Ruokapöydällä

Vihdoin saatiin aurinko takaisin esiin! Pesin muutama päivä sitten kotini ikkunat ja sen myötä olen nauttinut tämän päivän auringonpaisteesta kaksin verroin. Ikkunanpesu on kyllä niin tehokas tapa kodin ilmeen freesaamiseen; ei sitä oikein koskaan muistakaan, millaisen muutoksen se tekeekään. Yleisilme raikastuu ja valoakin tuntuu olevan kodissa entistä enemmän. Kyllä kannatti siis ahkeroida – nyt ei kevätaurinko pääse enää paljastamaan nuhruisia ruutuja.

Tänään kipaisin asioilla tässä naapurustossa, kävin hakemassa lähipuodeista uunituoretta leipää sekä vähän vihreää maljakkoon. Siivosin vaihtelun vuoksi ruokapöydän ympäristön ihan tyhjäksi ja asettelin siihen vain Marimekon Urna-vaasin, joka on tarpeeksi näyttävä jo yksinäänkin. Vaihteeksi tuo kulmaus on mukavan raikas vähän tyhjempänäkin, ja vihreät leikot tuovat siihen vielä vähän lisäraikkautta. Tällainen yksinkertaisuus innostaa tähän aikaan vuodesta aina erityisen paljon.

Innostuin selaamaan sisustuslehtiä menneiltä kesiltä, miten ihania piha- ja puutarhajuttuja niistä löytyikään. Tässä vaiheessa vuotta pihahaaveet nostavat aina vahvasti päätään, ja inspiroiviin puutarhakuviin on ihana uppoutua pidemmäksikin aikaa. Lueskeluhetken kyytipoikana oli uunituoretta lähileipomon ruisleipää, rakastan tuollaista rapeakuorista, mutta keskeltä pehmeää vanhan ajan varrasleipää. Niin hyvää pelkän voin kanssa.

Ruokapöytäni on Muuton Base, ja sen yksinkertainen malli ihastuttaa edelleen kovasti. Pöydässä on mukavan anonyymi ulkonäkö mutta kauniita pieniä yksityiskohtia, kuten jalkarakenteen pyöristykset ja kannen vanerireuna. Pidän myös siitä, että jalat ovat ihan kulmissa, näin istumatilaa on maksimaalisesti ja ilme pysyy sirona. Tuolit haluaisin puolestaan ehkä joskus tulevaisuudessa vaihtaa tammituoleiksi, ne sopisivat kauniisti pöydän vanerireunan kanssa ja toisivat vähän pehmeyttä kokonaisuuteen. Mutta kyllähän nämä nykyiset Eamesin tuolit ovat klassikot ja kulkeneet mukana jo niin pitkään, että nähtäväksi jaa raaskinko niitä vaihtaa – ehkä en ainakaan vielä ihan lähiaikoina…

Se näistä ruokapöytätunnelmista tältä erää, nyt suuntaan nauttimaan auringosta ennen kuin se taas häviää. Huomenissa täällä blogissa kurkataan viimeisimmän diy-projektini pariin. Olen myös tehnyt taas pientä kevätsiivousta, ja suunnitteilla on myös pieni Instakirppis sekä sisustus- että pukeutumisjutuille. Katsotaan, josko saisin sen eetteriin jopa vielä tänään tai viimeistään viikonloppuna. Pysykääpä siis linjoilla!


Here´s my dining corner. I really like my Muuto Base dining table that I´ve bought few years ago. It´s simple enough but still has some fine details such as veneer edge and subtle roundings on the corners. Instead I´ve considered to update my chairs to classic oak chairs some day. Oak chairs would be a nice pair with the table and soften the look a little bit. But of course these Eames chairs are classics too and I still like them – I´ve bought them ten years ago, so I have a lot of memories of them.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *