Perjantain pienet ilot

Huhhei ja hyvää perjantaita! Tuntuu siltä, että koko päivä on mennyt edestakaisin juostessa ja asioita hoitaessa. Nyt, kellon lähestyessä iltayhdeksää, on päivän ensimmäinen hetki kun ennätän istahtaa sohvalle. Niinpä haluan täyttää nyt tämän päivän postauksen pienillä kepeillä asioilla – nehän sopivat erityisen hyvin juuri viikonlopun alkuun.

Myönnän olevani somen uhri – viime aikoina varsinkin Instagramin feed on täyttynyt toinen toistaan ihanimmista pionikuvista, ja se herätti minullekin valtavan himon hankkia kevään ensimmäiset pionit myös omaan kotiin. Näin se homma vaan joskus menee, some tosiaankin herättää erinäisiä mielihaluja. Tänään pionikimppu tuli Prismassa vastaan ja  nappasin sen mukaan viikonlopun iloksi. Juuri nyt pioneja saa edullisesti ihan marketeista, mutta tokihan kannattaa muistaa myös pienten yksityisten kukkakauppojen tukeminen. Täältä aionkin tehdä seuraavan hankintani – vaikkakin suunnitelmissani on ilahduttaa itseni sijaan jotakuta toista.

Tällä kertaa en halunnut valita hillittyjä valkoisia tai herkkiä vaaleanpunaisia pioneja, vaan valitsin kirkkaimman värin joka saavista löytyi. Välillä kaipaa värejä ja sitä energiaa, jota tällaiset väripisteet luovat kotiin. Pionit yleensä vanhetessaan vaihtavat väriä ja haalistuvat usein hyvinkin vaaleiksi ja kellertäviksi, ja näin uumoilen käyvän näidenkin kappaleiden kanssa. Tämä on vain kiva juttu, pääsenpä nauttimaan kahden värisistä kukista.

Tässä kuvassa muuten toinen ostos, josta syytän somea – Nanson unelmaisen kevyt pellavapaita nimittäin. Simppeli valkoinen pellavapaitis on kesäklassikko ja toimii niin monen kanssa: farkkujen parina, pitkänä ja liehuvana tai paidan alle tungettuna, miksei myös rennosti mekon tai hameen parina solmuun kietaistuna. Niin hyvä perusvaate.

Nyt kukat ovat vielä nuppuisia, mutta komeimmillaan ne ovat kunnolla avautuneina – ei mene kuin tovi, niin kukkien olomuoto on ihan eri. Tykkään pioneista aika tiukoissa ryhmissä, nyt nuppuvaiheessa annoin vielä varsien olla aika pitkät ja lehtien runsaita, mutta kohta leikkaan ne lyhyeksi pieneen maljakkoon. Iso ja näyttävä kukka on minusta kaunein näin, suht lehdettömänä aseteltuna tiiviisti ja napakasti pieneen vaasiin. Vaikka onhan isot ja runsaat pionikimputkin upeita…

Tänä viikonloppuna en ehdi kamalasti syventyä joutenoloon, tehtävälistalla on vähän töitä, menoja ja kotikin kaipaisi kipeästi siivousta. Mutta nyt aion nostaa hetkeksi jalat ylös, katsella tätä kodin siisteintä nurkkaa ja ihailla kukkien värejä. Hauskaa, miten näinkin pieni asia piristi vähän nuhjuista kotia ihan silminnähden – huomenna sitten loppuosa kodista kuntoon.

Leppoisaa viikonloppua!

Kommentit (1)
  1. Hei. Viestini ei koske tätä viestiäsi, vaikka voisinkin joka kerta sanoa: kiva teksti.
    Mutta nyt kuitenkin haluaisin tietää, minkä ”merkkiset” ovat sohvasi ja sohvapöytäsi? Itselläni nyt sohva ja sohvapöytä hankittavana. Sohvassasi etuna riisuttava verhoilu.
    Muistan, että kerroit merkit aikanaan blogissasi, mutta en nyt jaksaisi plarata blogia taaksepäin sinne asti.
    Kiitos🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *