Makuuhuoneen joulutunnelmaa

Viimeinenkin joulua edeltävä työpäivä on ohi, lahjat ostettu ja kaikki tarvittavat askareet hoidettu: nyt pieni joululoma voi alkaa! Enää ei ole suunnitteilla ruokakaupassa käyntiä kummempaa, seuraavat päivät voikin keskittyä lähinnä rentoon olemiseen ja joulun fiilistelyyn. Illalla kokoonnutaan glögille ystävien kanssa ennen kuin jokainen lähtee omille tahoillensa joulunviettoon – aika ihana tapa minusta aloittaa joulunvietto, tuon jos minkä avulla pääsee takuulla kiinni joulutunnelmaan.

Kotonakin on jo kaikki valmista joulua varten, halusin somistella tänne maltillista joulutunnelmaa, vaikka itse pyhät kuluvatkin muualla. Nappasin tänään muutamia kuvia makuuhuoneesta, jonka jouluilme näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan tältä:

Yöpöydille asettelin pienet jouluiset somisteet, toiselle puolelle itse tekemäni kranssin ja toiselle puolelle pienen hyasintin. Kranssi on kestänyt tosi hyvänä, vaikka onkin toki jo ehtinyt kuivua parissa viikossa. Varvut ovat kuivuneet kuitenkin tosi nätisti eivätkä ole juuri varistaneetkaan – näitä siis taidan suosia jatkossakin. Hyasintti puolestaan on kauneimmillaan minusta näin nupussaan, ja tällöin tuoksukaan ei vielä ärsytä nukkujan nenää.

Ikkunalla palaa moderni sähkökynttelikkö ja sänkyyn petasin ruskeat Midnattin lakanat – tämä tunnelmallinen väri sopii minusta ihanasti jouluun, vaikka ei olekaan kaunein mahdollinen pari kermansävyisten verhojen kanssa. Mutta väliäkö hällä, joskus tunnelma on täydellistä yhteensopivuutta tärkeämpää. Lakanoiden ryttyisyyskään ei haittaa; olen äärettömän huono silittämään lakanoita, ja edes joulu ei saanut minua ryhtymään tähän puuhaan. Mutta tulee se joulu ihan samalla lailla vaikka lakanat vähän vinksallaan olisivatkin.

Tarkoituksenani on ottaa joulu mahdollisimman rennosti ja taidanpa pitää pientä joululomaa blogistakin, mutta palaan varmasti vielä jouluntoivotuksien kera ennen aattoa. Seuraavat päivät saavat kuitenkin kulua rentoutuen yhdessäolon, loikoilun ja hyvän ruoan merkeissä. Näissä viimeisissä päivissä ennen joulua on minusta tunnelmaltaan aina jotain erityistä – odotus on jo niin käsinkoskeltavan lähellä ja tunnelma tästä johtuen jotenkin erityisen lämmin. Nautitaan siis näistä viimeisistä joulunaluspäivistä ja unohdetaan kaikki ylimääräinen hössötys. Tulee se joulu vähemmälläkin.


Christmas mood in the bedroom.

Kommentit (2)
  1. Hei, millä sävyllä teidän makuuhuoneen seinät on maalattu?

    1. Seinät on maalattu Farrow & Ballin sävyllä Lamp Room Grey, tässä tarkempaa juttua:

      https://blogit.meillakotona.fi/pihkala/makuuhuoneen-seinasavy/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *