RUOKAJUTTUJA | FOOD STORIES

Yksi taito, jonka haluaisin tässä lähiaikoina opetella, on sellaisten ihanan muhevien ruokakuvien ottaminen. Tiedättehän, sellaisten kuvien, jotka saavat veden herahtamaan kielelle pelkästä katselusta. Oma taiteenlajinsa tämäkin, ja vaatii ehdottomasti omat kikkansa. Haaveilen jo pitkistä kokkailusessioista uudessa keittiössä ja kiireettömästä kuvaamisesta nättiä taustaa vasten. Kovinkaan kummoiseksi kokiksi en voi itseäni tituleerata, mutta jollain tapaa ruoanlaitto tai leipominen on mukavan rentouttavaa, tätä puuhaa on tullut hiukan ikävä viime vuoden remppakiireiden aikana.

Remontin aiheuttaman aikapulan vuoksi ruokapuoli on ollut jo pidempään aika heikolla tolalla, niinpä syömisissä ei juurikaan ole ollut kuvaamisen aihetta. Pääasia kuitenkin, että aterioita on sentään pyritty valmistamaan edes jollakin tasolla, eikä pikaruokaan ole tullut ihan kamalasti sorruttua. Nyt lämpimien ilmojen myötä olen innostunut kaikenlaisista ruokaisista salaateista ja raikkaista kasviksista, jotka valmistuvat käden käänteessä. Kuvassa viime päivien savusiikasalaattia, jossa tämän lisäksi parsaa, parmesaanilastuja, kananmunaa ja viinirypäleitä. Toinen viime aikojen suosikki on ollut pekonisalaatti melonilla, pähkinöillä, rucolalla, kurkulla ja halloumilla. Ai nam, ei kai sitä muuta ihminen tarvitsisikaan kuin simppeleitä makuyhdistelmiä ja tuoreita raaka-aineita.

Paitsi ruokaa, on myös kaikenlaisia keittiövälineitä hauska kuvata, useat ovat vieläpä kovin nättejäkin. Myös keittiön puolella isken usein silmäni luonnonmateriaaleihin: puukapustoihin, pellavapyyhkeisiin, kivialustoihin ja jykeviin leikkuulautoihin. Aidot materiaalit tuovat tunnelmaa pienissäkin asioissa. Tulevassa keittiössä haluan ehdottomasti korostaa tällaista aitoa, vähän maalaismaista shaker-tunnelmaa. Oi sentään, ollapa jo uusi keittiö ja valmis talo…

I would like to learn to take proper food photographs, I mean like you know the feeling when you look at the picture that makes you so tempted you would almost like to grab the food immediately to yourself. That´s totally an own art form and requires skills, but that´s the trick with photographing: you always want to learn more. I am waiting eagerly for our new kitchen and the times I´ll spend there, slow photo sessions and food making. Oh dear house, please be ready soon!
Kommentit (2)
  1. Hannele Ruusukummusta
    5.5.2016, 06:25

    Rakastana kaikkia ruokaisia salaatteja…tuokin näyttää tosi makoisalta…:)

    1. Sama täällä! Varsinkin kesäaikaan ei oikein muuta tekisi mieli syödäkään, tai no toki grilliherkutkin maistuvat aina. 🙂 Jotenkin ilmojen lämmetessä sitä kaipaa yhä enemmän kevyttä ja freesiä ruokaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *