5 x lempimaljakkoni

Rakastan kukkia, ja kukkaihmisenä tietysti myös kauniita maljakoita. Maljakko ei ole minusta ollenkaan yhdentekevä juttu: parhaimmillaan se korostaa kauniisti kukkia tai tuo niistä ihan uuden puolen esiin. Parhaat maljakot ovat monikäyttöisiä, toimivat kaikenlaisille kukille ja oksille ja näyttävät kauniilta myös yksinäänkin. Tässä muutamia suosikkejani, jotka kaivan kaapistani yhä uudelleen.

Ylöspäin kapenevat vaasit

Olen todennut, että ylöspäin kapeneva muoto on maljakossa parhain: kukat laskeutuvat sitä vasten kauniisti, ja tällainen muoto on myös kukkavalintaa ajatellen monikäyttöisin. Kapenevaan vaasiin sopii niin runsaampi kimppu kuin yksittäinen kukkakin, ja etenkin tulppaanikimput laskeutuvat erityisen kauniisti tällaiseen vaasiin aseteltuna. Kuvan vaasi on jo vanha, mutta tykkään sen elegantin pyöristetystä muodosta. Tämän suuaukko on myös sopivan kapea kukkien asettelua ajatellen. Tällaisia pitäisi metsästää lisääkin, ainakin yksi pienempi vastaava mahtuisi vielä kaappiin, sillä toimivat perusmaljakot tulevat aina tarpeeseen.

Marimekon Urna-vaasi

Carina Seth Anderssonin Marimekolle suunnittelema Urna-vaasi on noussut jo pieneksi klassikoksi. Itsekin olen ennättänyt vuosien saatossa hehkuttaa vaasia jo useaan kertaan blogissa, mutta on pakko nostaa se esille vielä tässäkin yhteydessä. Urna on kauniin veistoksellinen jo tyhjänäkin, ja kukkien kera siitä saa luotua todellisen katseenvangitsijan. Tästä postauksesta löytyy muuten muutamia eri ideoita, mitä tähän vaasiin voi yhdistää – iso vaasi on yllättävän monikäyttöinen myös kukkien suhteen.

Svenskt Tenn Ekollon

Mitä klassikkovaaseihin tulee, kuuluu todella moni niistä ruotsalaisen Svenskt Tennin valikoimiin. Itse olen raaskinut hankkia merkiltä vain pienen Ekollon-vaasin, mutta se on sitäkin suloisempi. Alun perin tammenterhojen idätykseen suunniteltu vaasi on täydellinen yhden kukan maljakko, ja meneehän se tyhjänäkin osana muita asetelmia. Itse sujautan tähän useimmiten pienen oksan – lokakuusta lähtien olen myös yrittänyt idättää tammenterhoja, joten katsotaan saisinko tämän vaasin otettua myös varsinaiseen käyttötarkoitukseensa.

Kosta Boda Limelight

Kosta Bodan sylinterimallinen Limelight-vaasi on postauksen ensimmäisen maljakon ohella yksi monikäyttöisimmistä vaaseistani. Vaikka tämä ei suippenekaan ylöspäin, istuu oksat ja kukat kauniisti kapeahkoon vaasiin. Tykkään myös pohjan kauniista kuvioinnista ja levenevästä yläosasta – tällaisista yksityiskohdista tulee aina vähän spesiaalia fiilistä tuotteeseen.

Trendikäs pystyraita

Tässä yhteydessä täytyy mainita myös trendikäs pystyraitalasinen Muubsin maljakkoni. Tämä on myös suosikkini, mitä yhden kukan maljakoihin tulee, vaikka taidan käyttää tätä vielä enemmän ihan yksinään sekalaisena somisteena siellä täällä. Oikeastaan tämä on kaadin ja sopisi vallan hyvin vaikka kermakoksi kattaukseen, mutta on minulla käytössä enemmän koristepuolella. Kaunis muoto ja kuviointi tekevät tästä ilmeikkään pienen esineen, joka on kiva sujauttaa sinne minne kulloinkin tarvitaan.

Huomaan, että en omista kovin montaa värillistä vaasia. Ne olisivat kieltämättä ihan käteviä etenkin luonnonkukkien suhteen, sillä tällöin rumat varret saisi vähän paremmin piiloon. Iso värillinen vaasi on myös kirkasta näyttävämpi tyhjillään somisteena, ehkäpä tällaisen voisi siis laittaa jossakin vaiheessa hankintalistalle. Ainakin Iittalalla löytyy tähän ihania vaihtoehtoja – etenkin heidän Ruutu-sarjansa on minusta tosi kaunis kaiken kokoisina ja -värisinä.

Mitä maljakkosuosikkeja teiltä löytyy?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *