oleva tila auttaa kyllä paljon asiaa, ja kylmän harmaa seinäsävy freesaa myös pikkuisen tuota ruskeaa. Ehkä lisään huoneeseen vielä hiukan jotakin modernia tuolien kaveriksi, niin pöytäryhmäkin raikastuu vielä vähän.

 11. Anonyymi

  Matto kiinnostaa myös minua! Kaunis kokonaisuus, kuten koko talossa muutenkin.

  • maija

   Kiitos! Matto on vintagea pöydän lailla, peräisin mummiltani.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *