Lempivaasini Urna

Siivosin tässä eräänä päivänä kaappejani tulevaa muuttoani ajatellen ja törmäsin siellä majailevaan Marimekon Urna-vaasiini. Sain tämän vaasin aikoinaan osana Marimekko-yhteistyötä ja siitä lähtien tämä on ollut yksiä lempiesineitäni. Täällä nykyisessä asunnossani Urna on ollut vähän pienemmällä käytöllä, isokokoinen vaasi ei kai ole ihan löytänyt paikkaansa näissä neliöissä. Nyt muistin kaivaa sen taas uudelleen esille; onhan tuo varsin näyttävä tapaus, jota ei raaski pitää kaapissa piilossa. Minusta Urna on kauneimmillaan rentojen, sekalaisten kukkien ja oksien parina, ja onhan se näyttävä lasiesine jo ilman kukkiakin. Sidotut kimput ja liian pystyvartiset kukat ovat minusta tässä maljakossa vähän turhan tönkön näköisiä, mutta muutoin tuohon sopii melkein mikä tahansa kukka tai oksia. Tässä muutamia omia lempiyhdistelmiäni vuosien varrelta:

Eniten taidan pitää simppeleiden oksien ja vihreän maljakon yhdistelmästä, myös erilaiset nuokkuvat tulppaanit näyttävät maljakossa aika viehkeiltä. Tällä hetkellä isot lasi- ja yleisestikin taide-esineet ovat erityisen trendikkäitä, ne toimivatkin mukavasti sekä yksinään että asetelmissa tuovat mukavaa kerroksellista ilmettä kotiin. Itse olen aika hullaantunut myös värillisestä lasista niin uudesta kuin vanhastakin lasitavarasta puhuttaessa, näiden kohdalla saan aina hillitä itseäni kirppareilla. Tämä maljakko on puolestaan ehkäpä tulevaisuuden klassikko – onhan siitä ehtinyt ilmestyä jo useita väriversioita julkaisunsa jälkeen.

Iskeekö näyttävät, isot lasiesineet ja värillinen lasi teihin?


Urna vase from Marimekko is one of my favourite items. Here´s some ideas what to put in it. I prefer unformal combinations, simple branches and slouching flowers.

 

 

 

 

Kommentit (10)
 1. Urna on superkaunis. Lisäksi jälkeenpäin siihen on tehty muita värejä.

  Itse ei ole oikein vihreän ystävä, mutta tässä tämä vaan toimii.

  Asiasta kolmanteen, missasin sinut viime vuonna Habitaressa.

  Oletko menossa töihin tänä vuonna ?

  1. Niinhän se on! Urnan kaikki muutkin värit ovat ihania, vaikea niistä olisi valita vain yhtä suosikkia. Vihreä toimii kyllä tuossa tosi kivasti, se on freesi etenkin valkoista pöytätasoa vasten.

   Tänä vuonna ei ole Habitare-keikkaa muuten kuin vierailevana osapuolena 🙂

 2. Kaunis maljakko ja tuo väri ON kaunis!

  1. On tuo kyllä ihana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *