Ripaus luumua

Martela Kilta

Olenkin jo moneen otteeseen todennut, kuinka innostun erilaisista väreistä ja väriyhdistelmistä. Minusta erilaiset värit ja niiden ovelat yhdistelmät ovat juuri niitä juttuja, jotka tekevät kodista mielenkiintoisen. Toki ihailen myös neutraaleja ja ns. värittömiä sisustuksia, mutta tälläisten kokonaisuuksien mielenkiinto syntyy puolestaan samojen sävyjen eri nyansseista ja  niiden yhdistelystä – erilaisia värejä on siis tuolloinkin, mutta vain samassa skaalassa ja hillitymmin.

Kotini sai taas yhden uuden väripilkun, kun luumunvärinen Kilta-tuoli muutti makuuhuoneeseeni. Äitini verhoilutti taannoin kaksi Kilta-tuoliaan luumunsävyisellä villakankaalla, ja kun toiselle ei löytynyt paikkaa, päätyi se minulle. Tumma luumu sopii minusta ihan hauskasti makkarin harmaiden seinien ja kellertävien verhojen pariksi – nämä vastavärit ovat minusta tässä kohdassa erityisen herkullinen yhdistelmä.

Kilta tuoli

Minusta erilaiset värit ja niiden ovelat yhdistelmät ovat juuri niitä juttuja, jotka tekevät kodista mielenkiintoisen.

Tällainen tumma luumu tai liila on minusta aika kiva väri: se on loppujen lopuksi tosi neutraali, ja istuu aika monen yhdistelmän kanssa. Kilta-tuoli on myös älyttömän hyvä istua, minulla on joskus ollut tällainen työtuolinakin – ja onhan tämä Olli Mannermaan Martelalle suunnittelema tuoli tehtykin alun perin juuri toimistokäyttöön. Näistä saisikin hyvät tuolit vaikka ruokapöydän päihin tai juuri työtuoliksi, miksei reilumman kokoinen verhoiltu tuoli sopisi myös olkkarin pikkutuoliksi. Tällaisille simppeleille, mutta mukaville tuoleille löytyy aina käyttöä!

Kilta tuoli

Vuonna 1955 suunniteltu tuoli istuu myös aika hauskasti 50-luvun asuntoni tyyliin ja fiilikseen. Minua vähän harmittaa, ettei tänne oikein mahdu enempää kalusteita, sillä mielelläni sekoittelisin moderniin sisustukseen muutaman muunkin vanhan huonekalun – kuten puisen senkkini, joka on tällä hetkellä säilössä muualla. Tästä en kuitenkaan halua luopua, ehkäpä se löytää paikkansa taas joskus jostain muualta. Kaikkia kalusteita ei tarvitse pitää samanaikaisesti esillä; joskus on kiva, että varastossakin on mitä vaihdella.

Onko Kilta-tuoli teille tuttu?

Kommentit (2)
  1. Kilta on ihana ja hyvä istua. Minulla on yksi kertaalleen jo uudelleen verhoiltu kotona. Haluaisin vaihdattaa siihen jonkun värikkään päällisen. Näin kerran ihanan papukaijaverhoiltuna. Mutta Killan verhoilu on haastavaa ja niinpä työn hinta nousee sen verran kovaksi, etten ole raskinut vaihtaa päällistä enää.

    1. Kilta on kyllä mainio tuoli ja sopii kivasti kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Verhoilultaan se on joo aika haastava ja vaatii jonkin verran taitoa verhoilijalta, epäonnistuneita verhoilujakin olen tästä tuolista nähnyt. Mutta ihana tuoli tosiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *