Menu 2019

Jatketaan vielä hetki alkaneen vuoden uutuuksien ja trendien merkeissä. Jokin aika sitten postailinkin blogiin muutamia poimintoja eri valmistajien tämän vuoden uutuuksista. Tanskalainen Menu uupui tästä listauksesta vielä kokonaan, sillä ajattelin omistaa heidän inspiroiville kuville kokonaan oman postauksensa. Olen tainnut jakaa Menun uuden sesongin lifestylekuvia täällä blogissa lähestulkoon joka vuosi – eikä tämäkään vuosi ole näköjään poikkeus. Tanskalaisilla on vain se taito luoda kauniita kokonaisuuksia ja ajan hermolla olevia väriyhdistelmiä, joissa on aina jokin oma jujunsa, siksipä näitä taiten stailattuja kuvia on mukava nostaa myös vähän tarkemmin esille.

Kiinnostavaa, miten paljon punaista on näkynyt tämän vuoden uutuusmallistoissa, eikä tämä väri ole näkymättä myöskään Menun tämän vuoden uutuuksissa. Kyseessä onkin varmasti kaikissa eri nyansseissaan yksi tämän vuoden kuumimpia sävyjä. Tässä kuvassa ihastuttaa myös marmorikantinen pyöreä pöytä ja sen päällä oleva valaisin, joka tosin on ollut markkinoilla jo joitakin vuosia. Samaista valaisinta pääsee ihastelemaan esimerkiksi ystäväiseni Hennan kauniissa makuuhuoneessa – se sopiikin yövalaisimeksi yhtä kivasti kuin pienen pöydänkin päälle.

Tässä kuvassa yhdistyy myös monta ajankohtaista elementtiä: tumma puu, rimahenkiset pinnat, punaisen sävyt, raffi keramiikka ja viherkasvit. Jotenkin aivan ihana tunnelma tässä. Olen kaavaillut maalaavan yhden – tai ehkä molemmatkin – wieniläistuoleistani jonkinlaisella punaisella sävyllä, joko terrakottaan menevällä, ruskehtavalla tai reippaalla italianpunaisella, sopisi kivasti keittiöni sävyihin. Pieninä pisteinä punainen on tosi energisoiva väri, ja kun sävyn valitsee niin, että se on tarpeeksi murrettu, ei se tunnu liian vahvalta tai hyökkäävältä neutraalimmassakaan ympäristössä.

Näissä kuvissa näkyy kauden uutuusvalaisin, Norm Architectsien suunnittelema Bank. Aika kiva minusta, on sopivan ajaton ja helppo yhdistellä erilaisiin kokonaisuuksiin. Selkeästi huomaa, kuinka yksinkertaisia lasikupuvalaisimia näkyy nyt ihan kaikkialla, myös tässä on yksi tämän hetken suurimmista trendeistä. Samalla kyse on kuitenkin tosi klassisesta ja ajattomastakin muodosta, joka toimii kaikkina aikoina ja lähestulkoon kaiken kanssa – tämäkin valaisin sopii tosi monenlaisten pöytien ja materiaalien seuraksi.

Näitä Menun puisia hyllyjä olen ihastellut jo pidemmän aikaa. Ovat ihanan eleettömät ja vähän japanilaishenkisetkin, mutta hyllyjen kiinnityskohdassa piilee pieni juju. Myös tuo hivenen tummempi puu viehättää, se tuo kaunista syvyyttä tähänkin kuvaan. Huomatkaa myös hyllyjen rennon kauniit asetelmat, läjä erilaisia kirjoja ja kotikutoista keramiikkaa. Huolettoman harkittua.

Menu on julkaissut myös muutamia kylppärituotteita, jotka ovat kyllä oikein tervetulleita uutuuksia: kauniita wc-paperitelineitä, pyyhetankoja tai saippuahyllyjä kun on välillä vähän vaikea löytää. Myös kuvan miljöö on varsin ajanhenkinen, terrazzotyyppistä laattaa seinissä ja betonipintaa lattiassa. Aika ihana, pelkistetty mutta yksityiskohdiltaan kiinnostava kylpyhuone – kyllähän tuolla kylpisi.

Nämäkin kuvat noudattelevat niukkaa, ylellistä ja tyylipuhdasta linjaa, joka on tällä hetkellä kovasti pinnalla sisustusmaailmassa. Oma sisustustyylini on vähän rennompi ja maanläheisempi, mutta kyllähän näitä kuvia on mielenkiintoista katsella ja poimia näistä sellaisia elementtejä, joita voi soveltaa taas omaan tyyliin. Erityisesti värien käyttö ja materiaalien yhdistely kiinnostavat aina, ja huippustailatuista kuvista on mielenkiintoista bongailla kaikenlaisia yksityiskohtia itse tuoteuutuuksien lisäksi.

Mitä te pidätte näistä uutuuksista?


New lifestyle images from Menu SS19 collection.

kaikki kuvat/ all photos: Menu

Kommentit (4)
 1. Oijoi, minä rakastan menun tuotteita! Afternoon-tuoli on seuraavana ostoslistalla, kunhan saan säästettyä:) sinun kuvissa siihen ekan kerran ”törmäsin” ja ensin oli vähän että onpas outo, mutta mitä enemmän sitä katson, sitä enemmän siihen ihastun!

  1. Menulla on kyllä ihania tuotteita! Brändi on uusiutunut viime vuosina tosi ihailtavasti ja kehittänyt tuotteitaan koko ajan viimeistellympään suuntaan. Vielä viisi tai kymmenen vuotta sitten Menulla oli lähinnä hauskoja pieniä keittiövälineitä, nyt brändi on jotain ihan muuta.

   Ja Afteroom-tuoli on kyllä ihana, kiva kun olet löytänyt siihen vinkkiä tätä kautta! 🙂 Itse asiassa koen minulla olevan Afteroom lounge -nojatuolin ihan juuri samalla tavalla, ensin pidin sen muotoa vähän hassuna, mutta aikani katseltuani ihastuin siihen täysin – ja pidän tuolista kovasti edelleen.

 2. Pakko vähän vitsailla, että maku meni tuossa vessapaperitelineessä, kun stailaus on sen osalta mennyt totaalisen metsään; rulla on asetettu väärinpäin! Sitten aiheeseen, tuo Bank-valaisin on niin ihana!

  1. Ah, I feel you! En voi kestää jos vessapaperi on noin päin ja tunnustan kääntäväni sen ”oikein päin” joskus jopa ravintoloissa ja muissa julkisissa paikoissa, kun eihän sitä nyt vain voi käyttää noin päin. 😀

   On kyllä ihana tuo valaisin, ja itse näen sen sopivan tosi moneen tilaan ja paikkaan. Yksi kiinnostavimpia uutuuksia ehdottomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *