Tyräkki tuli taloon

tyräkki1-800 tyräkki2-800 tyräkki5-800

Tässä vaihteeksi muutama kuvakulma yläkerrasta. Uhkea araliani meni sen verran huonoon kuntoon, että kasvinrippeet oli pakko siirtää virkistyshoitoon ulos, jospa se lähtisi vielä siellä uuteen uljaaseen kasvuun. Päätin kokeilla onneani tällä kertaa nyt niin trendikkään tyräkin kanssa, eikös se pitäisi olla melko idioottivarma ja pärjätä vähän vähemmälläkin kastelulla. Paikkakaan ei tuossa yläkerrassa ole toki mitä valoisin, mutta olen huomannut pahimman kompastuskiveni olevan juuri tuo kastelu. Alakerran kasveille sen vielä jotenkin muistan, mutta yläkerta on jostain syystä tosi vaikea. Niinpä olen siirtänyt sieltä tätä tyräkkiä lukuunottamatta kaikki kasvit alakertaan, jossa ne ovat piristyneet tosi mukavasti. Saas nähdä kuinka tämän käy.

tyräkki7-800

tyräkki3-800 tyräkki8-800

Juuri pääsin kirjoittelemasta tuosta messinkisestä seinäkynttilänjalasta, tekisi mieli hankkia toinenkin sellainen ja laittaa ne vaikka symmetrisesti ruokasaliin. Vaikka kivahan se tuossakin paikassa on, käyttö vain jää vähäisemmäksi. Yläaulan kalustus on melko niukka: tuon vanhan senkin ja yhden peilin lisäksi sen kalusteena on ainoastaan tuo vanha keinutuoli, mutta juuri nyt tuntuu, että tässä on ihan tarpeeksi. Keinutuoli ja senkki puhuvat hauskasti samaa kieltä ja ovat puuosiltaan miltei samaa väriäkin. Keinutuolin on verhoiluttanut joskus äitini, ja minä taas olen kunnostanut tuon senkin aikanaan vanhaan kotiimme. Vitsit, kuinka tuostakin tuntuu olevan jo ikuisuus aikaa!

Haalean puuteriroosan värinen ruukku on puolestaan By Lassenin, seinävalaisin Flosin ja koukut Muuton Metal Dotsit. Hassu pääkallo on löytö miehen vanhoista tavaroista, ihan hauska lisä tuokin asetelmiin. Pidän kodeista ja asetelmista, joissa on jotain odottamatonta ja persoonallista, joskus rumankaunistakin. Tällaisia löytöjä pitäisi haalia enemmänkin kirpputoreilta. Ehkäpä tulevana viikonloppuna ehtisi piipahtamaan pitkästä aikaa niissäkin…


A new spurge in the hallway. I had an aralia in that By Lassen´s Rimm flower pot before but it went so bad that I had to put it in the garden so that it would cheer up a little bit there. Hopefully this newcomer will last much longer, at least it shoud be more easy to care. Thumbs up!

Tallenna

Tallenna

Kommentit (8)
 1. Tanja / Idis & Interiööri
  11.8.2017, 01:04

  Hei tämän kanssa ei voi epäonnistua! Olen unohtanut koko tyräkin olemassaolon, vaikka tuossa ihan lähellä jököttää. Ei ole riepuraukka moksiskaan emännän huonoakin huonommasta hoidosta 🙂 Näitä lisää, heh ??

  1. Hei. Kivan näköinen yläkerta. Meillä on samanlainen vanha keinutuoli. Ihana istua. Muutettiin vuosi sitten mieheni syntymäkotiin ja keinu sen myötä.

   1. Hei, ja kiitoksia! Tuo keinu on kyllä mukava istua ja kaunis katsellakin. Meillä vain puuosat narisee aika kovasti, pitäisi varmaankin purkaa ne ja liimata uudestaan. Vaan eipä narina toisaalta niin haittaa, tuo vielä lisää vanhan ajan tunnelmaa keinuun. 🙂

  2. Jes, mahtava kuulla! Oli siis täysin oikea valinta minullekin, heh.

   1. Hei! Aivan superkaunis tuo messinkinen kynttilälampetti. Tekisi mieli minunkin tuollaista. Mistä olet ostanut , jos sopii udella ?.

    1. Tuo kynttilälampetti on HAyn valmistama ja nimeltään Lup, itse olen tilannut sen Finnish Design Shopista. Näitä on neljää eri kokoa/mallia ja ovat aitoa messinkiä, aivan ihania!

 2. Tyräkki | Yle, Uutiset
  17.6.2020, 23:02

  […] Tyräkki tuli taloon – Pihkala | Meillä kotona – Tyräkki tuli taloon. 6 Tässä vaihteeksi muutama kuvakulma yläkerrasta. Uhkea araliani meni sen verran huonoon kuntoon, että kasvinrippeet oli pakko siirtää virkistyshoitoon ulos, jospa se lähtisi vielä siellä uuteen uljaaseen kasvuun. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *