Ruokaideoita viikonloppuun

Mitä tänään syötäisiin? Siinäpä kysymys, jonka kanssa tuskailee näinä aikoina varmasti moni – minä mukaan lukien. Vaikka minulla ei ole suurperhettä ruokittavana ja ruoka-asiossa voin halutessani tehdä niin kuin kulloinkin sattuu huvittamaan, huomaan silti lipsuvani ruoanlaitossa. Motivaatiota kokkailuun on toisinaan hankala hakea, kun laittaa ruokaa ”vain” itselleen – ainakaan pitkien monien tuntien kokkailusessioihin ei tule kovin helposti ryhdyttyä. Itse kaipaankin ennen kaikkea helppoja ja suht nopeita reseptejä, jotka kuitenkin ovat maistuvia ja (mielellään myös) terveellisiä. Niinpä ajattelin jakaa pari viime aikojen suosikkiruokaani, ehkä näistä saa vinkkiä joku muukin saman asian kanssa painiva. Yksikään resepteistä ei ole oma keksimäni, joten niistä en ota kunniaa, alla löytyvät linkit niiden alkuperäisiin resepteihin. Eli jos päässä lyö tyhjää, suosittelen kokeilemaan viikonloppuna vaikka seuraavaa:

helppoja ruokaideoita

Tomaattikeitto – helpoista helpoin lounas

Viime aikoina olen suosinut lounaana erilaisia sosekeittoja. Ne valmistuvat nopeasti, ovat edullisia ja yhdestä kattilallisesta syö helposti useamman päivän. Tämän hetken suosikkini taitaa olla Hanna G:n paahdettu tomaattikeitto, jota olen tehnyt jo usean viikon lounaaksi. Tässä kuvassa se on höystettynä arkisesti näkkärillä ja tilkalla kermaa, mutta jos jaksaa väsätä ohjeeseen kuuluvat yrttipatongit ja öljyt, kombo sen kun paranee. Itse heitän sosekeittojen sekaan usein jotain proteiinipitoista, joka parantaa vähän keittojen ravintoarvoja, kuten raejuustoa tai kourallisen pähkinöitä. Näin sosekeiton voimalla jaksaa vielä hieman pidempään.

helppoja ruokaideoita

Terveellinen ja trendikäs teriyakilohi

Olen tainnut syödä teriyakilohta kahdesti viimeisen kahden viikon aikana, ja taidankin ottaa tämän vakituiselle ruokalistalleni. Käyttämäni resepti on ystäväni Henriikan kehittämä ja löytyy Aamuset-lehdestä täältä. Olen joskus aiemminkin tehnyt teriyakilohta, mutta pikkuisen eri reseptillä, tämä versio on vielä helpompi ja maistuvampi. Juuri tällaiset reseptit ovat kivoja, jotka syntyvät käden käänteessä ja tarjoavat kuitenkin pikkuisen uusia makuja. Myös suhteellisen lyhyt ainesosalista on mielestäni aina plussaa – itse tuskastun, jos reseptissä on liian monta yksittäistä ainesosaa, ja tällöin ruoka jää helposti tekemättä. Tässä ei ole sitä vaaraa, lohi paistuu itsestään uunissa ja sillä välin teriyakikastike syntyy kattilassa helposti ja nopeasti.

Viikonloppuherkku lehtikaalipizza

Monen muun lailla minäkin olen testannut Tiiun suitsutettua lehtikaalipizzaa – ja vitsit miten hyvää se olikaan! Tämä on kiva vinkki viikonloppuherkuksi, ja valmistuu myös melko simppelisti muutamasta ainesosasta. Itse olen hyvän itse tehdyn pizzan suuri ystävä ja helposti valitsen siihen aina omat suosikkitäytteeni (jotka ovat muuten salami, kirsikkatomaatti ja aurajuusto/mozzarella). Niinpä on vaihteeksi virkistävää kokeilla jotain ihan muuta. Lehtikaalin, hunajan ja valkosipulin kombo on suorastaan nerokkaan yksinkertainen ja maistuva, upposi ainakin minuun täysillä. Tätä tehdään varmasti vielä useasti lisää!

Ruoanlaiton suhteen olen yleisesti vähän sellainen kausittainen tyyppi; saatan mennä pitkään siitä mistä aita on matalin, mutta toisinaan taas tulee innostuttua ja panostettua asiaan enemmänkin. Arvostan lyhyitä ja suht yksinkertaisia reseptejä, aitoja makuja ja raikkautta – kovin monimutkaiset tai makumaailmaltaan raskaat ruoat eivät ole minua varten. Leivonnan suhteen olen ollut myös viime aikoina vähän laiska, mutta nyt minua kiinnostaisi kovasti testata amerikkalaista key lime pie´ta eli limepiirakkaa. Katsotaanpa jos innostuisi tekaisemaan sellaisen vaikka vapuksi, raporttia seuraa jos piirakka osoittautuu tekemisen arvoiseksi.

Helppoa ja herkullista viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *