Sisustuskevät 2019 – luonnonläheistä tunnelmaa ja reippaita värejä

&Tradition

Nyt on taas se aika vuodesta, kun valmistajat julkaisevat kilvan uutuustuotteitaan ja alkavan SS19-kauden mallistojaan. Yleisesti ottaen linja on aika kiinnostava, tuttujen luonnonläheisten sävyjen rinnalle alkaa selkeästi hiipiä myös reippaampia värejä. Poimin muutamilta brändeiltä kevään uusia mallistokuvia, joista voi kauniiden stailauksien lisäksi bongata tämän hetken kuumimpia trendisävyjä ja -materiaaleja.

&Tradition

Tanskalainen &Tradition julkisti vuoden alkajaisiksi nipun uusia tuotteita, kuten kuvissa näkyvät kattovalaisimet, satulavyöpunoksiset tuolit ja pyöreät seinäpeilit. Pidän erityisesti tuosta tuolista, satulavyö vie tietysti aina ajatukset vähän Artekin suuntaan, mutta muodoltaan tuo on kivan kepeä. Klassisuutta ja nuorekkuutta samassa tuotteessa, se on aina hyvä kombinaatio. &Traditionin kuvat ovat myös sellaisenaan kaunista katsottavaa, ovat täynnä pääosin seesteisiä sävyjä, joita erilaiset punaiset sävyt rikkovat varsin kiinnostavasti. Lisää kuvia pääsee katselemaan esim. tämän linkin takaa.

Linum

Ruotsalaisella Linumilla on aina kauniin inspiroivia lifestylekuvia, niin tälläkin kertaa. Heidän Archipelagoksi nimetty kevätmallistonsa sisältää paljon kamelinruskeaa ja on stailattu kauniisti 70-luvun ympäristöön. Merkille tyypilliseen tyyliin mallistosta löytyy niin hempeitä kevätpastelleja kuin pinnalla olevia lämpimiäkin sävyjä, reippaimmat värit on kuitenkin jätetty pois. Ihastelin etenkin tuota viimeisen kuvan makuuhuonestailausta – niin ajankohtaista juuri nyt.

Ikea

Ikean keväässä nähdään paljon värejä – ja tämän vastapainoksi hyvin graafista ilmettä. Itselleni kiinnostavinta antia on ehkäpä Tom Dixonin kanssa yhteistyössä suunniteltu Delaktig-mallisto, joka täydentyy nyt keväällä sängynrungolla ja erilaisilla sängynpäädyillä. Pidän myös massiivipuusta valmistetusta Rönningö-tuolista, joka näkyy vihreänä ylläolevassa kuvassa, kauniin kevyt ja monikäyttöinen malli.

Ferm Living

Monien muiden skandimerkkien tavoin myös Ferm Living luottaa luonnonläheiseen ja lämpimään tunnelmaan. Heidänkin kevätmallistostaan löytyy ajankohtaisia pyöreähköjä sohvia, 70-luvun henkeä ja hillittyjä tehostevärejä, kuten oranssinpunaista ja taivaansinistä. Pienenä poimintana mainittakoon tuo keittiön sininen hylly, se on yksityiskohtana tosi kiinnostava. Juuri tuollaisia väripilkkuja nähdään jatkossa varmasti entistä enemmän.

Muuto

Tanskalaisen Muuton tekemisiä on aina kiinnostava seurata. Tuotteiden taustalla häärii joukko superammattilaisia ja lopputulos on aina sen mukainen. Muutolla on tyylissään ihan oma linjansa ja ihastelen itse tuotedesignin lisäksi etenkin brändin värien käyttöä. Värivalinnat on tehty todella taiten ja kuratoidusti, ne myös tarjoavat aina jotakin uutta eivätkä toista samaa mitä kaikki muutkin – ja ovat kuitenkin aina ihan ajan hermolla. Näissä kuvissa on esimerkiksi älyttämän hieno keltaisen sävy seinissä (let me tell you, tällaiset haaleat ysäripastellikeltaiset ovat vahvasti nousussa), ja ensimmäisessä kuvassa on puolestaan ihanan reipasta koboltinsinistä. Itse tuotteiden puolelta kiinnostavimpia uutuuksia on Cover-tuolista tehty uusi loungeversio sekä keskimmäisen kuvan ulkokalustesetti, joka on Muutolta ihan uusi aluevaltaus.

Anno

Kotimainen Anno luottaa puolestaan tavaramerkkiinsä; seesteisyyteen ja luonnonmateriaaleihin. Kevätkokoelmassa nähdään kauniita mattoja, koripunosta ja haaleita värejä. Aivan ihastuttava tuo ensimmäisen kuvan haalean persikkaan vivahtava peitto, näyttää niin raikkailta vaaleisiin sävyihin yhdisteltynä. Kaiken kaikkiaan kauniin levollisia sävyjä ja kiinnostavia pintoja, tekstuuria löytyy aina muhkean pehmeästä karkean korimaiseen.

Näin yleisesti tästä otannasta tulikin varsin luonnonsävypainotteinen, ja otsikossa peräänkuuluttamani värit jäivät näissä esimerkeissä vähän vähemmälle. Mutta selkeästi värien tuleminen näkyy taas ja etenkin somessa, ulkomaisissa sisustusjulkaisuissa ja edelläkävijöiden stailauksissa näkyy vahvoja viitteitä tähän. Ja lanseerasihan sekä Tikkurila että Pantone tämän vuoden väriksi elävän korallinpunaisen. Hauska nähdä, mitä värejä vuosi tuokaan tullessaan ja kuinka vahvasti ne löytävät ihmisten koteihin – mitä te veikkaatte?


Here´s some SS19 novelties and interior trend picks from different design brands. Natural colors and warm broms are still going strong, but also some brighter colors are slowly getting through. It is interesting to see how this color trend will develope and which colors will be popular – personally I think that soft yellow and crispy tomato red tones will be the next big thing.

kuvat/pictures: &Tradition, Linum, Ikea, Ferm Living, Muuto, Anno

 

Kommentit (2)
  1. Koska noita Annon harmaita Rae-mattoja on saatavana?

    1. Enpäs osaa sanoa ihan tarkalleen. Annon nettisivuilla näkyy olevan teksti ”coming soon”, eli voisin kuvitella että näitä tulisi myyntiin vielä ihan tässä kevättalven aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *