Olohuoneessa tänään

Tänään innostuin järjestelemään olohuonetta. Huoneen toisella puolella vallitsee remontista johtuva kaaos, mutta toinen puoli huoneesta on jo täysin oleskelukelpoinen. Vaihdoin sohvalle parit uudet tyynyt ja tasoille muutamia pienesineitä. Minusta huone on nyt mukavan raikas, ei vielä jouluinen, mutta sitä en vielä kaipaakaan. Tähän on helppo lisätä muhkeampia elementtejä ja jouluisampaa tunnelmaa, kun se into iskee – ihan vielä ei kuitenkaan ole tämän aika.

Ikkunalaudalle asettelin Ferm Livingin lyhdyn, joka on ehkä ihanin juttu hetkeen. Raffi verkkolasi tuo ihan uudenlaista ilmettä perinteiseen lyhtyajatukseen. Saatiin näitä pieni erä Koodiin – jos siis innostuit tästä, kannattaa olla nopea. Tosi kaunis ikkunalaudalla, tason päällä tai miksei ihan ulkotiloissakin, jos joku tämän raaskii sinne viedä.

Sohvalle päätyi yksinkertaisia värejä. Marimekko muisti minua hiljattain yllätyspaketilla, josta paljastui uusia Juustomuotti-kuosisia tuotteita. Mustavalkoiset tyynynpäälliset sopivat minusta tosi kivasti olkkarin väreihin, ja näiden pariksi kaivoin kaapista tummansinistä samettia. Selkeät tummat sävyt skarppaavat minusta kivasti olohuoneen lämmintä väriskaalaa – ryhdikkyys ja selkeys kiinnostaa nyt erityisesti. Pienenä yksittäisenä väripisteenä sohvapöydällä majailee kirkkaanvihreä lasivaasi, tämä on second handia. Pitäisikin hakea jokin kukka tuohon, nyt ensi hätään taitoin siihen vain oksan viherkasvistani. Toimiihan se näinkin paremman puutteessa.

Eräs parhaista asioista olohuoneessani on valo; huone on lounaaseen päin, joten valoa riittää mukavasti. Tähän aikaan vuodesta valo toki on kortilla tilassa kuin tilassa, mutta aina auringon paistaessa huoneessa on tosi kiva fiilis. Tänäänkin oli mukavan aurinkoinen päivä, mutta kuvia ottaessani valo alkoi jo hiipua – kuviin tallentuikin nyt talvinen kaunis laskevan auringon valo, joka ei sekään näytä hullummalta. Olenkin itse asiassa tykästynyt kuvaamaan juuri nyt vähän hämärämmässä: toki kuvista ei tule tällöin niin heleitä kuin kirkkaassa päivänvalossa, mutta sen sijaan niihin tallentuu tunnelmallisia valoja ja varjoja, joita taas paremmassa valaistuksessa on hankala tuoda esiin. Että molempi parempi, tässäkin vuodenajassa on puolensa. Ja onpa muuten tänään enää tasan kuukausi jouluaattoon – aika hullua, vai mitä.

Mukavaa lauantaita!


Saturday mood in the living room. I am not in the Christmas mood yet, instead I prefer this kind on simple and fresh look; warm colors, green leaves and a hint of black and white. Christmas decorations can wait until December.

*Marimekko-tyynyt saatu PR-lahjana

sisustus skandinaavinen-sisustus sisustusideat olohuone
Kommentit (4)
  1. Ihana tuo seinän väri! Mikäs se oikein on?

    1. Kiitos, niin minustakin! 🙂 Sävy on Farrow & Ballin Shaded White.

  2. Ah ihana lyhty. Oli pakko tilata ja näppärä pienten lastenkin kanssa lyhty versus avotuli..

    1. On kyllä ihana ja tosiaan turvallinenkin valinta. Ja tosiaan tuonne lyhdyn sisälle voi halutessaan piilottaa vaikka led-kynttilänkin, jos haluaa maksimoida helppouden ja turvallisuuden. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *