Mitä suosittuja sisustusesineitä kodistani löytyy?

Blogeissa on levinnyt hauska sisustustesti, jossa listataan mitä suosittuja sisustusesineitä ja asioita omasta kodista löytyy. Bongattuani testin mm. Suvin ja Caritan blogeista päätin itsekin ottaa osaa tähän. Alkuperäinen Kotivinkin testi löytyy Meilläkotona.fi-sivustolta tämän linkin takaa. Kurkataanpa tarkemmin, kuinka paljon sisustuskliseitä kotoani löytyy ja millaisen tuloksen testi antaa:

1. Löytyykö kotoasi Iittalan Kivi-tuikku?

Itse asiassa ei löydy. Muita Iittalan tuikkuja löytyy kyllä, pari Kastehelmeä ja Ultima Thule -tuikku, joka on tämänhetkinen suosikkini. Tämän malli on ajattoman ylellinen ja tuikku heijastaa kauniit varjot ympärillensä.

2. Onko sinulla pientä kaktusta tai mehikasvia?

Minulla on pieni tyräkki, joten ehkäpä se lasketaan tähän kategoriaan. Mehikasveja ei löydy, eikä varsinaisia kaktuksiakaan – muut viherkasvinikin ovat sitten vähän suurempaa kokoluokkaa.

3. Onko sinulla Iittalan Kartio-lasi?

Tällä hetkellä minulla ei ole yhtään Kartio-lasia, mutta nämä ovat kyllä aiemmin kuuluneet keittiöni vakiovarustukseen. Täytyy kuitenkin sanoa, että en ihan pidä Kartion kokovaihtoehdoista: pieni on omaan makuuni aavistuksen liian pieni ja iso taas vähän turhankin isokokoinen ja painava. Kaipaisin mallia tältä väliltä, tällainen koko löytyy esimerkiksi Iittalan Aino Aalto -laseista, joita onkin kaapissani muutama. Myös vähän Kartiota muistuttavia vintagelaseja minulta löytyy, nämä ovat minusta aivan ihania.

4. Ovatko keittiökaappisi valkoiset?

Ei ole, halusin tätä uutta keittiötä remontoidessa valita materiaaleiksi nimenomaisesti jotain erilaista. Myös edellinen keittiöni oli harmaa, joten valkoisen keittiön suhteen saa mennä ajassa aika paljon taaksepäin aina ensimmäiseen omaan kotiini saakka – täällä keittiö oli valkoinen.

Valkoinen on kuitenkin keittiön värinä oikein klassinen ja ajaton, ja sitä saa maustettua helposti suuntaan tai toiseen erilaisten yksityiskohtien avulla. Siksi valkoinen on minusta aina hyvä valinta, varsinkin jos välttää suurimmat trendielementit ja personoi kokonaisuutta pienillä harkituilla yksityiskohdilla. Valkoinen keittiö on aikaa kestävä, mutta samanaikaisesti aina myös ajanmukainen vaihtoehto.

5. Löytyykö kotoasi Fiskarsin oranssit sakset?

Kyllä löytyy, eihän näitä ilman tulisi toimeen.

6. Onko sinulla Iittalan Aalto-maljakko?

Olen saanut joskus Aalto-maljakon lahjaksi, mutta tämä on mennyt rikki jo useita vuosia sitten. Tällä hetkellä ei siis tätä ikonia kotoani löydy.

7. Onko kylpyhuoneesi lattiassa harmaat kaakelit ja seinillä valkoiset?

Ei ole, kylppärini on sen sijaan kokoharmaa. Halusin ehdottomasti laatoittaa koko tilan yhdellä ja samalla laatalla, mielestäni se tekee tilasta yhtenäisemmän ja kooltaan isomman tuntuisen.

8. Omistatko Iittalan Savonia-aterimet?

En omista, mutta jokin yksittäinen tarjoilulusikka taitaa tästä sarjasta löytyä. Minulla on aktiivisessa käytössä jo mallistosta poistuneet Fiskarsin aterimet, jotka olen saanut aikoinaan ylioppilaslahjaksi. Se oli kyllä hyvä lahja, on aktiivikäytössä vielä näin yli kymmenen vuoden päästäkin. Tämän lisäksi aterinlaatikosta löytyy vähän Ikeaa ja muutama Fiskarsin Linnea-sarjan aterin. Tämä on minusta erityisen kaunis sarja.

9. Onko kotonasi Arabian Muumimuki?

En ole koskaan oikein innostunut muumimukeista, eikä näitä ole siitä syystä tullut hankittua kotiinkaan. Yksi muumiaiheinen kannu kyllä löytyy kaapista.

10. Onko sinulla harmaa sohva?

Ei ole, sohvani on valkoinen, kuten tätä edeltäväkin sohva. Harmaa on kyllä ollut viime vuosina sohvissa ehdottomasti se suosituin väri, voisin heittää että 90% Koodissakin myydyistä sohvista on harmaita. Itse pidän kuitenkin valkoisen raikkaudesta; siihen sopii kaikenlaiset värit ja valkoinen puuvillakangas on huoleton pesunkin kannalta.

11. Onko kotonasi Iittalan Teema-astioita?

Kyllä vain, näitä olen alkanut keräilemään jo nuorena. Kaikki Teemani ovat valkoisia, näiden rinnalle on sittemmin kerääntynyt vähän 24h-sarjaa ja Rörstrandin Swedish Gracea. Teema on kuitenkin astiastoni peruspilari ja astiaston osia on käytössä edelleen joka päivä.

12. Onko kotonasi Artekin Aalto-jakkara tai vastaava?

Minulla on yksi kolmijalkainen Aalto-jakkara, joka on Artekin juhlavuoden kolmivärinen malli. Ihan loistava perustuote, joka löytää aina paikkansa mistä tahansa!

13. Onko kotonasi punottu kori, jossa on kahvat?

On, mutta se on kaapissa säilytyskorina – ostin sen aikoinaan säilytystarkoitukseen vanhan kaapin päälle, mutta nykyään tälle ei oikein enää löydy käyttöä.

14. Omistatko Iittalan Essence-viinilaseja?

En omista, mutta Essence-sarjan vesilaseja löytyy. Nämä ovat minusta erityisen kauniita ja tuntuvat mukavilta kädessä. Kauniit juomalasit taipuvat kaikenlaiseen käyttöön ja käytänkin näitä toisinaan myös viinilaseina, ovat vähän jalallisia laseja rennommat.

15. Onko sinulla Ikean Malm-lipasto?

Malm-lipastoja ei löydy kotoani. Itse asiassa kodissani on tällä hetkellä vain yksi lipasto, Asplundin Frame. Toista ei enää mahtuisikaan.

16. Onko kotonasi Marimekon Kaksi raitaa -pyyhe?

Marimekon pyyhkeitä minulla ei ole koskaan ollut, näistä olisikin kiva kuulla käyttökokemuksia. Pyyhevarastoa kun pitäisi jossain välissä vähän uudistaa…

17. Onko kotonasi peikonlehti?

Kaikenlaisia kasveja löytyy, mutta peikonlehteä ei minulla ole koskaan ollut. Eipä silti, ettenkö voisi sellaista hankkia: minusta peikonlehti on ihan nätti kasvi ja kasvaa kauniin rönsyilevästi. Sen trendikkyys ei minua niinkään haittaa – ja kyllähän kasvitrendien aallonharjalla taitaa nykyään jo porskuttaa toisenlaiset kasvit.

18. Löytyykö kotoasi rottinkituoli?

Ei löydy. Pidän kyllä rottingista, mutta en koe sitä ihan omaan tyyliini sopivaksi. Ehkäpä pihalla tai parvekkeella se voisi olla olla mieleeni, mutta vaatisi ehkä tietyntyyppisen ympäristön – vaikkapa vanhan talon runsaan puutarhan tai toisaalta hyvin pelkistetyn, luonnonläheisen terassin.

19. Onko sinulla itämainen matto?

Ei ole tätäkään. Itämaisen maton koen vähän samoin kuin rottingin; pidän näistä, mutta eivät ole ehkä sitä ominta juttuani. Sängyn viereen voisin kyllä hankkia pienen itämaisen sängynvierusmaton, tällöin kuvio ei olisi niin hallitseva.

20. Onko sinulla talon muotoinen sisustuslyhty?

Tällaista ei ole koskaan tullut hankituksi. Tällä hetkellä eniten mieleeni taitaa olla tämä verkkolasinen lyhty, jonka nappasin joskus Koodista kuvauslainaan kotiini. Se olisi ihana niin ikkunalaudalla kuin parvekkeellakin.

 

TULOKSET 5/20

“Valtavirtatrendit eivät ole sinun juttusi! Kotoasi löytyy ani harvoja huippusuosittuja sisustustavaroita ja -elementtejä. Persoonallisuus ja oma tyyli taitavat olla sinulle tärkeitä asioita?”

 

Loppujen lopuksi sain testistä yllättävänkin vähän pisteitä, vaikkakin yritän tosin tietoisesti välttää valtavirtatrendejä ja valita kotiini ajattomia ja omannäköisiä tuotteita. Moni testin tuotteista täyttää kuitenkin minusta ajattoman ja klassisen tuotteen tunnusmerkit, niinpä ajattomasta sisustuksesta ja laadukkaasta muotoilusta kiinnostuneen kotoa näitä tuskin voi olla löytymättä.

Sanoisin, että vähäisestä pistemäärästä huolimatta minunkin kotoani löytyy valtavirtatuotteita ihan riittämiin, mutta varsinkin lyhyemmissä trendeissä yritän miettiä ennen kaikkea omaa tyyliäni; ihan kaikkiin villityksiin ei tarvitse lähteä mukaan. Monet testissä mainituista klassikoista, kuten Teemat, Fiskarsit ja Artekin jakkara ovat puolestaan sellaisia tuotteita, jotka ovat kulkeneet matkassani jo pitkään ja ovat käytössä päivittäin – minusta juuri tällaisiin tuotteisiin pitäisikin satsata. Ja mitäs sillä väliä, vaikka muillakin olisi samoja tuotteita: se kertoo vain siitä, että tuotteet on todettu toimiviksi.

Mites teidän kävi, löytyykö teidän kotoa moni näistä tuotteista?

sisustus sisustustrendit
Kommentit (4)
 1. Milla Sukhimatoilta
  4.3.2019, 09:37

  Tämähän oli tosi hauska, tulee vähän kriittisemmin katseltua omaakin kotia, ja etenkin astiakaappia 🙂 Ihania kasveja teiltä löytyy!

  1. Minustakin tämä oli tosi hauska testi! Tulee tosiaan katseltua ympärilleen ja tehtyä sellaisiakin bongauksia, jotka olivat jo unohtuneet. 🙂

   Ja kiitos – kasvit ovat heikkouteni, niitä voisin haalia vaikka kuinka paljon lisää.

 2. Lukijasisustaja
  6.3.2019, 14:25

  Moni nimi oli tuntematon. Essense viinilasit ? Peikonlehti? Toisekseen en ole kenelläkään nähnyt harmaata sohvaa. Taikka talon muotoista sisustus lyhtyä. Mauttomia.

  1. Ah niinkö, jotenkin toisaalta aika kivakin kuulla että nämä trendit eivät ole uiskennelleet sitten kuitenkaan ihan kaikkien sisustusharrastajien keskuuteen. Minusta taas tuntuu, että törmään näihin jatkuvasti kaikkialla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *