Monipuoliset laatikkohyllyt

Muuto Stacked

Parhaimpia huonekaluja ovat yksinkertaiset ja muunneltavat olevat kalusteet, jotka sopeutuvat kaikenlaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Tällaisia joustavia kalusteita pitäisikin haalia ympärille mahdollisimman paljon, sillä tällöin ei koskaan tule pulmaa paikkaansa epäsopivista huonekaluista.

Minulla on jonkin verran ylimääräisiä Muuton Stacked-hyllyjä, ja nämä jos mitkä ovat muunneltavia kalusteita parhaimmillaan. Neliskanttisista, superyksinkertaisista hyllymoduuleista saa rakennettua helposti ja nopeasti kaikenlaisia säilytyskokonaisuuksia, ja minulla hyllyt siirtyvätkin vähän väliä ympäri asuntoa aina sitä mukaa, kun keksin niille uutta käyttöä. Nyt kaipasin eteiseen pientä laskutasoa avaimille ja muulle eteissäilytykselle, ja nappasin käyttöön muutaman hyllymoduulin. Ja hyvinhän hyllyt tällaiseenkin taipuvat.

Muuto Stacked

Eteisen seinävalaisimen alla on hyllyille juuri sopiva pieni syvennys: yleensä olen pitänyt tuossa jonkinlaista istuinta, mutta pieni laskutaso on kuitenkin ehkä hieman toimivampi ratkaisu – varsinkin, kun eteiseen mahtuu vielä tämän lisäksi pieni jakkarakin. Hyllyyn saa myös kätevästi säilöön muutaman kenkälaatikon, joka puolestaan vapauttaa tilaa eteisen kaapista. Vielä voisin metsästää jostain kauniita säilytyspusseja tai laatikoita, niin hyllyyn saisi piilotettua tarpeellista eteistavaraa vielä lisääkin. Viikonloppuna voisinkin suunnata Granitiin kurkkaamaan löytyisikö sieltä kivoja ratkaisuja tähän – eräs seuraajistani nimittäin vinkkasikin jo sieltä löytyvistä näppäristä säilytyspusseista, jotka ovat ilmeisen passeleita juuri eteiskaaosta taltuttamaan.

Muuto Stacked

Näkymä olohuoneesta pariovien läpi makuuhuoneen perälle on yksi suosikeistani, ja hyllysysteemi kehystää sitä nyt kivasti. Paitsi että pienelle tasolle saa laskettua avaimet ja lompakon, voi siihen kasata myös pieniä kauniita esineitä. Pidän tällaisista kohdista, joihin katse voi viivähtää kotona oleskelun lomassa. Hyllyt näyttäisivät kivalta seinäänkin kiinnitettynä, tällöin ne kevenisivät entisestään. Nyt en kuitenkaan viitsinyt lähteä poraamaan kiviseinään lisää reikiä; toimii tuo näinkin ja hyllyt ovat nyt helposti siirrettävissä muualle, jos taas toisenlainen into iskee.

Muuto Stacked

Eteisen lisäksi näitä samoja hyllyjä on olohuoneessani pienessä kirjahyllymäisessä kokoonpanossa. Olen suunnitellut tekeväni vielä joskus hyllymoduuleista jonkinlaisen näyttävän, ehkä seinärakenteisiin upotetunkin kokonaisuuden ja maalaavani hyllyt jollain hauskalla värillä, mutta nykyisessä asunnossani ei tällaiselle oikein ole paikkaa. Niinpä tämä projekti saa jäädä tulevaisuuteen – onneksi hyllymoduuleita saa hyödynnettyä näppärästi näinkin, yksittäisinä juttuina siellä täällä. Muuton sivuilta muuten löytyy kivasti inspistä siihen, mitä kaikkea tällaisista yksinkertaisista hyllyistä saakaan tehtyä – vain mielikuvitus on rajana tällaisten kanssa.

Onko teillä vastaavia kalusteita, jotka ovat muokattavissa aina tarpeiden mukaan – ja mitä ne ovat?

Kommentit (2)
  1. Olen vuosia, vuosia sitten hurahtanut Lundiaan. Vanhoja Lundioita on tv:n alle maalattu valkoiseksi. Nykyisen asunnon tuulikaappiin ostin uuden valkoisen Lundian.

    1. Lundiat ovat kyllä niin kivoja ja klassisia hyllyjä, ne toimivat aina! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *