RUOKASALIN VERHOT

Kotona on taas tapahtunut vaikka mitä, mutta minä ja luonnonvalo olemme olleet valitettavan harvoin samaan aikaan kotona. Hiljattain ripustimme ruokasalin verhot ikkunaan ja tänään ähellettiin kolmen miehen voimin tukeva vanha vaatekaappi kellarin kautta sisälle. Verhoista nappasin muutaman ensiotoksen aamuhämärissä, täytyy ottaa parempia kuvia vielä vähän valoisampaan aikaan. Tässä kuitenkin ensimmäiset maistiaiset hankinnasta.
Käännyin verhoissa lopulta Kinnasandin paksun Moon Rock -pellavan puoleen. Kangas on laadultaan aika ihana, siinä ei ole ihan sellaista perinteistä pellavastruktuuria, vaan enemmän kreppimäistä, jopa vähän flanellimaista tuntua. Väriksi valikoitui haalea, vähän myyrään taittava helmenharmaa, joka yhdistelee sävyjä sekä kylmemmästä seinäsävystä että lämpimämmistä kalusteista. Ihan valkoista en loppujen lopuksi halunnut, enkä ihan täydellisesti seinänsävyisiä verhojakaan, tämä on jotain niiden väliltä. Verhot tilasin 10 cm ylipitkinä, tämä sopii minusta kivasti korkeaan huoneeseen. Vielä pitäisi säätää tankoa vähän kauemmas ikkunasta, jotta verhot laskeutuisivat kauniimmin, ja asetella ylipitkät laskokset kunnolla kuosiin. Siinähän sitten kelpaa joulupöydässä istua.
Here´s the first pictures of our new curtains that we installed to the dining room lately. Will take more shots as soon as I and daylight are same time at home. The curtains are made of thick linen crêpe fabric from Kinnasand, I like the stucture of them very much. It is not like common rough linen stucture, it reminds me more like flannel; it´s very soft and light despite of the thickness of the fabric.
Kommentit (5)
 1. Kauniit verhot ja sopivat tilaan mainiosti. Tuosta teidän ruokailutilasta huokuu sellainen vanhan ajan arvokkuus ja juhlavuus, mutta kuitenkin nykyaikasella ja nuorekkaalla tavalla. Ja itseasiassa sama linja jatkuu kyllä läpi talon. Ei nykyajan muovimateriaaleja, vaan aitoja, aikaakestäviä valintoja. Teidän talo on kaunis 🙂 ihanaa joulua!

 2. Emma Kontkanen
  27.1.2017, 13:48

  Hei Maija,
  Kinnasandin kankaat ovat kyllä kauniita. Tarvitsisimme meidän makuuhuoneeseen verhot ja kiinnostaisi minkä hintaluokan kankaita nämä Kinnasandin pellavat ja teidän makuuhuoneen villaverhot on. Tästä tiedosta olisin kiitollinen 🙂

  1. Kinnasandilla on kyllä ihania kankaita! En nyt muista ihan tarkkaa hintaa verhoista, mutta nämä meidän makuuhuoneiden villaverhot ovat hintaluokaltaan n. 150 -170 euroa/metri. Molemmat ovat tosin 300 cm leveitä, eli kangasta on metrihinnassa tuplamäärä normaaliin verrattuna. Tämä ruokasalin verhojen kangas maksaa puolestaan n. 130 e/m ja on normaalilevyistä eli n. 140 cm leveää.

   1. Hei, saisinko tietää verhojen sävyn nimen? Olen pitkään etsinyt kaunista harmaata sävyä.

    1. Nämä ovat Kinnasandin Moon rock -pellavaa, sävy oli muistaakseni nro 0013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *