Ruskeaa samettia

Viime viikkoina on ollut jo tosi syksyinen ilma ja sen myötä kotiakin on tehnyt mieli laittaa jo vähän syksyisempään kuntoon. Mitään kovin suuria mullistuksia tämä ei omalla kohdalla tarkoita, lähinnä vain muutaman tekstiilin ja yksityiskohtien vaihtelua. Olkoon kuinka kliseistä tahansa, mutta maton, verhojen ja muutaman pientekstiilin avulla saa tosiaankin luotua kivaa vaihtelua kotiin. Makuuhuoneen suhteen tämä tarkoitti käyntiä verhokaapilla – täältä kaivettu pitkä ruskea samettiverho toi heti mukavaa lämpöä tilaan.

Ruskeaa sävymaailmaa teki mieli jatkaa hieman sängyllekin. Marimekon muutaman vuoden takaisen malliston Sulhasmies-tyyny on edelleen yksi suosikeistani, nyt se löysi tiensä vaihteeksi makkariin. Tein kuitenkin sen pariksi sängylle yksinkertaisen valkoisen petauksen:  raikkautta tarvitaan ruskeiden ja harmaiden sävyjen rinnalle. Tuo murrettu harmaa seinäsävy on kyllä osoittautunut tosi monikäyttöiseksi, sen pariksi voi yhdistellä melkein mitä vain. Ruskean sävyt, mustavalkoisuus, harmaat ja miksei kirkkaammat ja reippaatkin värit – oikeastaan en ole vielä keksinyt sävyä, joka tämän kanssa ei toimisi.

Yöpöydällä majailee tällä hetkellä tällainen setti. Tummaksi öljyttyä tammiviilua olevat yöpöytäni ovat vähän arkoja rasvoille ja öljyille, siksi kannen päällä on mukava pitää vähän suojaa. Vihreässä marmorikipossa säilön koruja, käsirasvatuubi myöskin on näillä viilenevillä keleillä erittäin kovassa käytössä. Saan usein kyselyitä näistä kuutionmallisista seinäkiinnitteisistä yöpöydistä, joten kerron vielä tässäkin yhteydessä niiden mallin; pöydät ovat By Lassenin Frame-sarjaa. Tosi näppärä, siro ja kevyt ratkaisu, joka helpottaa mukavasti myös sängynvierustan siivoamista.

Samettiverho on Linumin valikoimista ja samaa Paolo-mallia kuin aiemmin tilassa pitämäni kermanvaalea verho. Minulla on olemassa tästä verhosta toinenkin kappale, mutta kahden ruskean verhon kokonaisuudesta tuli mielestäni jo vähän tunkkainen ja raskas, siksipä ripustin vain yhden verhon epäsymmetrisesti ikkunan toiselle puolelle. Näin syksyllä tällainen tumma pehmeys innostaa, mutta rajansa kaikella.

Onkos siellä jo virittäydytty syystunnelmiin?

Kommentit (6)
 1. Villa Jörgens 1850
  11.10.2019, 13:07

  Kylmät kelit ovat innostaneet laittamaan kotia täälläkin. Kynttilät, viltit ja pimeän kauden valot ovat jo aivan ajankohtaisia tunnelman luojia. Meillä on satanut jo ensilumikin, mikä on kyllä tosi aikaisin, mutta se toi heti talvisempaa fiilistä ja jouluvalmistelut mieleen 🙂 Hyvää syksyn jatkoa, terveisin Villa Jörgensin emäntä

  1. Kuulostaa ihanalta! Ja ah, lumi kyllä vie ajatukset jouluun. Se tuntuu täällä etelän plussa-asteissa vielä tosi kaukaiselta, vaikka kalenterin mukaan ei tähänkään enää kovin pitkä matka ole. Tunnelmallista syksyä sinne Villa Jörgensiin!

 2. Hei. Yritin etsiä vanhemmista postauksista tätä makuuhuoneen värisävyä, mikähän se on?

  1. Heippa! Sävy on Farrow & Ballin Lamp Room Grey, tässä postauksessa lisää juttua sävystä:

   https://blogit.meillakotona.fi/pihkala/makuuhuoneen-seinasavy/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *