Blogit
Pihkala

RUOKASALISSA NYT

ruokasalimatto1-800

Terkut meidän ruokasalista! Tänään töistä palatessa koti kylpi valosta ja houkutti nappaamaan muutaman sattumanvaraisen kuvan.

Eilisessä postauksessa näkyneet, kuvauslainassa olleet Marimekon tuotteet on siivottu pois, ja koti on taas niin sanotussa normaalitilassa. Stailauksen myötä muutama asia muuttui kuitenkin vähän pysyvämminkin. Siirsin kuvia varten ruokasalin ja olkkarin matot päikseen, enkä raaskinut vaihtaa enää mattoja takaisin. Sen verran kivalta sisal vaihteeksi olohuoneessa näytti. Ruokasaliin päätyi sitten vastakohtaisesti olkkarissa ollut vanha itämainen matto, ja ihan kivasti se tuollakin toimii. Tuo taas vähän uutta tunnelmaa tilaan ja sopii verhoihin jopa vähän sisalia paremminkin.

ruokasalimatto2-800

ruokasalimatto6-800

ruokasalimatto3-800

Kuten jo mainitsinkin, jäi Marimekon Urna-vaasi kuvauksista minulle omaksi. Olen ihan hullaantunut siitä, se on niin kaunis jo ilman kukan kukkaakin. Mallailin vaasia ruokasalin pöydällekin, mutta kieltämättä väri tulee parhaiten esiin vaaleaa taustaa vasten. Iso, veistoksellinen vaasi on kyllä muutoin oikein sopiva ruokasalin isolle pöydälle.

Tällä kertaa asettelin maljakkoon vain yhden lumipalloheisin oksan, kauniilta näyttää tämäkin. Heisi vaatii muiden paksumpien oksien tapaan kuumaa vettä, siksi kuvissa näkyy vähän höyrystynyt maljakko. Oksat tuppaavat usein värjäämään vettä ikävästi, ja tähän sain kerran hyvän vinkin Piia Jaalalta. Kun veteen lorauttaa ihan pienen tilkan kloriittia, pysyy vesi kirkkaana vähän pidempään. Tätä suositeltiin erityisesti magnolian oksille, tiedä sitten käykö sama kikka myös tähän lumipalloheisiin. Mitä luultavammin kyllä.

ruokasalimatto4-800

Matkalta lukemisiksi jäänyt sanomalehti päätyi kotiin ja salin pöydälle asti. Miksiköhän muuten monet ulkomaiset sanomalehdet ovat niin paljon kotimaisia kauniimpia; lehtien nimet on painettu tyylikkäästi ja etusivulla on kirkuvien mainosten sijaan mustavalkoista tekstiä ja muutamia tyyliin sopivia kuvia. Pieni hassu juttu, mutta niin vain tällainenkin asia tarttui reissussa esteetikon silmään. Kyllähän tällaisia lehtiä kuvailisi aamiaiskuvissa paljon mieluummin!

ruokasalimatto9-800

   ruokasalimatto7-800

ruokasalimatto8-800

Odottelen jo kovasti ruokasaliin tilaamaani kaappia, sillä huone on vielä nyt vähän tyhjän näköinen. En viitsi sitä ennen nakutella kauheasti taulujakaan takaseinälle, sillä nämä menisivät kuitenkin uusiksi kaapin tultua. Alun perin olin ajatellut tilaan Muuton uutta Compile-avohyllyä, mutta valitsin lopulta ovellisen mallin Asplundilta. Tämä ratkaisee vähän mukavammin pari säilytysongelmaa ja on muutenkin siistimpi tausta pöydälle. Hetken joudun kuitenkin odottamaan, sillä kaappi toimitetaan vasta reilun kuukauden päästä. Siihen asti täytyy keskittyä vielä muihin huoneisiin, viilattavaa riittää kyllä vielä näissäkin.

Mukavaa viikonloppua!


I switched rugs between dining and living room. This vintage oriental rug looks nice in the dining room for a change. I got the Urna vase from my latest styling for Marimekko, and I placed it on the dining table. It looks lovely both with a big bouquet and a single branch like this.

Kommentit (10)

 1. Blue Peony

  Olen pohtinut samaa lehtien kohdalla! Lisäksi minua tökkii Hesarissa se, että kannessa on aina iso ja yleensä ruma mainos.

  • Maija

   Sama juttu täällä Turussa 🙂 Minä pitäisin enemmän siitä, että etusivulla olisi uutisotsikot ja päivän tärkeimmät aiheet, niin kuin näissä ulkomaisissa. Tällainen käytäntö oli ennen vanhaan suomalaisissakin lehdissä (mitä nyt olen remontissa vanhoja löytänyt), mutta eipä ole enää. :/

  • Blue Peony

   Me löysimme kattoremontissa vuoden 1903 Hesareita, Husiksia ja Västra Nylandeja. Niissä oli myös pieniä mainoksia, mutta nykyihmisen silmään aika ihania sellaisia. Oli tarjolla esim huonekalupulituuria ja golffikenkiä :-D. Olen kehystänytkin muutamia noista kansista.

  • Maija

   Sama meillä, kaikenlaisia löytöjä tehtiin välipohjasta. Vanhat sanomalehdet ovat kyllä aika ihania, ja mainokset ja lehdessä olevat ilmoitukset ovat ihan parasta antia 😀 Me säästettiin myös jonkin verran näitä, vanhassa saunatuvassa oli joku hauska lehden ilmoitussivu kehystettynäkin. 🙂

 2. Milla – Sukhimatot

  Ymmärrän hyvin, miksi vaasi jäi omaksi, se on kyllä kaunis!
  Aurinkoista viikonalkua!

  • Maija

   Onhan tuo hieno! Kaikelaisia ihanuuksia Marimekolta kyllä tullut viime aikoina.

   Mukavaa viikkoa myös sinne!

 3. Marjo

  Hei

  Saako kysyä, minkä kaapin Asplundilta valitsit ja minkä värisen? Itsekin olen jo muutaman kuukauden pähkäillyt sen valmistajan kaappien kanssa.

  T. Marjo

  • Maija

   Päädyin Frame-kaappiin valkoisena. Asplundillahan on mitä ihanampia värejä, mutta tuumasin valkoisen olevan kuitenkin kaikkein raikkain vaihtoehto meidän ruokasaliin. Heillä on kyllä ihania tuotteita, Snow-sarjakin on tämän Framen lisäksi tosi hieno klassikko. Tätäkin mietin aluksi hetken.

  • Marjo

   No sitä samaa itse havittelen. En osaa vaan päättää, oisko musta vai harmaa sopivampi vaalean harmaan sohvan ja rusehtavan roosan divaanin kanssa.

  • Maija

   Ah, niin hankalia valintoja! Se harmaan sävy on kyllä ihana, aluksi meinasin laittaa Framen olkkariin ja valita tämän sävyn… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *